Mušelínovy(muslin) filtr RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V kucharskach se setkavam s postupem precedit pres muslin. Nevite kde by se dal koupit?

  2. Česky je to mušelín, viz. http://cs.wikipedia.org/…%A1el%C3%ADn
    A koupit se dá třeba tady:
     http://www.evi-latky.cz/11-muselin

    Dál poradí strejda Google :)

  3. ↪ 1 tikrik: Normálně v metráži. Ale pozor na složení, sice by mušelín správně neměl obsahovat umělá vlákna, ale úplně běžně se prodávají „mušelínové“ záclony z čistého polyesteru.
    To klidně můžete použít, pokud chcete filtrovat něco vychladlého. Ale pokud něco vroucího, tak umělinu ne, to pak musí být čistě bavlněný mušelín.
    Já teda barbarsky používám bavlněné dětské plenky, ale mušelín je jemněji tkaný, takže filtruje lépe než plenka.

  4. Já filtruji přes jemné filtry na kávu (předem hodně propláchnuté horkou vodou). Má to tu výhodu, že se pak nic nemusí mýt a pasne to pěkně do cedníku nebo trychtýře.

  5. Dobré jsou také staré hodně seprané pánské kapesníky, třeba s rozpáraným lemem nebo jinou estetickou vadou. Na mošt stejně jako kami používám i bavlněné plenky.

  6. Taky používám staré pánské kapesníky, kvalita po dědečkovi. Plínky jsem „poslala dál“.

  7. můžu se zeptat, přes jakou látku nechávat odkapat(vymačkat) sýry?
    plenka byla příliš řídká:)
    někde psali i o speciální tkanině, ale nevím, jak se to jmenuje a kde to shánět?

  8. ↪ 7 lemrousek: na to je fajn netkaná textilie – perlan. Dá se koupit ve zdravpotřebách, mám toho doma asi kilometrovou roli, jelikož to používám momentálně nikoli na sýr, ale na mytí dítěte :)

    Ale to jsem používala jen na syrovátkové sýry typu ricotta, na normální kaseinové sýry je to celkem zbytečné, tam je dostatečně velké sýrové zrno a kapala jsem to ve lněném plátně.

  9. ↪ 7 lemrousek: Taky používám staré pánské kapesníky (na jogurt, tvaroh,).

  10. díky za tipy, kami a Naďo

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.