hostina RSS

Štítky: ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Můžu poprosit o radu?
    Co připravit na rodinnou (20 lidí od 18 do 80 + 4 prťata) oslavu mezi svátky, kdy budou všichni přecukrovaní?
    Ideálně 3 chody, veprostřed s nějakým šťavnatým pečeným hovězím nebo vepřovým?
    Aby se to dalo předpřipravit, případně nechat dělat o samotě a nějak rámcově uvažovat v duchu sezóny.
    Jsme nenároční vesani, díky (:

  2. V podobnem pripade jsem to resil tak, ze jsem vzal menu z Cestru a jel jsem podle nej :) Vice mensich chodu, ruzna pecena masa a ruzne omacky a ruzne prilohy. Nebyl problem se pripravit dopredu a pak v podstate jen ohrivat.

  3. Ja som za studenú kuchyňu.

    1. Pečená krkovička, rostbíf, domáce paštiky, dobrá šunka (skúste Le&Co alebo Berto)
    2. Nivová pomazánka, syrové závitky, syrová roláda, ochutené maslá
    3. Dobrý majonézový šalát (prípadne dva druhy)
    4. nivovo-cesnakový dip s majonezou, omacka tisic ostrovou (v podstate majonéza, kečup, limetková šťava, čierne korenie, skvele k vajickam na tvrdo)
    5. Vajicka na tvrdo, zelenina
    6. Niekoľko druhou chleba

    Všetko sa dá pripraviť dopredu, mäso sa upečie samo, čiže sa to dá zvládnuť aj pre 20 ľudí. Samozrejme, dobrý kuchyňský robot je výhoda.

  4. Pokiaľ trváte na teplom, tak údený losos s chrenovou majonézou a chlebom, dobrá krémová polievka (vždy sa dá prihriať), ten pečený rostbíf + krkovička a omajdy. Chleba a pečivo.
    To stačí, ja som kedysi na Silvestra robieval pre 7–8 ludí štyri komplikované chody, dopadlo to vždy tak, že som väčšinu oslavy strávil v kuchyni a porcoval, nakladal, dával do dresu a umýval. Nakoniec som sa na to vykašlal, začal robiť studenú kuchyňu a úspech bol aj tak preveliký.

  5. Dokonca tento rok vynechám aj šaláty a nechám si ich pripraviť v miestnom bufete, kde ich vyrábajú sami a pripravia podľa mojich inštrukcií. Prisoliť a prikoreniť to môžem vždy.

  6. Já budu mít lidí polovinu než vy, ale hned na 1. svátek vánoční a nechci podávat to samé co den předtím. Tak bude kuřecí vývar se zeleninou a strouháním (vše budu mít nachystáno už před svátky v mrazáku), jako hlavní chod bude vepřová roláda s br.kaší, zeleninový salát a na závěr pohár s vanilkovou zmrzlinou, ovocem a šlehačkou. Vím, je takové jednoduché žádný gurmánský zážitek. Mimochodem inspirace je od Florentýny, abych uvedla zdroj.

  7. Perfektní předkrm je domácí paštika a perfektní dezert je creme brulee. Obojí se v podstatě musí předpřipravit, aby to bylo správně odleželé a prochlazené :-) A taky se to lépe dělá ve větším množství, akorát na ten creme potřebujete dostatek nádobek :-) Pokud vaše rodina nejsou otrlí foodies, tak je tím naprosto oslníte, zejména když bude paštika s brusinkami apod.
    S tím masem je to horší, protože upéct naráz maso pro 20 lidí není úplně trivka. Takže bych se asi taky přimluvil spíš za roastbeef nebo něco podobného, co může být připraveno dopředu studené.
    Paštika může alternovat coby náplň do taštiček z listového těsta.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.