nádoba na ohřívání mléka na indukci RSS

Štítky: ,

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Sháním nerez nádobku na ohřívání mléka do/na cca půl litru, která by fungovala na indukci. Možná něco takového jako se používá v kavárnách pro přípravu cappuccina ? Doporučte prosím.

  2. Pokud myslite tu konvicku, kterou v kavarnach vetsinou pouzivaji, vyrabeji se v ruznych velikostech vcetne cca litrovych, pokud vam staci obycejna neznackova (a pro vase zamyslene pouziti neni duvod, aby nestacila), maji je urcite v Makru a mohli by je mit i vdomacich potrebach.

  3. Určitě stačila, ale bude fungovat na indukci ?

  4. Nikdy jsem na indukci nevaril, ale jsou nerezove, tak by snad fungovat mely.

  5. vladak: Vemte sebou do makra magnet a pokud bude magnetovat dno, tak na indukci fungovat bude.
    Kytka: Jen málo která nerez ocel je magnetická a hrnce se obvykle dělají z oceli 18/10, která magnetická není a musí se to řešit tak, že jeden plát v sendvičovém dně je z magnetického materiálu.

  6. ↪ 1 vladak: já mám smaltovaný hrneček s hubičkou, seženete v každých domácích potřebách, nebo malované na internetu. Jednu dobu je měli na vánočních (velikonočních) trzích

  7. Smalt není na indukci to pravé ořechové. Sice to funguje, ale smalt začne časem (podstatně dřív než na plynu) praskat a odlupovat se.

  8. Je nějaký důvod nepoužít jakýkoliv rendlík vhodný na indukci? Já to tedy tak dělám, používám i 2 výše zmiňované smaltované plecháčky a žádný negativní efekt nepozoruji. Konvička na pěnění mléka mi zrovna vhodná nepřijde.

  9. Tak minimalne ta moje konvicka na mleko magneticka neni, omlouvam se za mateni. Mel jsem dojem, ze u ocele neni s magnetismem problem, kdyz se delaj magneticky drzaky na noze, ale ocividne to opravdu automaticky neplati.

  10. Já měla vždycky na ohřívání mléka a vaření pudingu nejradši mlékovar:) Konvička na pěnění mléka to sice není ani náhodou a menší verzi jsem bohužel nenašla, ale mléko, puding i krémy a holandská omáčka v tom jsou bez připálení (a existují i v nerezu se sendvičovým dnem).
    http://www.kuchynskepotreby.cz/…ltovany.html

  11. Kytka: Ono je právě magnetických nerez ocelí spíš minimum. A dělat hrnec z nožířské oceli by byl nepraktický a extrémně drahý špás.

  12. Nejlepší ohřívač na mlíko je mlíkovar na mlíko pro kafe. Je výbornej, když se odendá vrtule nedělá to takovou pěnu a je to výborný.

  13. Nejsem příznivcem všemožných kuchyňských elektrických spotřebičů, i když idea jednoho nástroje na jednu činnost se mi obecně líbí.

    Nakonec jsem to vyřešil nákupem WMF milchtopf (cca 1.5 litru) přes německý Amazon, vyšlo to včetně poštovného asi o třetinu levněji než podobný milftopf o třídu níž od stejné firmy z českých eshopů. (podobné případy jdou do extrémů, např. jsem koupil v americkém eshopu skleněnou nádobku Bodum vyrobenou v Česku (!) za poloviční cenu než za jakou se prodává u nás. Ať žije reimport, že.)

    Sice to není v cenové hladině nerez konviček na mléko (které jsou stejně jenom na míchání a pěnu), ale věřím, že to vydrží „nafurt“, funguje bez problémů na indukci a dá se to použít i na vaření vajíček apod.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.