Pečení z domova do kaváren RSS

Štítky: , , , ,

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím všechny, potřebovala bych se poradit. Moc mě baví péct, akorát nemám dostatečný odbyt doma a tak mě napadlo péct pro radost a někomu to dát , ale zas emůj rozpočet není nekonečný a tak by mě moc bavilo občas dodat pár dortů do kavárny, uspořádat malý catering a tak dále… Chtěla bych vědět co k tomu všechno potřebuji abych mohla tuto činnost provádět tak poloprofesionálně… jaké s tím máte zkušenosti a zda to vůbec lze… nemám v úmyslu zatím otevírat si provozovnu jen něco občas doma upéct a přinést do kavárny vystavit fakturu a jít spokojeněn domů… Díky za odpovědi!!!

  2. Asi bych rebelsky nešla hned do živnosti, ale upekla vzorky a nabídla je do kaváren. A taky můžete zkusit lokálni FT a malé prodejny. Ne všude je nutná faktura.

  3. Zeptejte se zkušenějších, třeba Kokino v Brně prošlo stejnou trajektorií! :)

    (sám bych ale ze začátku taky doporučil jet na černo a po domluvě, tj. zjistit jestli je to vůbec pro vás proveditelné, schůdné a výdělečné. ujasnti si objem práce i čas/uísilí/zisk. teprve potom dohnat vše papírování a formality)

  4. A odkud jste, možná bych pro Vás něco měla?

  5. ↪ 1 Niry: Přesně tak, Kokino i Muffiny Brno si tím prošli a další prochází. Nezřídka peče partnerka provozního nebo majitele, když lidem bude chutnat a domluvíte se na ceně, můžete začít s papírováním.

  6. Moc děkuji za informace, faktem je že odbytiště bych měla ovšem zhlediska ochrany a případných problémů… pokud by někdo kavárnu žaloval z důvodů že je jim po výrobku zle a tak dále… Nejedná se mi minimálně zatím o hlavní pracovní poměr… ale je pravda že v některých případech mě bohužel tato zkutečnost že nemám v oboru živnostenský list brzdí… Zkusím se obrátit na zkušenější uživatelky:)
    To Naďa: pečeme v Praze

  7. ↪ 6 Niry: Pokud nemáte ukončené vzdělání v oboru a prokazatelnou praxi, budete mít se získáním živnostenského oprávnění problém, leda byste znala někoho se vzděláním a praxí, kdy by vám dělal tzv. odpovědného zástupce. Pak budete muset řešit provozovnu z hlediska živnostenského zákona, čímž se nemyslí fakt, že si otevřete cukrárnu. Z praktického hlediska je tedy schůdnější domluvit se s kavárnou, která potřebná oprávnění má a dělat to jakoby na ně. Odpovědnost z hlediska hygieny a spol. by byla jejich, platit vám můžou platit třeba na základě dohody o práci konané mimo hlavní pracovní poměr. Jinak informace k živnostenskému listu vám poskytnou na živnostenském úřadě, když narazíte na někoho fajn.

  8. ↪ 7 kacka_zvykacka: moc děkuji za informace… zkusím to nějak vymyslet

  9. I mě to zajímá. V rámci svého obchodu chci zřídit malou kavárničku, pro jejíž potřeby bych ráda pekla doma. Těžko najít ale informace, jak takový domácí provoz zkolaudovat. Dělat to načerno je velký risk kvůli kontrole z hygieny. Na to nemám nervy.....

  10. péct z domova do kaváren je legální, najdete to v nařízení ES 852/2004: http://eur-lex.europa.eu/…exUriServ.do?…. Paragraf a ods. po mě nechtějte, ale je tam, že v malém množství a v případě vztahu místní podnik – místní člověk se smí péci doma.

  11. ↪ 10 Mara: Díky, tohle vidím prvně :) Je to asi to na straně 3:

    Toto nařízení se nevztahuje na: c) případy, kdy výrobce přímo dodává malá množství vlastníchproduktů z prvovýroby konečnému spotřebiteli nebo místnímu maloobchodu, který je přímo dodává konečnému spotřebiteli;

    (Každopádně tohle by asi řešilo pouze hygienu a otázka je co je to tedy to „malé množství“)

  12. ↪ 1 Niry: Dobrý den, podařilo se Vám zjistit něco nového? Mám možnost péct do jedné kavárny, ale kromě výše uvedeného nařízení, které není zcela jasné, jsem nic jiného nenašla. Vše bych pekla doma a jen do kavárny dovezla…

  13. ↪ 11 pan Cuketka: Ale pečení zákusků není prvovýroba, ne? To už je zpracování produktů prvovýroby. Ten odstavec mluví jen o dodávkách vlastních produktů prvovýroby, což se, myslím, týká takových těch dodavatelů vajíček, brambor atd. do místních prodejen.

    Jinak by mě taky zajímalo, jestli je možnost péct v malém množství pro restauraci/kavárnu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.