Co s nezralou dýní RSS

Štítky: ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Leží mi na stole nezralá muškátová dýni (tykev), kterou mi maminka uškubla (a navíc ji zbavila stopky), protože si ji spletla s cuketou.
    Nevíte někdo, co by se s ní dalo udělat?
    Nezralá jako že úplně nezralá – světle zelená s bílým žíháním.

  2. ↪ 1 Bivoj: Nejspíš použít podobně jako patison. Pokud je opravdu hodně mladá, tak my mohla mít i ještě měkkou slupku a semena, tj. mohla by být jedlá sakuprásk. Pokud už je mladá jen napůl, tak asi bude muset slupka i semena pryč.

    Muškátová hodně mladá asi nebude ještě tak aromatická jako vyzrálá, ale nejspíš už část aroma mít bude, tj. bude se hodit spíš na ladění „do smetanova“ typu tekvicový privarok, či do „bešamelova“ na polévku, nebo „do sýrova“ na gratiné…

  3. Děkuju.
    Nakonec jsme ji ogrilovali obdobně jako patison, včetně slupky a semen.
    Nebylo to špatné.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.