Pekárna v Praze RSS

Štítky: , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. S přívalem francouzských pekáren bych se vás ráda zeptala, kde najdu nějaké klasické dobré české pekařství? Takové, kde mají úžasný tvarohový šáteček, ale třeba i špenátovou rolku, křupavý rohlík, dobrý chléb… A nezaplatím za jeden koláček 50 korun. Přivítám tipy z celé Prahy. Děkuji všem! A co třeba pekárny podobného typu jako jsou jinde v zahraničí – na Maltě, v Bulharsku…?

  2. Pekařství Kollinger. Podle mě nejlepší český chléb v Praze a možná i ČR :)

    http://goo.gl/0N2rLp

    http://goo.gl/I8bJwc

    Pak ještě pekárna Kabát. Taky mají celkem slušné pečivo, ale Kollingerovi se podle mě nevyrovná.

    http://www.pekarnakabat.cz/prodejny/

  3. ↪ 2 xIndian: Jsem se tam dneska kvůli vám stavila. :) Paní byla ohromně milá, ale loupák byl taková ta klasická suchá trochu molitanová věc. Koláček s tvarohem taky ze suchého těsta, i když náplň to trochu zachraňovala. Ještě na mě čeká chleba, ten vypadá i voní krásně, tak snad dorovná skóre:)

  4. A kde to bylo Kollinger, nebo Kabát?

  5. Ja bych doporucil sice ne primo pekarstvi, ale zde prodavaji naprosto famozni maslovou pletynku, ktera chutove pripomina skvele maslove rohliky z doby pred revoluci, navic je posypana krasne opecenymi sezamovymi zrnicky. Pecivo, ktere je vynikajici i samotne.
    Pripadne zajemce radeji upozornuji, ze jsou k dostani az po 13.00 a pokud chcete potesit sve blizni, kupte jich radeji vice, minule jsem nestastnou nahodou sporadal tri kousky jeste cestou v aute :) P4, ulice Antala Staska mapa zde http://www.leseticky.cz/cz/kontakt.aspx

  6. ↪ 4 xIndian: Kollinger. Chleba nebyl špatný (měla jsem pšenično-žitný), ale taky ne něco úplně extra…

  7. Pšenično-žitný? To je ten hranatý? Jestli ano, tak ten opravdu není nic extra. Já si kupuji chléb český a ten je prostě perfektní (samozřejmě můj názor).

  8. Ja teda nedam dopustit na Lichtenberga v Uralske, Praha 6.

  9. Na sladké můžu doporučit pekařství Kvásek na rohu nám. Bratří Synků, Nusle – kynuté pečivo voní po másle, nesype se a nedrolí. Chléb jsem nezkoušela, ale podle kolegyně výborný, kváskový. Super kváskový chleba pekařství Mšeno – Holešovická tržnice, hala „zeleninový trh“, vedle uzenářství s nejlepší uzenou kýtou široko daleko.

  10. A z tramvaje jsem na Ostrčilově nám. spatřila nápis „Japonská řemeslná pekárna“. Zná to někdo?

  11. ↪ 10 sona: To bude nejspíše toto: http://hotarubakery.com/index.html

    Nabídka vypadá moc zajímavě, ale zkušenost s ní bohužel nemám…

  12. Muzu doporucit rodinne pekarstvi Vrbskych z Rudne u Prahy. http://www.pekarna-vrbsky.cz. Na strankach to sice nemaji ale otevreli nedavno prodejnu v Prague Towers na Praze 5 (roh Tlumacovske a Cervenanskeho) a jejich velky kvaskovy chleba je uzasny a vydrzi 3 dny. Sladke nevim, na to nejsem :-0)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.