Kozí výrobky RSS

Štítky: , ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chutnají vám, kupujete? Mám na mysli mléčné výrobky (ale kozí maso je též lahůdkou :) ). Oblíbila jsem si české modrobílé ratibořické, kozí jogurt, kefír, žervé. Ráda bych poznala i výrobky od jiných výrobců, ale zdá se mi, že v obchodech příliš „nefrčí“. Výrobky St. Pierre mi příliš nechutnají. Kam chodíte pro kozí speciality, najdu je ve specializovaných obchodech, vozíte ze zahraničí?

  2. Ratibořické jsou málo kozí :)
    oni to maj prošlechtěný na jemnou chut. Najdou se asi jen v bio, ve větším výběru. Jak kozí sejry v sejrovejch obcodech … cheesy

  3. jsem ostuda, v Cheesy jsem ještě nikdy nebyla, na sýry jinak moc nejsem (ne že by mi nechutnaly, ale přiznávám, že mě odrazuje ten vysoký obsah tuku jako nositele chuti … ). Takže v nejbližší době navštívím Cheesy na Letné a okouknu ty kozí. Díky :) Ratibořické jsou jemné. Četla jsem v jednom reklamním letáčku na kozí mléčné výrobky, že pokud jsou kozy chované v čistotě, jejich mléko poté „nezapáchá“, tedy má jemné aroma … a věřím tomu ;)

  4. Po těch Ratibořických se kouknu, co jsem zatím z kozího mléka jedla, tak mi moc nenadchlo, vadí mi v tom ta divná pachuť. Kde se to dá sehnat? Poradí mi někdo?

  5. Prodávají je myslím ve všech zdravých výživách, jsou v typických modrobíle pruhovaných obalech. V běžných obchodech je nemají, v Bille mívají St. Pierre, ty také nejsou nijak „ostré“, ale ty ratibořické (DoRa) mi chutnají více.

  6. Děkuju, podívám se do zdravé výživy na Vinohradech.
    Do Billy nechodím, omylem jsem vlezla vloni na podzim do bývalé Delvity a chtěla jsem koupit jen suroviny na boršč a na medovník. Neměli ani červenou řepu, mouku dvounulku tam taky nevedli a med měli jenom takovou tu směsku ze zemí EU, což bych nikdy nekoupila. Navíc jim nefungovala ani váha na zeleninu. Prostě trpké zklamání. Přísahala jsem, že to byla moje poslední návštěva tohoto řetězce a zatím žiju poklidně i bez Billy.

  7. 3: To je jen půl pravdy. Dvě stejně krmený kozy budou mít kozinu v mléce znatelnou zcela odlišně. Vyzkoušeno. :D

  8. 6. Billa je naprosto nejodpornější market ze všech!!!

  9. Já mám Billu za domem a nemůžu si stěžovat, prodávají tam krájený kozí sýr s brusinkami. Nejhnusnější obchod je Albert u mé práce. V Cheesy mají tvrdé sýry od jemných až po výrazné a plus je, že můžete kousek ochutnat :-). DoRa mě osobně zklamala, ne chutí, ale 3× jsem měla v neprošlém výrobku plíseň :-(.

  10. No, Albert je asi tak stejně ohavnej. Ale Billa vede. Hlavně ta na pankráci. třeba na Florenci ještě ujde. Ale stejně…

  11. Billa Kladno :-) v Praze je to všude stejný hyper, super hnus :-). Drahá Pivli necháme to rozsoudit naše hafany? Náš hlasuje pro to malé řeznictví narohu, protože tam mají to voňavé uzené :-)), jó a sýr může taky :-)).

  12. No, naše Tyluš má ráda řeznictví u nás, krásně to tam voní (oproti tomu původnímu) a ta hodná paní, co tam prodává, vždycky něco dobrého přinese ochutnat. :-))
    A taky může to na Zelené lišce a Sváčka na Budějovické. tam prý jim to taky moc hezky voní. :-))) A ty šunkové buřtíky!
    myslím, že naši hafani mají jasno. ;-)))

  13. Náš Charlie štěká souhlasně s Tyluš:-), pšššt když to na nás nepovíte, tak ještě chodíme na koblihy od Rendla :-) v Sušici.

  14. Já DoRu miluju!Kupuju bílý jogurt, kefír a jogurtové mléko. Na žervé moc nejsem, ale ochutnala jsem od DoRy a musím jeho absenci ve svém jídelníčku napravit. Ale tvrdé sýry vedou jednoznačně – ne ty s plísní na povrchu, které seženete i marketu, ale ty polotvrdé, mňam! St.Pierre mi nechutná a navíc považuju jejich výrobky za podfuk – přidávají sušené kravské mléko.

  15. 13. :-)))
    My zas pleníme záhony s mrkví! :-)
    A kozí sýr, jakýkoliv sýr – sem s ním! Vlastně…nejlepší jsou olomoucké tvarůžky, byť kozu neviděly.

  16. Pivli, ještě jsem nenašla druh potraviny, kterou by náš nový voříšek nezblajznul. Jeho poslední oblíbená pochoutka je syrová mrkev – musím mu dávám odřezky, když ji zpracovávám, pak banány, zvládne i hroznové víno a v létě se cpal melounem. Drtí a žere i skořápky od vajíček.Měkký čerstvý chleba je pro něj samozřejmost a o víkendu sežral dcerce makový koláč.

  17. ;-)))
    Nojo, jsou to milááášci!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.