Esenciální oleje k jídlu RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ráda bych vyzkoušela do zmrzlin esenciální oleje, zejména tam, kde potřebujete dodat hodně ovocné chuti a nechcete ve zmrzlině příliš mnoho vody. Jako řešení se jeví esenciální oleje (pomeranč, máta). Ovšem kde sehnat takové, které jsou určeny pro konzumaci? Veškeré české jsou určeny jen do aroma lamp a na masáže. Pokud někdo ví i o zahraničním e shopu s rozumným poštovným, beru taky.

  2. ↪ 1 Dvirka: Zrovna máta je dost aromatická sama o sobě a přehršle vody neobsahuje. A u citrusů přidávám do všeho kůru, která to ovoní až až. Jinak pro přidání extra ovocné chuti se mi momentálně velice osvědčují tyto pyré http://www.my-vb.com/…_fruits.html. Jsou přírodní a opravdu výrazné. Kdybyste měl zájem, dejte mi vědět na nika_sp@email.cz.

  3. ↪ 2 snookie: Tyhle pyre jsou spicka. Daji se koupit i jinak nez pres gastro dodavatele?

  4. ↪ 3 Zajoch: Nevím o tom, ale právě pro jednoho zároveň pracuju, tak se kdyžtak ozvěte. S nákupem není problém:-)
    Dřív jsem o nich nevěděla. Všude se prodávají různě pasterizované. Tyhle jsou mražený a chuťově fakt výborný. Stačí relativně málo. Dělám si z nich z vyšlehanýho tvarohu a šlehačky výbornýho ochucenýho Míšu;-)

  5. ↪ 3 Zajoch: Tak je mají tady http://www.toppotraviny.cz/…rne-slazene/ ale ta cena je dost přemrštěná;-)

  6. ↪ 5 snookie: muzu vam taky napsat? Vyuzila bych toho tez. Setkala jsem se s nimi na jedne akci. Jen mam obavu, at nemate plny mejl;-)

  7. ↪ 6 irresistible: Plný mail mi nevadí;-)

  8. ↪ 2 snookie: Ano, máta je aromatická dost. Ovšem pokud chcete dělat třeba čokoládovou s mátou, schválně zkuste, jak moc se máta projeví. Samozřejmě nemůžete tam tu mátu nasekat, musíte jí vylouhovat v mléce. Samozřejmě si můžete koupit after eight a dělat to rovnou z ovoněné čoko (kam se přidává ten esenciální olej, že), ale pokud chci začít od začátku nebo si protě vybrat jiný, kvalitnější druh čokolády, tak moc jiných možností není. A kůra na všechno nestačí, to mám ozkoušené. Pyré nicméně vypadají zajímavě, zejména s ovoce, které u nás nemá sezonu (třeba fíky.) Ale docela by mě zajímala cena..

  9. ↪ 8 Dvirka: Mata a cokolada je pro me velmi neoblibena kombinace, coz nic nemeni na tom ze se chut ztrati. V tom pripade doporucuju amazon a neco takovyho http://www.amazon.com/…ref=mp_s_a_1?… Objednavam si treba javorovy prichute, protoze ne vsechno je dobry presladit pul litrem sirupu.
    Jinak s pyre jak jsem psala vis. Klido napiste na email a poslu vam ceny. Jsou kazdopadne tak polovicni nez na tech toppotravinach. Poslu klidne cely sortiment a zajistim slevu;-)

  10. Našla jsem tohle, ale ceny odpovídají. Tak kdyby náhodou někdo někdy hledal to co já : http://www.aftelier.com/chefs-essences/

  11. ↪ 10 Dvirka: Dnes jsem byla v Robertson´s v Dej­vicích a mají tam mátovou příchuť Dr. Oetker za 40 Kč

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.