Nejlepší rybičky v konzervě RSS

Štítky: , , , , ,

27 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím o tipy:

    1) Jaké jsou podle vás nejlepší rybičky v konzervě (sardinky, šproty, sledě)?

    2) Kam pro ně chodíte?

  2. My máme rádi sledě naložené v oleji,
    kupujeme v Lidlu, kde nám přijde slušný poměr cena/výkon – v konzervě jsou opravdu pěkné kousky rybích „filátek“.

  3. také jsme dřív na cesty brávali rybičky v feferonkovém oleji(značku nevím), jídlům to dodalo příjemnou chuť, většinou jsme již jen solili.

  4. Mám ráda tuňáka Rio Mare, tresčí játra a sardinky v oleji koupím podle ceny, nevidím v nich velký rozdíl. Z těch nejlevnějších koupím občas tuňáka drceného, vím že je to odpad, ale v krizi je dobrý. V tomatu neberu nikdy a se zeleninou nebo nějakou příchutí taky ne, jen čistě ryby.

  5. I kdyz je nekupuju casto, mam docela rada sardinky Isabel. Byvaji pekne cele, a pomerne velike. V konzerve jsou treba jenom dve :) Kupuju v Bille co mam pred barakem.

  6. Moje poznatky, jako nedávno v Sainsbury's ob­jevené bretaňské Sardines a l'ancienne au citron (mmm!) by vám asi byly na houby.
    A tak z paměti lovím děravou sítí jen úryvek nějaké ruské punkové(?) a masožravé písně: „Najlučšaja rybka eto sosiska..“
    [BTW, s názorem se neshoduji a rusky umím jen blbě]

  7. U nás jsou v největší oblibě tuňák Rio Mare buď jen v olivovém oleji nebo s chilli papričkami a pak tresčí játra (ale ne od polských výrobců a z tresek lovených v Baltském moři). Jinak kupuji spíš ryby ve skle (např. Ikea, Lidl) a to sledě.

  8. Sardinky Ramirez http://www.ramirez.pt/gb/?…
    Kdysi je prodávali i v lahůdkářství na Hradčanské, teď jsem bohužel odkázaný jen na zásoby dovezené z Portugalska…

  9. Ryby mají v naší lednici celé jedno patro. Převážně kyselé, ty nakupuje můj muž. Je to snad jediná potravina kvůli které chodíme do Lídlu. Pak jsou jedny extra kyselé a k ránu nezaplatitelné rybičky v oleji z Makra. Ruské šproty kupujeme v Kolbence na blešáku, nejchutnější jsou ty ve skleničce. Mám dojem, že ten člověk má prodejnu ruských potravin u Harfy. BTW Lídl, koupila jsem tam tresčí játra a zjistila, že narozdíl od všech jiných „marketů“ mají snesitelnou a hlavně konstantní kvalitu.

  10. ↪ 9 Nika: ahoj, můžu se zeptat, pro které rybky konkrétně chodíte do Lidlu, že bychom ozkoušeli zase nějaké nové?

  11. Mám ráda nasládlé rybičky z IKEA s mrkví:
    http://www.ikea.com/…ts/10101032/
    Vím, že se tvrdí, že ryby a sýr nejdou dohromady, ale mě tyhle hrozně chutnají na tmavém chlebu s blaťáckým zlatem.

  12. https://www.facebook.com/photo.php?…

    Zmiňované portugalské rybí konzervičky jsou v omezeném počtu k dostání ve vinohradském Café Oliveira. Doporučuju chobotnici s česnekem Vasco da Gama, je moc dobrá! (Jen se obávám, že se cenami to v CO trochu přepálili…)

  13. ↪ 12 kuba.biker: díky za tip, pro tyhle určitě vyrazím! :)

  14. Nam chutnaji uzene ancovicky v konzerve, z Globusu.

  15. ↪ 10 lemrousek: kupuji v chlaďáku ty v kulatém plastovém kelímku, mají dva druhy, jedny jsou světlé, druhé dočervena, jde o kousky loupaných marinovaných sleďů smotané do závitku, uvnitř je kousek cibule, naložené v oleji. Ještě jsem kupovala jedny ve sklenici, také chuťově výborné. Výrobce je polský, tak jen nezbývá doufat, že si Němci ohlídají polskou kvalitu a bude to bez posypové soli :-)

  16. Po návratu z Portugalska jsem kvalitní sardinky a vůbec rybičky postrádal tak dlouho, až jsme je začali sami vozit. Můžete si je objednat tady: http://www.umporto.cz/…ardinky.html . Od tohoto výrobce – Minerva je taky hodně zajímavá treska v olivovém oleji.

  17. ↪ 16 pancocha: Díky, dovoz portugalských lahůdek je super počin! :-)

  18. ↪ 16 pancocha: Super! Ještě by to chtělo Queijo da Estrela a mel de rosmaninho ;)
    A z konzerviček bych doporučil Atum à Algarvia od Ramireze…;)
    Ovšem nelíbí se mi brutální marže, jakou máte u solidní, ale ničím vyjímečné kávy Delta Timor: ten 250g pytlík stojí v běžném supermarketu 2,89 EUR (což je zhruba 80 Kč), Vy jej prodáváte za 171 Kč! :(

  19. No asi jsme zatím pro Delta cafes malé ryby, ale jejich kávu teď bohužel levněji nakoupit nedokážeme. Zato v cenách gourmet rybiček Minerva onen běžný supermarket dokonce překonáváme :) viz „screenshot“ http://www.umporto.cz/…ntinente.jpg

  20. U nás vede většinou Ikea, nakoupím vždy větší množství do zásoby a skleničky jdou potom krásně využít na domácí marmelády :-)

    A pak kupuji v Globusu, značku bohužel nevím, v papírové krabičcce balení 3ks malých konzerv s tuňákem. Jsou tam celé kusy masa a dělají i s chilli a s citronem, taky výborná záležitost. Mňam !

  21. V Ikee mají dobré rybičky, to je fakt. A v tom Globusu, to by mne zajímalo, jaká je to značka. Nám doma chutná tuňák Rio Mare Per Pasta s česnekem a feferonkou, skvělá záležitost – jak samotný s chlebem, tak do těstovin i do salátu. Takový pikantní. Pro nás asi nejlepší rybí konzerva.

  22. ↪ 19 pancocha:
    To je škoda… Ale v tom případě bych se na Delta kafe vykašlal, protože ta cena je podle mého zcela nepřiměřená.
    Rybičky jsou nicméně super, věřím, že si svého zákazníka najdou. Ještě mě napadá, že by možná nebylo marné zkusit nabídnout českým zákazníkům produkty Cofaco Açores – třeba tuňáka Bom Petisco…
    Jsem rád, že se portugalská gastronomie začíná rozmáhat i v českých luzích a hájích – zrovna minulý týden jsem na Facebook Scuku postoval odkaz na jakousi brněnskou firmičku, která se snaží prorazit s rozvozem (?) polévek v portugalském stylu…;)

  23. A to zas ne. UmPorto vidíme jako obchod s portugalskými specialitami a Portugalsko chceme dělat jako celek. Delta cafes coby nejrozšířenější značka v Portugalsku v tom určitě nemůže chybět. V tom continente to zrovna měli v nějaké akci, takže rozdíl oproti běžné ceně zas tak tragický nebude.

  24. Nene, těch 2,89 je opravdu běžná cena, společná jak pro Continente, tak pro Modelo či Pingo Doce. Žádná akce :)

    Ale pokud opravdu bude Portugalsko jako celek, budu jedině rád! ;)

    Já osobně mám v Česku největší problém s masem – například feijoada à transmontana má správně obsahovat i prasečí ouška a nožky, ale shánějte tyhle věci v průměrném českém řeznictví – budou si myslet, že jste cvok. Stejně tak nemám tušení, kde bych měl shánět telecí dršťky…Takže z mého pohledu by chlazené potraviny byly nejpřínosnější.

    …a z konzerviček jsem, já lama, zapomněl na delikátní úhoře z Murtosy! :)

  25. ↪ 24 kuba.biker: Prasečí nožičky mají běžně i v řeznictví na malém městě (Mnichovo Hradiště), ouška se určitě dají zamluvit. Jen s telecím bude problém, to je rozebrané ještě než se dostane na pult (info od paní prodavačky).

  26. ↪ 18 kuba.biker: Hlásím, že jsme šli do sebe a trochu se nad cenou Delty zamysleli. Výsledkem je objev zajímavé firmičky Ibertorra Cafés. Pod vedením bývalého technologa Delty tu oživují tradiční postup pražení kávy nad spalovaným dřevem a vzhledem k tomu, že dosud neinvestovali velké peníze do marketingu, daří se jim držet cenu na přijatelné úrovni. http://www.umporto.cz/…ertorra-cafs

  27. ↪ 26 pancocha: Super, zatím ještě mám vlastní zásoby, ale až dojdou, určitě si u Vás nakoupím;) Mimochodem, neprodáváte i feijão frade v konzervě?

    A zpět k tématu: v Lisabonu doporučuji nevynechat tento úžasný obchůdek s rybími konzervičkami!

    https://www.facebook.com/…457974648208?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.