Doporučte svůj oblíbený burger! RSS

Štítky: , ,

28 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Možná se řada lidí dívá na burgery trochu skrz prsty a ani se nedivím, mohou za to jednak fastfoody, druhak často zvířecí přístup stánkařů, kdy se za burgera vydávala nejlevnější sekaná zaplácnutá hořticí a trochou oschlého zelí v gumové housce od předevčírem. A tak to bylo celá léta, bez naděje na změnu. Sam jsem si k burgerům našel cestu až díky dobrým zkušenostem s ciziny.

    A tak pro burger pozitivní: doporučte svůj oblíbený podnik, klidně mimo centrum, člověk nemůže znát všechno, rád bych něco nového vyzkoušel a může to být samozřejmě i návodem pro příjemný gastro zážitek pro ostatní. Za tipy díky!

  2. Black Dog v Berouně, bohužel tohoto času jaksi vyplavený…

  3. Black dog v Berouně za mě nejlepší. Slušný také ve Steakgrilu v Račiněvsi, mají moc dobré maso, ale poněkud slabší housku.
    A v Praze mi chutnal v Mozaice, i když přiznávám, že hlavně ta karamelizovaná cibule :)
    Jo, a pak mám osobní slabost pro Whopper na hlaváku (ani se pak nezlobím, když mi jede vlak až za 20 minut…) :D – ale to nebude to, co hledáte, že :D

  4. kami: za Mozaiku diky, vubec jsem netusil, ze tam delaji i burgery. V tomto podniku maji vse v nadprumerne kvalite, snad bude dobry i burger. Za tu cenu(190kc) by tedy sakra mel :) Netusite gramaz masa? Ale stejne asi vyzkousim.

    Jinak Black Dog samozrejme znam a vyzkousel jsem ho. Pokazde, kdyz jsem byl v Beroune. Velmi kvalitni, ale i notne medialne provareny podnik, takove sem davat netreba. A s Whopperem u me nepochodite, i kdyz uznavam, ze to je mensi zlo oproti rozemletym paznehtum, glutamatu a kuzi z McDonaldu :)

  5. ↪ 4 Michal Máta: Gramáž masa teda fakt netuším. Pohledově mi přišel menší než ve Steakgrillu, ale mají takovu dobrou hutnou domácí housku a navíc tu skvělou cibuli, takže jsem z něj měla pocit značné najedenosti.

    Na Whopper si nedám sáhnout :) – to je dobro, nikoli menší zlo :D Zvlášť, když mají vlaky zpoždění.

  6. kami: Kdyz vam to chutna, tak v poradku :) Me prijde zahadne, ze v USA vyhrava Whopper celkem pravidelne ruzne ankety o nejlepsi burger. Ale mozna to bude jen velkou rozsirenosti BK. Nicmene kamarad mi potvrdil, ze v USA, kde par let zil, maji Whopper chutove o neco lepsi nez tady a treba na Florenci se uplne rozcilil, co mu to dali. Asi to bude kvalitou ingredienci a zkusenostmi, nevim. Taky rikal, ze ma mene „kourovou“ chut.

  7. ↪ 1 Michal Máta: Dish fine burger bistro, na druhý pokus je fajn i The Tavern a samozřejmě BDC v Berouně. Sice s vyplaveným sklepem, ale chtějí do konce týdne otevřít.

  8. Mozaiku neznám, chtěla jsem se podívat, ale antivirový program mi oznámil, že je snaha o infiltraci nějakým trojským koněm, takže jsem ani nezjistila, kde se restaurace nachází, natož co tam mají.

  9. Moirain: Diky, Tavern je moje nejoblibenejsi. Mozna jsem mel napsat sve podniky do uvodniho prispevku, ale byl jsem zvedavy na doporuceni. Dish ma vyborne burgery, ale za ceny pres 200kc(b+hranolky) je to pro me malo v pomeru cena/vykon. V tehle cenove kategorii si predstavuju vic nez pouhych 120g masa. Nedavno jsme tam byli se spolecnosti posedet a po chvili bych snedl dalsiho. Na bistro mi to prijde overprized. A to jsme sedeli primo u kuchyne, zoufalci(nadsazka;) vzadu se mackali jako morcata :)

  10. Mám osvědčené duo The Tavern a Dish. I když se tedy musím přiznat, že do Tavern chodím hlavně na non-burger a sice jejich pulled pork sendvič.

    Ten zatím v Praze nemá obdoby!

  11. Já měl nedávno hodně luxusní burger v Café Palanda (vedle Imperialu) … super houska a parádně šťavnatý maso. Nebylo to tak kreativní jako Dish, ale s Tavern a Black Dog Cantinou v klidu srovnatelný.

  12. Dish je fajn v tom, že tam zkusíte i jiné intepretace něž klasiku. V The Tavern mjaí nejlepší vegetariánské verze – kam se hrabe legendární Poppey Burger v Radosti FX. V Mozaice bodují tmavou domácí houskou a zkaramelizovanou cibulí, velikost a cena je pro mě ok.

  13. Vedle všech dosud uvedených bych si troufl zmínit ještě dvě místa na dvou koncích tunelu pod Vítkovem – z jihu Classic Burger v Mood a ze severu parádní proměnlivé variace v relativně novém Peter’s Burger Pub.

  14. ↪ 13 Sirnik74: Ten Mood to jako vážně i po nedávné výměně kuchaře? Za mně to bylo velmi velmi slabé (na to že se burgery kdysi profilovali).

  15. ↪ 14 pan Cuketka:

    Aha, omlouvám se, mám zkušenost před výměnou kuchaře – a to mi například Classic nebo Burger from Hell s kombinací habaneros a jalapenos připadal úplně OK.

  16. ↪ 14 pan Cuketka: Safra, teď jsem to napsal velmi ale velmi jako Klaus ;)))

  17. Do Peters se chystam, ale stvou me, ze maji jen do 21.00. Zkusim tam nekdy zajet na obed, az budu pracovne v centru. Tu poledni nabidku maji casto dobre resenou a neboji se experimentovat.

    O Mood jsem slysel, jen ze maji vyborne hranolky, hamburger pry prumer, takze se mi tam moc nechce :)

  18. ↪ 17 Michal Máta: Hranolky v Mood jsou normální kupované , nijak se tím ani při dotazu netajili. I když jsem balení neviděl, tipoval bych něco podobného jako v Tavern (viz jejich mřížky a spirálky)

    S tím souvisí i lehce offtopic téma, jestli by měly podniky zaměřené čistě na burgery mít vlastní hrancle… ;)

  19. ↪ 18 pan Cuketka: Tak to vidite a kolega z prace byl z nich uneseny :)
    Ale porad mi prijde lesi tohle, kdyz jsou dobre udelane, nez nejake polorozmocene, gumove cosi znacky Aro, tzn. to nejlevnejsi co Makro da :) Na vlastni oci jsem to videl v nejakem steak baru v Dablicich, kam jsem se nejakou podivnou nahodou jednou dostal. Beze studu to mistr kuchar sypal pred zakazniky do fritaku s barvou oleje, ktere se blizila autu tesne pred vymenou :)

    Jinak samozrejme by bylo lepsi, kdyby si delaly restaurace svoje, ale kdyz vidim nabidku brambor v CR, tak se nedivim tem polotovarum, protoze kde nic neni ani smrt nebere. Situace s trhy v zahraci je nesrovnatelna, v tom jsme kuprikladu za Holanskem, nebo nekterymi castmi Nemecka jeste porad 30 let pozadu. Takhle je kvalita alespon, dejme tomu konzistentni, coz se o CR bramborach rici neda. Nemluve o tom, ze se tu s vypetim vsech sil nabizeji sotva 3 druhy(na zapade desitky, ale to jiste vite;) a clovek je rad, ze koupi jine na salat, jine na prilohu.

  20. ↪ 19 Michal Máta: A to jsou jenom hranolky. Pak je tu ještě pečivo, kečup, majolka, pickles etc. Neříkám, že je to podmínkou a každá burgrárna, by tohle všechno měla mít za každou cenu svoje, ale sám takové preferuji :)

    Ad brambory — asi bych spolu nepletl varné typy a možnost nákupu konkrétních odrůd vhodných pro hranolky. Obojí je možné koupit naprosto v pohodě a největší překážka samotná dostupnost asi nebude.

  21. ↪ 20 pan Cuketka: ale samozřejmě platí kritérium chuti — lépe dobře udělané hranolky od dodavatele, než zpackané „domácí“ :)

  22. ↪ 21 pan Cuketka: to jste mi pripomel The Pub, jiste znate, maji francizy vsude. Jedl jsem tam zhruba pred dvema lety, takze aktualni stav nevim, ale delali tam (udajne domaci) naprosto fantasticke krokety s jemne namletym kurecim masem. Nebyly krupave, spise vlacne a dobre samy o sobe. A velice dobry blue cheese dip. Koukal jsem na jejich web, ale pohuzel jsem ani jednu vec jiz nenasel. Naproti tomu burger byl prumer, neurazi, nenadchne a maso mi prislo prilis vysusene. Zkusenost z pobocky na P6. Asi proto jsem se jiz nevratil.

  23. V The Pub ale mají výborná křidýlka! :-)

  24. Díky za toto vlákno s doporučeními. Dnes večer jdeme vyzkoušet Peter's Burger Pub :)

  25. Takže v PBP jsme byli velice spokojeni. Hamburger byl výtečný, cheese cake akorát sladký a se pěkným jahodovým želé, stejně tak výborné pivečko. Obsluha příjemná a velice pozorná :) Takže za nás určitě doporučuji!

  26. Palanda Café má fajn burgery, pakmě napadá ještě za Prahou BBQ u Davida v Uhříněvsi

  27. Peter’s Burger Pub – prima, nekuřácký prostředí, bohužel teď trochu zvedli ceny, ale chápu, když mají dost hostů

  28. Vetsinu ingredienci zde nemame sanci sehnat, ale je to tak krasne udelany veb s recepty na cheeseburgery z cele Ameriky, ze to sem dat na pokochani musim ;)
    http://www.cheeseandburger.com/

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.