Ikea Marcipán - nápady na využití do cukroví RSS

Štítky: , , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím všechny, v lednici se mi po nákupním šílenství krčí balíček Ikea marcipánu, který byl zamýšlen do vánočního cukroví. Nicméně žádné recepty po důkladném googlení mi do oka nepadly…předsta­vovala jsem si těsto, které půjde vykrajovat a bude chutnat po marcipánu… Napadlo mě experimentovat s recepty na linecké, ale nerada bych měla drobivé cosi. Nenapadá tedy nějakého kreativního cuketkovce něco? Děkuji a přeji krásný den A.

  2. Stedry den se blizi… marcipan pouzivam do testa na vanocku (nakrajeny na kousicky aby se pekne rozprostrel po celem dile a nikdo si nebyl predem jist kde na nej narazi)

  3. V prosincovém Apetitu z marcipánu vykrajovali zdobení na cukroví, místo oříšků vykrojili drobný tvar a dali na čokoládovou polevu.

  4. Já dnes dělala marcipánové kuličky – kandovanou třešeň obalila v marcipánu, to celé pak v „těstě“ z rozmixovaných piškot, másla, rozpuštěné čokolády, rumu, moučkového cukru a kakaa a nakonec v kakau, aby se to nelepilo, případně se může i v kokosu. Teď už krásně ztuhly a jsou výborné :-)

  5. V nevegan verzi se mi zdá jako fajn nápad tohle, zrovna před chvílí jsem na ně narazila:) http://veganotic.blogspot.cz/…pignoli.html Hezky s máslem, mlékem a prosátou hladkou mouku by to mohlo být fajn, podobné sušenky jsem někdy ochutnávala u známých…

  6. ↪ 1 Ayla: Nějaké recepty s marcipánem a z marcipánu jsou na Labužníkovi, třeba se Vám bude některý z nich líbit: http://www.labuznik.cz/…ni/marcipan/

  7. Já ho vykrajuji na slepované linecké místo vrchní části a taky z něj dělám hříbečky, půlku obarvím kakaem na kloboučky.

  8. Ty veganské sušenky v nevegan verzi vypadají báječně…místo pinií mandle… ;) Linecké už mám v klasické verzi a vánočku peče babička (nejlepší :) …díky za nápady.

  9. Taky mám nějaký marcipán a budu ještě zkoušet něco takového http://www.strudelandcream.com/…chen-hearts/ Jen to těsto asi nijak pozměním, protože zatím mam bohužel špatnou zkušenost s medovými těsty. Vždycky skončí jako uplně tvrdé nerozležitelné cukroví. Letos jsem s jednim pokusem taky tak dopadla a mám pocit, že z nich bude tak maximálně sušenkový korpus na cheesecake:-D

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.