Kombucha / Kefirova houba / Tiki krystaly RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobry den ctenari,

    chtel bych se Vas optati, zda nekdo z Vas ma nejakou zkusenost s temito houbama?

    http://www.mnae.org/…kombucha.jpg

    http://users.chariot.net.au/…-prop-kg.jpg

    http://zdravi-krasa.maxinzert.cz/…prodam-1.jpg?…

    samozrjeme jiste kazdy zna

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ayran

    kdyz uz dobre jidlo, ne nutne k tomu musime mit alkoholicke napoje.

  2. Kombuchu si pamatuju z doby, kdy byla v 90.tých letech v módě(stejně jako třeba sójové maso, haha) a z donucení jsme to buď s největším odporem pili nebo vylévali na zahradě když se rodiče nedívali a způsobili tím úhyn hlávkového salátu :-) bylo to jako mor – když narostla, podělili jste rodinu, kamarády, sousedy a ještě pořád zbylo. Otázka je jestli to má vážně nějaký pozitivní účinek na imunitu. Vám někomu pomohla nebo pijete pravidelně? přiznám se že zatím nemám důvěru.
    Jinak mě spíše zajímají kefírové houbičky? používáte někdo?

  3. Od jedné tety jsme to dostali i s návodem na pěstování a druhá řekla ať to nepijeme, že si vypěstujeme imunitu vůči antibiotikům ;-)). Mám pocit, že takto podobně se šířil nějaký sladký chléb jehož jméno si nepamatuji.

  4. Zdravím,
    máme doma kefírovou houbu a jsme plně spokojeni. Manžel má chronické potíže s tlustým střevem a normálně mléko nesnáší. Co pije kefír doma připravený, je mu mnohem lépe.
    Kdyby měl někdo zájem o houbičky mám jich momentálně přebytek, ráda pošlu za poštovné.

  5. ↪ 4 veronikav: Dobry den, ja bych mela urcite zajem, uz jsem je shanela pred casem, ale nejak to nedopadlo. Pokud budete tak laskava, muzele me prosim kontaktovat na emailu ebud@seznam.cz? Moc dekuji

  6. Dobrý den,
    pokoušela jsem se vám poslat email, ale pořát se mně vrací. Zkuste poslat jiný kontakt.

  7. Muzete to zkusit jeste jednou prosim? Zjistila jsem, ze mam zablokovanou schranku, ted by to melo fungovat. Diky moc

  8. ↪ 4 veronikav: Jé, i já bych měla zájem o kefírové houbičky. Měla jsem je cca přede dvěma roky, jenže pak jsem odjela na tři dny mimo a manžel se o ně nestaral, takže zdechly, ale kefír z nich byl super a měla jsem pocit, že mi hodně zdravotně pomáhal.

  9. ↪ 8 Madla81: Takže pokud budete tak hodná, dejte mi vědět na mail Marie.Karasova@email.cz, jestli bych je od Vás mohla odkoupit (nebo případně vyměnit za své tři kvásky …- žitný celozrnný, špaldový celozrnný a pšeničný bílý …)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.