Doporučte restauraci, kde vaří dle sezóny, případně aktuální teploty RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Je to u nás bída. Uvědomil jsem si to nedávno, když jsem měl pracovní oběd v centru a dal si z nouze hnusnou parodii na Caesar salát ze zeleniny nakrájené možná i předchozí den. Běžné restaurace zoufale neumí menu, přizpůsobené aktuální teplotě a situaci. Nějaký strejda vedle u stolu ve 30 stupňovém vedru do sebe tlačil svíčkovou a pak si musel dát dvě kávy, aby se konečně s funěním zvednul. Proč sakra drtivá většina restaurací jede podle mustru, který naprosto nebere v potaz jak je venku? Sychravý podzim, nebo tropy, všechno jedno.

    Jinak inspirací pro toto téma bylo definitivně tohle dnešní povzdechnutí na twitteru: „@pablo_h0ney: Leto a ti zmrdi budou furt cpat tezky cesky jidla lidem na menu. Hovada, omackari, krkovickari, knedlikari voe.“

  2. V Čechách umí saláty jen málo restaurací. Takže spíš bych volil jiné typy podniků – spíš ty cizí (japonské, italské, arabské, asijské,…). Svíčková, kachna, apod, to je ve vedru fakt vražda!

  3. Tady v centru Prahy to není žádný výkřik. Můžu doporučit snad jenom Beas Dhaba, Maitrea a Giallo Rossa. Beas je cenově příjemná klasika, Maitrea je dražší, ale dobrá vegetariánská restaurace, Giallo Rossa je pizzerie, ale umí – polední menu je sice trochu dražší, ale dobré. U těstovin na můj vkus někdy využívají víc oleje, než je nezbytně nutné. Nic moc dalšího mě nenapadá.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.