Co si dovézt z Thajska? RSS

Štítky: , , , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Čeká nás teď první exotická dovolená v Thajsku a tak by mne zajímalo, co dobrého by si mohl člověk z Thajska dovézt? Thajskou kuchyni jsem doma zatím nevařila. Nepochybuji ovšem, že se do ní určitě zamiluju, ale s mojí neznalostí angličtiny tam těžko budu sondovat recepty a ingredience. Tak by mne zkrátka zajímalo, co si z Thajska vozíte vy. Nějaké tipy na ingredience a třeba koření, které se u nás hůře shání, nebo které si člověk může dovézt v lepší kvalitě. Případně ochucovadla typu rybí omáčky apod.

  2. moje sestřenice mi občas jako letuška z Thajska vozila dochucovací omáčku, který chutná jako wasabi s octem (malá zelená lahvička), je skvělá na rýži. Sestřenka už nelétá, tak si zbyteček poslední lahvičky schovávám jako poklad :-) Koupila mi tam ze levnější peníz i klasickou pastu wasabi a nemůžu si pomoci, ale přišla mi vždy ostřejší než ty k dostání v u nás. Sice to nejsou tipy na thajskou, ale japonskou kuchyni, ale nakoupeno bylo v Thajsku.

  3. Díky za tip. Je na té malé zelené lahvičce nějaký evropský nápis? Nebo jen „rozsypaný čaj“? Případně mi prosím napište alespoň gramáž či obsah v ml, abych to koupila správně. Wasabi mám moc ráda, z japonské kuchyně také naložený zázvor (netuším, zda jej v Thajsku také jedí a prodávají).

  4. the wasabi sauce se to přesně jmenuje, firma wasabi-o´- vážně originální :-) , má 62g, ale je vážně moc dobrá.

  5. Na rovinu, tohle všechno koupíte v tržnici SAPA. A taky citronelu, galangán a pod. Přivezte si raději něco, co tu nekoupíte…

  6. mpik – já tím, že nejsem pražská, tak se do sapy nedostanu, občas zaběhnu na nákup do korunní, když se ocitnu v Praze, protože to je blízko. Ale nevím proč, ale to wasabi od sestřenky mělo vždy větší říz. Přitom krabička stejná.

  7. mpik: proto jsem založila tohle téma, tak mi můžete poradit, co si mám dovézt, co tady nekoupím :-) Děkuji za radu.

  8. Já jsem si vezl galangal, kafrové lístky a citronovou trávu. Ne že by to bylo něco, co u nás není k dostání, ale v Thajsku je samozřejmě vše výrazně levnější. Takže jsem využil velkorysý váhový limit odbavených zavazadel u Turkish Airlines a nakoupil zásoby – tyhle tři suroviny lze v pohodě skladovat v mrazáku. Táhnul jsem s sebou i papáju a mango, vše pečlivě zabalené do triček, aby se ovoce nepomačkalo…:))
    Z Thajska jsem si rovněž dovezl křupky se sušenými rybičkami (dají se sehnat v každém druhém 7 Eleven – na zobání k pivu je to super), nebo pražené arašidy ve wasabi (u nás je prodává Billa za zlodějskou cenu cca 50 Kč/konzervu).

    Off topic: pasta na Tom Yum značky LOBO kupovaná v Thajsku obsahuje dle složení glutaman sodný, ta samá pasta téže značky kupovaná v Evropě ve složení žádný glutaman nemá. Rozdílná receptura pro rozdílné trhy, nebo klamání spotřebitele?

  9. Mě ještě napadl tamarind a krevetová pasta (shrimp paste).Obojí v Thajské kuchyni hojně používané, není to taková zátěž v zavazadlech a v Thajsku určitě o dost levnější…

  10. Ale u te krevetove pasty pozor. Ma svoje… specificke aroma, ktere by se mohlo prenest na cele zavazdlo. Aby ho jeste na letisti nezajistili jako nebezpecny material. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.