Pho je tady, Pho je tam, všude kam se podívám RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Stalo se co se stát muselo. Jakmile správný asiat zjistí, že jde něco dobře na odbyt, zařídí, aby to co nejrychleji měl taky. A tak čelíme Pho tsunami, která bude pravděpodobně ještě narůstat. Určitě jste si toho všimli také. Kdejaká „čína“ zařadila Pho do stálé nabídky, někde na to dokonce upozorňují speciální cedulí. Máte s kvalitou těchto polévek nějakou zkušenost? Přiznám se, že jsem zatím neměl odvahu to vyzkoušet.

  2. Malé rejpnutí. Možná by bylo lepší nejprve zkusit a až pak psát… :-) A buďme rádi, že se Pholévka šíří! O když já raději Bun Bo Nam Bo z vietnamské kuchyně, příp. Bún Cha.

  3. Pho je sice fajn, ale drtivou většinu vietnamských restaurací zabíjí jejich atmosféra a interiér: jsou příliš sterilní na to, aby tam člověk chodil za esencí asijského streetfoodu, zároveň to však nejsou ani místa, kam by se dalo jít na „romantickou“ večeři. Takže ve výsledku takové podniky slouží především jako přechodné útočiště pro kancelářské krysy, které si tam zhltnou meníčko a honem jdou zase vytvářet hodnoty… Naštěstí dva nové vinohradské podniky (Madame Lyn a Pho Original) vyčnívají nad průměr, tak snad jsme na dobré cestě. Ale rozhodně to není tak, že by byl trh saturovaný, to teda ani omylem!

  4. Saturovaný trh určitě není pokud mluvíme o kvalitní vietnamské nabídce.
    Ale i mne trochu nesedí, že se pho podává i v oněch typických čínských obědových podnicích /stejně jako sushi, a tímpádem mne to neláká vůbec zkoušet a raději si počkám až se vyskytnu v blízkosti již prověřených výše zmíněných podniků. Vietnamci mají holt tu vlastnost, že když to jednomu jde (ať už se jedná o potraviny/ma­nikůru/pho aj.) tak hned vedle otvírají kopii…Stačí se pozorně dívat při cestou tramvají na spektrum obchodů a podniků v pražských ulicích. Každý druhý je asijského rázu:) Co mi vadí je to, jak to ničí ráz města. Přeci jen ty jejich neonová světla, nápisy, cedule nejsou zrovna pěkné a vkusné. Joj, to jsem se dostala od pho k cedulím:D Pardon za off topic.

  5. to samé lze říct o vepřu-knedlu-zelu. Před 150 lety ho nikdo neznal, teď je skoro v každé hospodě – kvalita různá. Ale ti asiaté, ti pořád je kopírují (střelný prach, kompas, knihtisk..)

  6. Jde spis o to, ze za stejne penize, dostanete produkt, ktery si s trochou snahy udelate i doma. Neverim tomu, ze se „cina“, ktera to ma v nabidce 14 dni bude delat se spickovym nekolikahodinovym vyvarem, vidim to spis na polotovary – Pho kostky, ktere v Sape a tusim, ze jsem je videl i v Malesicich koupite take a protoze nejsou uplne nejlevnejsi, sup tam masox a jedeme dal :)

    Proti rozsireni restauraci, kde maji Pho jako zaklad menu a delaji ho v ramci moznosti poctive nic nemam, ani o tom muj prispevek neni.

    Bari.mandle: Tak, tak. To prirovnani k sushi je pekny priklad. Jednou jsem ho vyzkousel a byla to bida, takze se mi mili rypalove (zdravim 2.) nemuzete divit, ze se nevrham nadsenim sipkou do kouricich mis s Pho. Nejak se mi kvalitou ty jejich kopie nezdaji.

  7. no.. jelikoz vetsinu ciny.. tady vari vietnamci.. tak to ze zacali varit vietnamske jidlo.. je vlastne vcelku pozitivni krok ne?

    a mimochodem.. prosluly stanek v Holesovicich.. ktery pho manii vicemene nastartoval.. ma ve sve nabidce „cinu“ patrne od zacatku.

  8. V kopírování je síla Asie. A asijská mentalita je taková, že ten, kdo je kopírován, je rád. A až bude Pho opravdu na každém rohu, pak začne kvalita víc zajímat.

  9. Já jsem byla na údajně dobrém Pho kdesi u Bílé Labutě v Praze. První zkušenost a nijak mě to nezaujalo. Je to jak se sushi – dříve skoro nikde nebylo, teď je všude. Teď je módní pho. A taky začíná být všude.
    Můžu doufat, že jednou přijdou do módy ryby a bude konečně kam si zajít za lidskou cenu dobrou rybušu.

  10. Ostatně Praze nechybí jenom zmiňované Pho. Tím jak Praha NENÍ multikulturní, tak je tu gastronomie ještě v plenkách. Zrovna jsem dojedl Pho v pařížském bytě nedaleko Montmartu. A to je tak jediné, kdo možná tohle město dozeneme.....

  11. ↪ 10 mpik: Ale v mimoděkismu jsme, koukám, hodně daleko ;).

  12. ↪ 9 Ívy: To bylo asi v Rememberu. Tam je kvalita proměnlivá. Jednou jsem tam měl Pho dobré, jindy zase nic moc. Stejně tak Bun Cha. Asi záleží na aktuálním kuchařovi…

  13. Do Remember chodím na Pho celkem často a kvalita mi připadá naopak pořád vysoká a ne nijak kolísavá. Nevím jak u ostatních jídel (mají i nabídku čínských jídel). Jinak jsem si dal jednou Bun Cha a moc mi chutnalo, jen to nemůžu s jiným podnikem zatím porovnat :) Příště se taky chystám do Coa u Kotvy, tam mají taky pestré meníčko :)

  14. Nejlepsi je vazne si alespon jednou zajet do Sapy a vyzkouset jak to ma chutnat a vypadat. Aby clovek mel neco na porovnani.

    Ja byl nekolikrat v Sape, mockrat v Pho Vietnam na Jiraku(tam mi prijde, ze se stali obeti vlastniho uspechu v posledni dobe), v Panda Gourmet v Korune(obri misa, nejvetsi co jsem videl, ale chutove to nebylo spatne, ale na takovy kotel je v tom malo bylinek a obsahu) i v Holesovicih, ktere mam nejbliz a obcas se tu stavim, kdyz jdu v sobotu pro zeleninu a bylinky do Haly 22. Holesovice vetsinou vyborny, i kdyz tam uz jsem jednou zazil, ze meli slabsi den a vyvar i hovezi bylo nejaky divny.

    A k tem cinam co to zacaly delat az nedavno, jen protoze videly, ze to jinde jde dobre na odbyt nejak nemam duveru a proto vzniklo tohle tema. Pokud nekdo mate zkusenosti sem s nimi ;)

    Nejnoveji jsem Pho videl v Celnici v bistru vedle Billy, tam mozna vyzkousim, dle oka to vypadalo celkem dobre.

  15. Já přidám ještě jednu možnost — seznámit s vietnamskými Čechy (nebo s českými Vietnamci ;) a dát si s nimi lekci vaření pho doma. Bez urážky k SAPĚ nebo zkušenostem přímo z Vietnamu — teprve když jsem to viděl hezky postupně a se všemi kroky, dávalo mi pho konečně smysl. Člověk si také udělá nejlepší představu o tom jak velkou roli hraje výběr a poměr surovin (síla vývaru, nudle, aromatika) a použití dochucovadel (koření, pho kostky, glutamát).

    (A tedy moje finální představa je asi taková, že v komerčním provozu je to až moc velké lákadlo, poměr surovin k vodě natahovat co to dá, aby se to ještě dalo jíst.)

  16. ↪ 14 Michal Máta: Ad. Pho Vietnam na Jiřáku, byla jsem předevčírem na nesmažených závitcích a naproso chyběl koriandr a byl nahrazen kupou máty (dobrá náhoda, Muchale Máto, že?:) A dnes jsem záhadu změny rozluštila při nákupu u svého zelináře na tamním farmářském trhu- není koriandr, bylo příliš sucho a nikdo z farmářů ho nemá. Vzhledem k tomu, že ve Pho berou bylinky z trhů, tak je záhada vyřešena. Proaktivně jsem apelovala jak na farmáře, tak na vedoucího Pho, aby to pořešili. Minimálně mě potěšilo- pobavilo, jak se utváří takováhle super spolupráce!

  17. ↪ 16 Bari.mandle: To je prave to o cem jsem mluvil, neni koriandr za rohem, tak tam prdneme matu :) Nejak nam ti vietnamci zbabicovateli. Uz dvakrat jsem tam mel smazene zavitky takrka bez chuti(ale zdrazili o 5kc/ks), nekdy neprijemny vietnamec da omacku na dochuceni nekdy ne, podle nalady a zakaznika. Ubrousky(vetsinou si beru jidlo s sebou) uz si musim brat sam vzdycky, casy kdy mi je mila vietnamka prilozila u uhlednemu balicku do sacku a s usmevem podala, zda se, navzdy minuly. Skoda.

    Jinak koriandr bez problemu sezenete ve zminovane Hale 22, byl jsem tam minuly tyden, tak snad jeste vsechno rozbesneni foodies nevykoupili ;) I kdyz uznavam, ze je chutove nejak malo vyrazny. A za proaktivnost samozrejme chvala :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.