Jaky hrnec na dlouhe vareni (gulas, bigos, etc.) RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

21 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, potrebuju novy velky hrnec na gulas, bigos, apod. Ve stavajicim smaltovanem se vse strasne pripaluje. Jaky by jste doporucili? Diky. Tom

  2. A jaký smaltovaný hrnec máte? Já mám tyto: http://krupi.cz/…-nadobi-bse/

    Problémy s připalováním nemívám, ale je pravda, že uvedené pokrmy zpravidla dělám v pomalém hrnci, jehož koupi Vám tímto vřele doporučuji. :)

  3. Diky za tip, jaky pomaly hrnec mate? Pomaly hrnec jsem videl jednou v zivote a mel zalostny objem. Potrebuju tak 10 litru, gulas varim ve velkem :-) Navic nevim, zda se v nem da napr. osmazit cibulka. Nebo to delate zvlast?

  4. Mám tento na 4,7 l: http://www.bionaire.cz/…t/sc7500.htm, ale trochu starší model. Tato firma nabízí na českém trhu maximálně 5,7 l. Na českém trhu je asi momentálně největší Kenwood s 6,5 l, tak nevím, jestli by Vám to stačilo. Výhoda je, že se hrnec dá opravdu naplnit, protože poklice neposkakuje.

    Vnitřní nádoba je keramická a lze ji používat jak na sporáku, tak v troubě. Já však tuto možnost vzhledem k celkem vysoké pořizovací ceně nevyužívám. Kdybych žila v USA, kde je k dispozici nepřeberná spousta modelů za třetinové ceny oproti těm našim, možná bych k tomu přistupovala jinak.

  5. Promiňte, chtěla jsem napsat „kameninová“.

  6. Bohuzel to je malo, navic nejvetsi stoji opravdu hodne, to za nej nedam. Mate pravdu, ceny v USA jsou nekde jinde.

    Takze zpet ke klasickemu hrnci. Do ceho by jste sli vy? Nerez s tlustym dnem pro lepsi rozlozeni tepla?

  7. My tenhle typ jídel děláme v nerezovém papiňáku a jsme maximálně spokojení, krom jednoho jídla se nám v něm vždycky všechno povedlo.

    Máme 4l a 7l, kupodivu občas využiju i ten větší objem: na guláš pro nás i návštěvu, dětské příkrmy do foroty…

    Smažit se v něm dá.

  8. Jednoznačně litina nebo keramika, ale tak velký objem asi neseženete a já bych ho plný ani neunesla :-)) Zbývá nerez s tlustým dnem.

  9. Na pomalé vaření a pečení používám bez problémů s připalováním keramický hrnec Emile Henry, osmazit cibule se v něm dá v pohodě, ale desetilitrový asi taky nemají.

  10. v kalibru +10 litrů mám doma jen jeden hrnec a je to obyčejná klasika — bílý smalt zvenčí i zevnitř, relativně tenkostěnný. takže cibule na guláš jde v pohodě, jen to chce dávat majzla a nekvaltovat.

  11. Tak jsem trochu pohledal a mam dva favority:
    http://www.mall.cz/…0-l-c8426452
     http://www.gastromania.cz/…-10-l_1.html

    Nemate s nimi nejake zkusenosti?
    Dekuji

  12. Zdravím. Mám sadu hrnců od Tefalu stejné řady jako uvádíte (nemám však desetilitrový hrnec, ale menší). Používám na indukci a musím říct maximální spokojenost. S nejvyšší řadou od Tescomy se to nedá srovnávat, ta je o dost horší.
    Tefal mají perfektně rovnoměrný rozvod tepla, vždy studené uši, poklice dobře těsní, dobrá akumulace tepla, nemám jim co vytknout.

  13. ↪ 11 tom07: Zrovna s těmito konkrétními zkušenost nemám, ale nerez s tlustým dnem je dobrá volba. Já mám třeba tenhle (velikost 10.5l) a nemůžu říct špatného slova: http://www.masoprofit.cz/…ky-s-poklici Ale jinak stejně nejčastěji podobná jídla vařím v 8.5l papiňáku od WMF.

  14. A co třeba tento? http://www.superkominy.cz/…m-10-litru-2

  15. ↪ 13 obda: nerez s tlustým dnem je dobrá volba
    Souhlas. Dno je u dobrých hrnců sandwich, kde mezi nerez „chleby“ je hliníkové nebo měděné „maso“, co rychle a rovnoměrně rozvádí teplo.
    Ještě bych dodal, že takový hrnec se kupuje „na furt“, takže bych šel po té nejlepší kvalitě. Udělá to momentální díru do peněženky, ale dlouhodobě se to vyplatí. Hovořím ze zkušenosti.

  16. ↪ 15 Jednorožec: Abych byl konkrétní: Máme hrnce Kuhn Rikon. Na dně mají vyraženo datum výroby. Byla na ně 10 let záruka. Ta už dávno vypršela, ale hrnce (různých velikostí) stále v bezvadném stavu, při skoro denním použití.

  17. Používám 9l nerezový papiňák (tedy bez papinovací poklice) se silným dnem (asi nějaký sendvič). Na plynový hořák dávám železnou ploténku. Cibuli na guláš dělám zvlášť na pánvích, aby se nedusila.
    Obrovský papiňák jsem kupovala kvůli třem pokrmům, z nichž pouze jeden se papinuje – uzená žebra, guláš, rybí polévka.

  18. ↪ 11 tom07: Zdravím, mám ten Tomgast 7 litrový. Je to nejlepší hrnec co mám na guláše, bourgignon, atd. Díky silnému materiálu rozvádí a udržuje teplo mnohem lépe než Tescoma vision a neporovnatelně lépe než keramika Emile Henri. Je relativně těžký a snese i hrubší zacházení. Navíc je relativně levný. Doporučuji koupit poklici stejné řady, skvěle těsní. EH bych doporučil pouze pro pokrmy zapékané/dušené v troubě. Na sporáku nic moc – problém keramiky je špatný rozvod tepla. Neporovnával jsem s ostatními na gastromania, ale bude to podobné. Pokud by jste chtěl něco lepšího pak už jen hrnce které mají sendvičové i stěny, cena bude 2,5 až 4 násobná, případně měď cca 10násobek.

  19. Zdravim,
    nemate nahodou zkusenost z hrnci z Makra Horeca select? Vypadaji OK a jsou za dobrou cenu.
    Dekuji
    J.

  20. Zdravim,
    tak jsem porovnal hrnce Tomgast a Horeca select a nemuzu se zbavit dojmu, ze je to jedno a to same, asi se narodily ve stejne cinske fabrice na hrnce :-)
    J.

  21. Jenom pro informaci profi Hrnce se většinou vozí ze Španělska a Turecka…Z Číny se to moc nevyplatí vzhledem k velkým objemům se jich do kontejneru moc nevejde. Z Číny se vozí menší objemy pro domácnosti.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.