makronky - zkušenosti s podložkou RSS

Štítky: , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Opakuji se, dávala jsem dotaz do komentáře blogu, ale zapadl v nových příspěvcích.
    Máte někdo tuto nebo podobnou pomůcku? Makronky peču dost často a zdá se mi šikovná, jen bych ji musela koupit 3 až 4×, protože je nechávám hodinku před pečením schnout. Takže náklady, možný zbytečný krám a děsná manipulace se silikonem mě odrazují. Ale slibuji si jednoduché dávkování lžicí a udržení stejných tvarů.
    https://www.tchibo.cz/…0025637.html

  2. Nemam, libila by se mi, ale potrebovala bych taktez minimalne 4 kusy a 800 za to fakt nedam:-) Tvary celkem trefim, spis se mi velikostne lisi plech od plechu, ale ne nijak vyrazne a i kdyby, slepuju k sobe jen makronky z jednotlivych plechu.
    Napadla me jeste obycejna silikonova podlozka a udelat si tam krouzky treba lihacem. Jen nevim, co udela lihova fixa a prvni peceni, jestli se treba neorazi na makronky a jak moc je potom nezavadna;-) Nasla jsem treba tuto:
    http://www.4home.cz/…aria-2-kusy/

  3. Nemam zkusenost ale mrknete tady: http://olivovakucharka.webgarden.cz/…ekacky-formy

  4. ↪ 3 yannka: aha, spatne jsem si precetla vas prispevek, myslela jsem ze mluvite o 800 Kc/ks:), tak to je tak nastejno

  5. Kamarádka si ji koupila (já váhala a nakonec mi bylo líto peněz, 15 eur není úplný pakatel). Makronky se na ní dělají dobře, protože se trefí množství těsta. Ale nevešla se jí do trouby asi o 5 cm, musela ji přestřihnout, čímž přišla o několik jamek, které musela přestřihnout. Tak bacha na zkontrolování rozměrů :)

  6. ↪ 2 irresistible: Já si dělám kolečka na rub pečícího papíru, ale je to vážně „opruz“ a navíc, ta podložka má i malý rantlík, takže by byly stené stopky na slepení.
    Technicky mi vadí, že silikon neklouže, takže odkládání na sušení a následné „našoupnutí“ na plech by nešlo jako s papírem.

    ↪ 5 kami: Díky za technickou poznámku, to mě nenapadlo!

    No, dneškem skončila akce 3+1 zdarma, tak už se můžu rozmýšlet v klidu. Vlastně ji moc chci, ale taky jarní boty a … :-)))))

  7. A co levnější varianta?
    http://www.hospodynkam.cz/…LATE-PENIZKY
    jedna šablona lze použít na více plechů

  8. ↪ 7 Naďa: Mám pocit, že by to nefungovalo, makronková hmota je taková lepkavotahavá a táhla by se za zvednutou šablonou v místě doteku s rantlíkem.

    ↪ 6 Vanda: Na té podložce jsou dokonce dva rantlíky, jeden rantlík pro nanesení správného množství hmoty, druhý rantlík pro makronku, aby věděla, kde se kulatě zarazit :)
    Ale existují i levnější podložky, které mají jeden rantlík, já uvažovala o té dvourantlíkové Lékué, ovšem lakota zvítězila. A také komplikovanost akce (nemohla jsem být chamtivá kvůli váze a objemu objednávaného nádobí, už tak toho bylo hodně), protože jsme objednávaly s onou kamarádkou z francouzského Amazonu, který nezasílá do Čech, a dost dobroudružně jsme svou objednávkou šachovaly přes řetěz přátel z pařížského bytu jednoho z nich přes hotely a cizí auta až na odpočívadlo u Berouna :D

  9. ↪ 1 Vanda: Vy dávkujete makronky lžící?? To musí jít hrozně pomalu, ne? Jenom když dělám nějaké sušenky které dávkuji lžičkou, tak mě z toho vždycky bolí záda, než to z ní všechno xkrát sklepu. Dávkování sáčkem mi připadá super rychlé. Upřímně si myslím, že je to spíš vyhození peněz. Speciálně když byste ji kupovala 4×. Na začátek než dostane člověk kulatý tvar do ruky se to může hodit, ale připadá mi že po pár pokusech už se chytí grif a kolečka jdou samy. Navíc jste tu pak omezená průměrem a nemůžete dělat různě velké. Jasně že občas může kolečko nepatrně „ujet“ ale většinou se spárují všechny. Vlastně jsem si ani nikdy nezkusila kolečka namalovat. Silikonu navíc moc neholduju. Používám jenom dvě silikonové věci a to sice univerzální podložku Silpat a silikonový trezírovací sáček, který si teda nemůžu vynachválit a už jsem ho koupila i babičce. Především kvůli hygieně. Žádný švy a jednoduše se vypláchne:-)

  10. ↪ 8 kami: Dobrodružství s nákupy! :-))

    ↪ 9 snookie: Ano, lžicí, resp. 2 lžíce a natvaruji a umístím na papír. jde to rychle, chce to cvik. Sice uvařím, zavařím, naložím a upeču snad všechno, ale neumím pracovat s cukrářským sáčkem a nikdy se mi nevyvedla bábovka :-) Asi bábovkovo/sáčkové prokletí!
    Silikonových forem jsem se dobrovolně vzdala všech, ten materiál mě nebaví, jsem staromilec. U podložky jsem si slibovala ulehčení práce.

    ↪ 7 Naďa: To by nefungovalo, jsem si jistá.

  11. Nikdo si podložku nevychvaluje, tak to nechám plavat, dělám makronky roky bez ní a žiju :-)))) A děkuji za reakce.

  12. ↪ 10 Vanda: :-) Tak babovku ja zase „kydám“ klidně tou lžící…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.