patrový Chesecake RSS

Štítky: , , ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den, chtěla bych poradit kamarádka by si odemě přála na svatbu cheesecake, mám zkušenosti s jeho pečením ale ne s tím zda by šel vytvořit jako dvoupatrový, zkoušeli jste to někdo? A máte nějaké typy? Je třeba nějaká podpůrná konstrukce?
    A co zdobení? Mám trochu obavy z teplé čokoládové polevy!
    Prosím prosím poraďte!

  2. Zkoušela, na dvě svatby – klasický vanilkový (NY style). Akorát polevu ze zakysané smetany jsem dávala jen na vrchní patro, přece jen, je měkčí. Podpůrná konstrukce nic, podruhé jsem ale koupila takovou tu tvrší podložku (kruh z tvrdšího kartonu/plastu), aby šlo později třeba celé vrchní patro sundat a nekrájelo se zároveň se spodním. Chce to jako obvykle pořádně vychladit, až pak kompletovat (a protože jsem se bála převozu a jestli to vydrží kontrukčně, kompletovala jsem to raději až přímo na svatbě, ale vydržel pak v pohodě i do rána – v lednici).
    Jinak zdobení… trochu ovoce mi stačí, ale temperovaná čokoláda by také nemusela vadit, vlažná čokoládová poleva dort neroztaví. Ovšem pokrývat celý cheesecake polevou nejde úplně dobře, dost jsem se s tím posledně navztekala, nehledě na to, že je to pak prostě tmavěhnědý kolos, líp vypadá bez ničeho…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.