French press La Cafetière RSS

Štítky: ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím Vás, mám v pláne kúpiť svoj prvý french press, v okolí 50km ho v obchode nekúpim, ostávajú online shopy. Uchvátil ma French press La Cafetière Secret Garden (http://www.cerstvakava.cz/…den-8-salku/ a French press La Cafetière Santos (http://www.cerstvakava.cz/…tos-8-salku/). Má s ním niekto osobnú skúsenosť? Aká je kvalita? Neviem, či ho nakoniec budeme hojne využívať, preto je pre mňa 50€ absolútny strop (a to ma musí uchvátiť design, inak max 35–40€). Díky …adri

  2. Kolik káv v tom chcete dělat současně? Litrový french press je na jedno kafe opravdu velký.

  3. moj manžel pije kafe z 0,6l šálky (se smetanou nebo kondenz.mlékem), takže ak príde návšteva, budem musieť aj tak robiť kávu na dvakrát :) … takže menšie sa mi zdajú malé a do veľkého môžem vždy urobiť polovičnú dávku, nie?

  4. ↪ 3 Adri: Ne, nefunguje to dobře. Píst stlačí mletá zrna dolů, proto má vůli a nedosedne na dno nádoby. Když do litrového dáte poloviční množství, zůstane část výluhu pod pístem. Je lepší mít menší FP a pro návštěvy uvařit nadvakrát. Pro Vás bude ideální 0,7 l.

  5. ↪ 4 Vanda: No ono je tak jako tak lepší trochu tekutiny dole nechat a nesnažit se vydolovat úplně všechno. Omezíte tak charakteristickou prašnost french pressu. Osobně i před stlačením vybírám krustu z povrchu dvěma lžícemi, abych měl výslednou kávu co nejčistší, takže prostor pod sítkem zdaleka není plný mleté kávy a ničemu to nevadí. 2 dl by se v litrovém french pressu asi dělaly špatně, ale od půl litru výš už by to mělo být v pohodě. Co se týče konkrétního typu, tak to bohužel neporadím, tuto značku neznám. Dobré zkušenosti mám s FP Bodum a Simax, ale určitě to nejsou jediné dobré značky.

  6. Půl litru kávy je v litrovém french pressu v pohodě. Vlastním tenhle klasický Bodum: ( http://www.sicafe.cz/product.php?… ) a nalívám ho trochu nad polovinu na 3 menší šálky. Dole vždycky něco málo zůstane, ale jak píše Kytka není účel všechen kal vyždímat.
    Naopak nalívat french press zcela do plna není moc přínosné ani pohodlné, je třeba počítat s místem pro přiklopení sítka během extrakce,kdy by mělo být sítko přiklopené ale nemělo by se máčet v kávě.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.