Zabijačka RSS

Štítky: , ,

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Pražáci poraďte – kam pro dobré jelito a prdelačku (černou polívku), když vyschly domácí zdroje. Sezona zabijaček se blíží. Máte osvědčeného řezníka? Co vám chutná nejvíc? Jste víc bílí (jitrnice, tlačenka) nebo krvaví?

  2. Na to je snad jediná rada – urychleně pořídit jiné domácí zdroje :)
    (Jasně, mně se to mluví, když vzdálenej bratranec má hospodářství…)

    Jinak co do zabíjačkových specialit jsem slávista – hezky červenobílá :) Polívku červenou, tlačenku světlou, radši kroupy než jitrninu.

  3. Polévku červenou nebo klasickou ovarovou(vyproš­ťovák novoroční s česnekem, malými krupkami a spoustou masa a zeleniny), jelítka jak kroupová tak žemlová, jitrničky, sulc, tlačenku – raději světlou a zabijačkový guláš. :-)))
    Máme domácí zroj, takže bez problémů. Ale v poslední době se dají koupit dobrá jelítka i jitrničky v uzenářství. jednou jsem dostala kousek na košt a fakt moc dobré!

  4. Jitrnicová polévka. Roh Myslíkovy ulice a té, co jsou tam Soudy a jezdí kolem tramvaje na Karlák. Už dlouho je tam nějaký nepotřebný Boutique, či něco podobného.
    V pozdních šedesátých létech velmi potřebný, indispensable, stánek první pomoci po proflámované noci.
    Už při pouhém pomyšlení cítím tu vzpruhu. V duchu vidím spolutrpící kolem, jak houfně pookřávají a polévce se slaným rohlíkem všici hold vzdávají. Halejulá!

  5. Tak polívka je to úplně nejvíc z celý zabíjačky! Jinak mám podobný problém jako Elenoth – zdroje tu nejsou! Tak aspoň mapuju hospody v okolí, která se vytasí se zabíjačkovými hody… ale není to vono.

  6. Občas na tuto polévku narazím v nějakém „ovar baru“ neboli řeznictví s jídelnou nebo ještě jinak s teplým úsekem. Občas bývá u Mrázka v Bělehradské ulici u zastávky tramvaje č. 11 a 6 a tuhle jsem na ní narazil v mém oblíbeném ovar baru U Huderů ve Starých Střešovičkách. V hospodě jsem jí neviděl nikdy, leda na vesnici, když měli zabijačkový hody. Já mam rád ze zabijačky kromě mozečku úplně všechno… Zdroje nemám, zkoším příležitostně v osvědčených uzenářstvích (např. Moravec na Tyláku anebo Cibulka na Haveláku)

  7. 2. No jo, to se ti to pindá :o) Kamarádovi rodiče přestali chovat prase, tak mám smůlu.

    6. No přesně něco takového potřebuju – nějakého osvědčeného řezníka, kde se nemusím bát. Okolo mého bydliště to vypadá tragicky. Btw. nemá někdo zkušenost s řezníkem v Kunraticích?
    Já jsem byla vždycky na zabijačce dobrý pomocník, protože z celé zabijačky jím jenom mozeček, jelita a tmavou polívku, jitrnice jsem se naučila jíst nedávno,ale stejně když je na výběr, tak sáhnu po krvi :o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.