Co se zbytky po pečení RSS

Štítky: , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ráda a hodně peču, ale ne vždy je doma dostatečný odběr. Často se mi pak stane, že něco vyhazuju. Napadá vás co se zbytky, kromě žemlovky? Ze sušenek třeba dělám korpus pod cheesecake.

  2. ↪ 1 snookie: Ze zbytků „měkkých“ těst (piškot, ale třeba i perník) dělám různé variace na triffle.

    Ze tuhnoucích zbytků kynutých typu vánočka dělám, krom zmíněné žemlovky, sladké „toasty“ – prostě plátky opeču v topinkovači a pak namažu máslem.

    Ze zbytků sušenkoidních, krom zmíněného podkladu pod cheesecake, dělám drobečky, které pak používám místo strouhanky do sladkých věcí – třeba pod jablka do štrůdlu, nebo na zahuštění tvarohových knedlíčků…

  3. ↪ 1 snookie: Já ač peču ob den, zbytky nemám. A když náhodou, udělám pudink, vyšlehám ho s máslem a vrstvím ho ve sklenici s pečivem a ovocem.
    Jinak v podstatě jak Kami.

  4. ↪ 3 Vanda: My jsme dva a jezdit každou chvíli k rodičům neni moc ekonomický a ani jeden nemáme typ práce, kde by to hned někdo snědl;-) Navíc někdy s výsledkem, prostě nejsem spokojená. Třeba teď jsem zkoušela díky pekařské mánii na FB Kringel a i přesto, že je chuťově výborný, tak je na nás suchý. Takže z něj bude nějaká ta žemlovka nebo něco jako bread pudding:-)

    ↪ 2 kami: Děkuji. Dělám i french toasty. Ty jsou na to taky výborný. Ta ala drobenka do štrůdlu nebo na drobenkový koláč je ale dobrý nápad:-)

  5. Většina výtvorů jde zmrazit. Když se to udělá hned po vychladnutí, po rozmrazení pak chutnají jako čerstvé. Když dělám např. celý plech švestkového koláče s drobenkou a nečekám návštěvu, nechám 1/3 a zbývající dvě třetiny zabalím zvlášť do fresh folie a rovnou šoupnu do mrazáku.

  6. Co jde mrazím, housky, chléb, i koláče, na kvalitu to má vliv mizivý až nulový.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.