Velikonoční vaření RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Co budete vařit na Velikonoce a nejen na pondělí a neděli, ale celý tento týden. Dodržujete nějaké zvyky?

  2. Nic originálního, samé běžné věci, jak jsem byla zvyklá v dětství, tak dělám i v dospělosti: velikonoční sekaná, mazanec a beránek (toho možná vynechám). Doufám, že dítě přinese hodně vykoledovaných vajíček a udělám pomazánku. Upeču kus jehněčího a udělám velkou mísu salátu z různých listů a bylinek.

  3. U nás bude králík a kuře z volného chovu, brambory s řeřichou a mrkvový salát, dál co bude v sobotu na trhu. Tradičně mám napečeno linecké, budou makronky se slaným karamelem a tradiční „buchta“ z formy zajíce. Zvažuju posvícenské koláče.

  4. Kopřivová nádivka, drůbež, mazanec, jidášky, z vykoledovaných vajec primitivní vaječný salát (vejce natvrdo, kyselé okurky, majonéza, sůl, pepř, muškát).

  5. ↪ 4 RenataE: copak uz nekde rostou koprivy?

  6. V posledních asi patnácti letech slavíme Velikonoce ve vsi s příznačným názvem Sněžník. Zatím jsme nádivku měli pokaždé, byť jsme někdy kopřivy vyhrabávali ze sněhu :)

  7. Vaříme vajíčka se slupkami cibule.
    Letos bych měl pár vajec nechat bílých a ztížit tak jejich nalezení při tradičním Easter Egg Hunt. Zahrada je totiž pod sněhem a na tání to vůbec nevypadá.

  8. U nás taky všichni nadávají, že kopřivy nejsou, protože furt mrzne. Já jako tradičně vyšlu manžela, a když nic nepřinese, tak tam dám špenát a pórek, bude dobrá i tak.

  9. Jaký je váš osvědčený recept na mazanec? My doma sami letos pečeme poprvé a podle Pokladů…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.