Nutritional yeast, aneb copak&kdepak sehnat? RSS

Štítky: , , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Při pročítání všelijakých blogů, převážně zahraničních jsem narazila na výraz „nutritional yeast“ a nevím, o které z těch u nás prodávaných se jedná. Je to čerstvé droždí z lednice? Nebo sušené v pytlíčku? Nebo úplně jiné?
    Narazila jsem také na sušené droždí ve vločkách dostupné v amerických online obchodech. Zdalipak je to ta správná verze mi však nadále zůstává záhadou. A co je tedy lahůdkové droždí? Jsem zmatená! Děkuji za osvětu:)

  2. Je to lahůdkové droždí:

    http://www.vegshop.cz/…4775079.html

    (kvasnice jsou už inaktivované, kvasit už to nebude + je tam přídavek sladu)

  3. ↪ 2 pan Cuketka: Děkuji, pak jsem se do toho ponořila a vygooglovala. Docela vychytávka pro vegany:) Klasické čerstvé droždí z lednice je v AJ jak? narážím jen na dry active yeast což je sušené, že? jsem tuplovaná blondýna:D

  4. Čerstvé droždí se řekne „fresh yeast“, vypadá třeba takto: http://www.cookingforengineers.com/…ND2_4183.jpg

  5. Už o tom snad budu muset napsat článek :))

    Čerstvé droždí = fresh (compressed) yeast
    Sušené droždí (potřebuje rozjet v kvásku) = active dry yeast
    Instantní droždí (nepotřebuje rozjet v kvásku, sype se rovnou do mouky) = instant yeast
    Lahůdkové droždí (neaktivní droždí, jako přísada na chuť) = nutritional yeast

    Ale i v češtině už v tom vzniká hokej. Teď jsem našel v potravinách instantní droždí, které bylo nesprávně označené jako sušené.

  6. ↪ 5 pan Cuketka: Super, děkuji…aby se v tom jeden vyznal:D

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.