Originálnější jídlo na výlety RSS

Štítky: ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Za chvíli tu bude jaro a pro nás začátek výletního období.
    A já bych se ráda inspirovala nějakými novými jídla, která se na cesty hodí.

    Namazaný chleba nebo plněná bageta samozřejmě „funguje“ bez problému, ale občas by to chtělo změnu. Minule jsem například upekla slané muffiny a mělo to velký úspěch, navíc se to docela příjemně převáželo a dávkovalo:)

    Máte nějaké nápady? Sháním hlavně recepty, které jsou použitelné i pro děti, ale klidně přidejte i něco ryze dospěláckého (já mám třeba ráda pikantní chutě). Díky!

  2. Třeba mini-quiche – použijete jakýkoli oblíbený recept na quiche, ale místo velké formy vezmete plech na muffiny (těsto je potřeba vyválet víc tenké). Pak jsou taky dobré selské omelety do chleba. A k tomu domácí ovesné sušenky.

  3. My na výlety vozíme smažené rybí filé a brambor vařený ve slupce, protože nenávidíme studený řízek v chlebu :-D

    Jinak často si také děláme toasty (klasika hořčice/kečup + šunka + sýr + volitelně např. paprika nebo jiná zelenina), dále občas spáchám Club sendvič, ale tam už je trochu náročnější a delší příprava. Výborné jsou ještě zapečené sendviče s krémovým sýrem, trochou hořčice, uzeným lososem a koprem. Mňam :)

    Dále výborné jsou také toasty na sladko. Děláme variantu se strouhaným jablíčkem, rozinkami/bru­sinkami, sekanými oříšky, trochu pocukrovat a posypat skořicí a samozřejmě zapéct (jedinci bez nutnosti hlídání váhy a tloušťky si pomažou vnější strany toastů máslem). Druhá varianta je mezi dva toastové chleby zapečená nalámaná čokoláda doplněná o kandované ovoce, ořechy, rozinky… Z dětství si ještě pamatuju výborné svačinky na cesty ve formě několika rohlíků + pribináček/dětská přesnídávka/termix (u přesnídávky je horší tahat sklo, ale dá se).

    Pro dospělé se dá udělat slaný závit třeba z listového těsta (naplnit dle fantazie). Děláme např. se špenátem a nivou, nebo kečup/protlak + šunka + sýr + cibule, nebo restovaná zelenina na másle (např. fazolky, hrášek, kukuřice a třeba ještě maličko slaninky) s bylinkami (může se i přiostřit) a doplnit sýrem Cottage.

    To je zatím pár věcí, co mě napadlo z naší tvorby. Pokud ještě něco vydoluju z hlavy, připíšu později :)

  4. ↪ 1 lemrousek: Vozím cokoli, jsem ochotna vzít i termosku s polévkou :D

    Ale naše osvědčené nesmírně oblíbené stálice jsou velká bedna celerových nebo cuketových řízků:D Přílohy dáváme vždy do krabiček zvlášť, nemám ráda opatlané rozmačkané pečivo. takže zvlášt´krabička zeleniny, zvláš´t pečiva.

    Další šikovné a oblíbené jsou empanadas, malé quiche pečené v tartaletkových formičkách, krabice těstovinových či kuskusových salátů, pirohy, pizza nakrájená na čtverce, listové taštičky se slanou náplní, zabalené tortilly natřené a obložené čímkoli – nevylézá to z nich jako z pečiva.

    Klasické pečivo s pomazánkami, ale často dávám pomazánku zvlášť každému do krabičky a lžičkou si ji pak každý dává na pečivo. Opravdu nemám ráda typ „mokrá stará svačina“ – typický produkt tvarohových pomazánek.

    Mám velikou škálu Lock lock krabiček, včetně těch úplně maličkých. Do jedné krabičky dávám i zásobu lřiček, zavírací nůž a srolovanou utěrku – dáváme si ji jako „ubrus“ na nějaký pařez.

    Na pečivu máme rádi kombinace hořčice+zbytek pečeného masa+ kyselá okurka; máslo+zbytek pečeného kuřecího/krůtího + ředkvičky; hořčicové máslo+vajíčko+čer­vená cibule

  5. My taky všechno vozíme v lock lock krabičkách. Naposledy jsme měli zbylé karbanátky od večeře, pečivo a v jedné krabičce na proužky nakrájenou zeleninu. Pro dítě se dá v krabičce vzít třeba jogurt s ovocem apod. Nejlepší bylo sushi rozložené na pařezu, bylo to komplet včetně wasabi, zázvoru i sójové omáčky a s hůlkami. Přitom na přípravu nijak zvlášť složité nebo zdlouhavé.

  6. Paní J dělá sandwiche, často tuňák s nastrouhanou kyselou okurkou v majonéze.

    V létě k výletům patří vegetariánské vinné listy z vlastní révy, plněné rýží a sýrem (krom jiného). Jsou moc dobré. Nezasviní auto, když leje a nedá se jíst venku s pařezem jako stolkem. To závidím všem ze zemí, kde prší méně než v UK. :-)

  7. ↪ 1 lemrousek: Na MyNewRoots k tomu zrovna vyšel články s tipy:
    http://mynewroots.org/…hy-travel-2/

  8. Moc díky všem za inspiraci, určitě některé nápady využijeme!
    Budu ráda, když se ještě nějaká výletní jídla vyrojí…

    U povídání o utěrce na pařezu a UK jsem se docela zasnila(absolvovala jsem vandr po Skotsku)… snad brzo skončí „sněhulákové“ období a začne konečně to jaro;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.