Měkký tvaroh z Lidlu RSS

Štítky: ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nový rok mi přinesl jedno nemilé překvapení. Měla jsem oblíbený měkký tvaroh z Lidlu, který byl ve své kategorii zdaleka nejlepším netučným tvarohem mezi výrobci. Čím to bylo? Samozřejmě, vyráběl se v Německu a dovážel se k nám. Leč už i Lidl přistoupil na strategii „za stejnou cenu méně muziky“ a vaničky se začaly plnit „tvarohem“ z Polabských mlékáren. Nic proti lokálním dodavatelům, ráda bych je obecně podporovala, ale toto, přátelé, opravdu ne. Teď už je to stejná „kvalita“ a vodový výrobek jako najdeme pod brandem Tesco Value apod. Jedním slovem hnus. Pro zajímavost přikládám fotky obou obalů, rozdíly v sušině jsou malé, leč chutově jsou výrobky nesrovnatelné.

    http://www.pictureup.cz/…-dmk-germany
    http://www.pictureup.cz/…A9k%C3%A1rny

    Napadá Vás někoho, jak smysluplně zatlačit na prodejce?

  2. Máš pravdu a po pravdě to nevypadá na dočasný stav :o(
    Osobně jsem prodejce kontaktoval třikrát v obdobné věci. Všude v republice v Lidlu koupíš Čerstvé plnotučné mléko z mlékárny Čejetičky (Mladá Boleslav), jen v Praze ve stejném obalu dovoz z Polska. Nejsem nijak předpojat proti polským potravinám, ale chtě nechtě chuťově prostě Čejetičky vyhrávají. Proč tedy dovážet polské a to ještě jen do Prahy?
    Vždy jsem využil jejich kontaktní formulář, ale krom potvrzení o odeslání ticho po pěšině.

  3. není mi úplně jasné o jaký tvaroh se jedná. po počátečních rozpacích nakupuji většinu podstatných věcí v lidlu (ovozel, mléčné výrobky, mražené filé apd.) a obecně jsem s mléčnými výrobky spokojený. kupuji si mléko (nejčastěji plnotučné z čejetiček), „acido“ , tvaroh „drobivý“ (polsko). vaničku jsem si nedávno koupil poprvé (německo) a ještě nevyzkoušel. já si naopak v lidlu kupoval tvaroh z čejetiček ve staniolu, ale začali to ještě balit do fólie?! takže rozbalovat to je problém a navíc se to nahňácá a nemůže odtékat syrovátka. rozhodně to je špatný nápad, zřejmě pro zvýšení trvanlivosti. naštěstí u nás ve městě je jeden obchod, v současnosti provozovaný vietnamci, kteří vozí tvaroh „mlada“ (nebo tak nějak) a vyrábího ho taky čejetičky a pro mě to jeden z nejlepších tradičních tvarohů na trhu. vanička není většinou tvarohu moc podobná, v podstatě je to trošku odstředěný jogurt…

  4. O jaký tvaroh-výrobek se jedná, je zřejmé z přiložených fotek. Mě právě mrzí, že tento výborný, lahodný tvaroh, který byl do této doby vyráběn v Německu, je posledních pár týdnů plněn tvarohem z Polabských mlékáren. A tato sice česká, ale polotekutá hmota, má do kvalitního měkkého tvarohu fakt daleko.
    Což mě mrzí.

  5. myslel jsem si to, že se jedná o tento a fakt jsem ty fotky přehlédl :) no u nás je ještě k mání ten německej, tak nevím, jestli to je jenom alternativa nebo se to začne vyrábět v polabí. obecně dávám přednost českých výrobkům (kupříkladu u másla), ale rozhodně vím, že to neznamená, že co je české, to je dobré. stejně tak neplatí, že co je polské nebo čínské, musí být šmejd. většinou se to dělá na objednávku. objednají kvalitu, dostanou kvalitu za přiměřenou cenu. objednají co nejlevnější, dostanou to za tu cenu, ovšem bez ohledu na kvalitu…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.