Kam vzít kamarády z Francie na skvělou českou kuchyni? RSS

Štítky: ,

19 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu kam vzít kamaráda z Francie na dobrou českou kuchyni. Tak aby to byla opravdu autentická česká kuchyně… Mám dojem že některé restaurace vysoké kvality hodně čerpají inspiraci z francouzské kuchyně a tak bych chtěla návštěvě dopřát opravdu něco hodně českého a ne něco co je úpravou či obměnou francouzské kuchyně… Něco co se opravdu liší nemáte typ? Jak na restauaraci v Praze tak klidně i třeba konkrétní pokrm?

  2. V Praze Lokál, nebo Na Pekárně (až v Čakovicích). Hned za Prahou V Polích (Číčovice), U Koně (Klokočná)… No a možná U Lípy v Praze.

  3. ↪ 2 mpik: V Čakovičkách. Bohužel v Čakovicích nic takového není :(

  4. Díky za opravu :-)

  5. ↪ 1 Niry: Zajeďte do Čakoviček, kamarád dostane vynikající českou kuchyni, autenticky české obří porce a ještě Václava Friče coby hospodského, to je kombo, na které nezapomene :)

  6. děkuju za rady. Bohužel to vypadá že budu bez auta… nenapadá Vás něco přímo v Praze?

  7. ↪ 6 Niry:
    ČakovičkyMalé Čičovice jsou opravdu kousíček za Prahou, to by se možná dalo zvládnout i bez auta třeba taxíkem?

    Přímo v Praze bych se nebál třeba tady:

    Už zmíněný Lokál, pokud to má být spíš hospoda s jednodušším tradičním jídlem (a dokonalým pivem).

    Ambiente Čestr, pokud vyhovuje spíš důraz na české suroviny než české receptury.

    Konírna, pokud se má podnik tvářit trochu víc jako restaurace.

    Už zmíněný restaurant U Lípy, pokud se má podnik tvářit ještě trochu víc jako restaurace a pokud platí teorie, že Motol je nějak významně víc v Praze než Čakovičky nebo Malé Čičovice.

  8. ↪ 7 Sirnik74: Pokud máte dojem, že se do Čakoviček dostanete za 25 minut z centra jednou tramvají bez přestupu, tak je Motol (potažmo Řepy, kde to fakticky je), stejné pozadí Prahy, jako ty Čakovičky.

  9. Cakovicky jsou opravdu dal, ale Na Pekarne je to opravdu dobre a taxikem od metra kousek (taky mam jako rodilej prazak zafixovano, zetaxiky nebrat a vsude se dostavam MHD nebo vlastnim autem, ale tohle by myslim za vyjimku stalo). Kdezto U lipy bych se bal ze bude silenej devadesatkovej bizar, to bych s navstevou ze zahranici neriskoval. Pokud to opravdu musi byt dostupne MHD, volil bych asi ten Lokal.

  10. Konírnu i U Lípy bych vynechal, tedy pokud platí, že to nemá být ilustrace typicky českých hospodských failů :) Já bych je protáhl 4 kousky: Na Pekárně, Lokál, Čestr a Impík. Každý má něco jiného, dohromady to ale udělá poměrně lichotivý obrázek o českých podnicích i kuchyni.

  11. ↪ 9 Kytka: Pokud jde o MHD, tak do Čakoviček jezdí třístovka každou chvíli, ve špičce cca po čtvrthodině, skoro tak často, jako tramka do Řep;) A jezdí většinou normální městský typ autobusu.

  12. Děkuju všem za rady! Přiznám se že jsme na pekárně sama ještě nebyla ale podle vašeho popisu mě to láká. Souhlasím že čestr je super a lokál jako okýnko do český kuchyně taky bezva. Tak ještě jednou díky moc!

  13. Jo a ještě jeden dotaz co v této souvislosti Kolkovna jaké máte zkušenosti?

  14. Mám zkušenost s Kolkovnou na Budějovické. Je fajn na pivo, je nekuřácká, mají výborné dukátové buchtičky. Taková lepší hospoda…

  15. Kolkovna Savarin (Na Příkopech) není špatná. S všude chváleným Lokálem po jedné špatné zkušenosti odmítám absolvovat, navíc mi přijde strašné to prostředí – vzhled čistější putyky páté cenové s cenami intercontinetalu.

  16. Ahoj. Uprimne vsem Kolkovnam (znam celnici, savarin i v kolkovne) bych se vyhnul pokud chci na super ceskou kuchyni. Rychly obed je asi v poradku. Jidlo je lepsi prumer na ceske pomery, obcas se jim neco podari a obcas je neco prusvih. I obsluha je prumerna s vykyvy obema smery. Na dobrou ceskou jak uz bylo receno nutno do Lokalu, Na Pekarnu, pripadne do Cestru.

  17. Tak moc děkuju za rady. Čestr jsem už absolvovala takže zůstanu asi u něj. Musím se přiznat že tak trochu souhlasím s Ivy, v lokálu mi moc nesedí prostředí ale nemám mu to za zlé nejsem holt typický český pivař. Na pekárně mě láká čím dál víc, třeba zbyde čas vyrazíme i tam!
    Pokud by Vás napadlo ještě něco budu velmi vděčná. Když se na to tak dívám musím přiznat že mi to připadá trochu smutné… V centru dáme dohromady 3 restaurace s poctivou českou kuchyní, kdy ještě čestr nenabízí omáčky což by měla být naše česká chlouba… Poměr napříklady itálské dobré vs české… Trochu škoda ne?

  18. Nektery jidla maji dobre v Hybernii.

  19. v rychlosti mě napadá:

    osvěčené plzeňské klasiky: Lokál, Kolkovny, Malostranská Beseda/Kulaťák

    Potrefené Husy

    Baráčnická rychta se svijanským pivem děla dobrou třeba koprovku z líček mimo jiné

    U zlatého lva na Ovocném trhu šéfkuchař dělá super telecí gulášek nebo ragú z divočáka. Čepují Lobkovice.

    Nedávno otevřený pivovar u Tří růží v Husově ulici, kromě vlastního opravdu dobrého piva mají fajn českou kuchyni, snaží se.

    Vinárna Zlatý had na Újezdě, pan šéf se snaží a dělají dost českých klasik, mění to cca po týdnu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.