Kečup RSS

Štítky: ,

45 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Je pro vás kečup dochucovadlo nebo chuťový vrah? Kde ho musíte mít a kde ho nesnesete? Který kupujete? Máte v okolí fanatického kečupáře?

  2. sem věrný heinzu! :) ať žije ketšup!!!!

  3. kupuju Heinz nebo Metro (teď už asi Horeca) nemusím ho mít skoro nikde, ale někdy si ho rád dám k nějaké uzenině nebo nudlím s vajíčky. Jiné využití pro něj nemám.

  4. já ho mám k hemenexu… bez heinze by to byl 1/2 zážitek.. mámn na to už vybudované receptory zkrátka :)

  5. Jako oblohu k minutce nebo na domácí hranolky jedině Heinz. Na pizzu zase vždycky Olma jemná sladká nebo tak nějak se jmenuje, míchám jí s česnekem.
    Občas přimíchám trochu kečupu do hotového guláše, to mě možná ukamenujete, ale chutná mi to tak ;-)

  6. Mam to podobně, jedine Heinz a používám jedině na vaječný jídla – míchaná vajíčka, omeleta, hemenex, knedliky s vajíčkem a obcas, kdyz si tak jednou za rok udelam hranolky… Pri vareni sem kecup jeste nikdy nepouzil. Do gulase ani do pizzi to teda nedavam, ale kamenovat Vás nebudu, protoze mozna s kecupem sem bez viny, ale urcite by se na mne taky neco naslo…

  7. Já když už, tak taky Heinz. Mám ráda kombinaci kečupu a majonézy jako dip k zelenině nebo masu. Na těstoviny ho dávám jen v případě, že se mi krajně nevyvedou, narozdíl od milého, který ho tam cpe vždycky a vytáčí mě tím do běla :).

  8. Kupuji nějaký bio – jsou tak nějak rajčatovitější – a dávám si ho nanejvejš k sendvičům, jinak ne. Míchám ho s olivovým olejem a oregánem+bazalkou.

  9. K č. 7. – Mish: Moje milá si taky míchá majonézu s kečupem k masíčkům. Zajímavý…
    Do těstovin, to u nás zatim nikdo nezkusil…

  10. Kečup jedině k míchaným vajíčkům a do zapečených toustíků, jinak nevedu. Ale je to posun, dřív jsem ho nesnesl vůbec – zato rajčatovou šťávu zbožňuju!

  11. kečup jedině k hranolkům (a to ještě řádně promíchaný s mayo) a k párku z grilu, ale mám doma experta, kterej jí kečup a k němu ten párek jako ochucovadlo :(

  12. – č. 9. Razor Ramon: do těch těstovin jsem myslela normální kečup, nemíchaný :). Dát tam ten s majonézou mě taky ještě nenapadlo, i když třeba do těstovinového salátu by to nemuselo být špatné… :)

  13. – Mish: Ja to spatně napsal, myslel sem kečup do těstovin.:-))
    Co se týká majonézy s kečupem do nějakého salátu, to by možná nebylo špatný, v leckteré hospodě tomu říkají „holandský dresing“. :-)))

  14. 11: Kečup se svíčkovou :D

  15. 14: jo, přesně tak :( Ale já bojuju statečně, fakt :D

  16. Jedině Heinz a taky na základ BBQ omáčky je dobrej nebo mišung s mayonézou Hellmanz k hranolkům .o) vozím si různé druhy z Anglie – u nás maj tak dva. Nevíte, kde se dají koupit jedlé chips s balsamicem od Lays nebo Salty Dog?

  17. Heinz a jen občas.
    16. ne zrovna tyhle značky, ale Marks&Spencer mají jak s balsamicem, tak třeba i s karamelizovanou cibulkou a čedarem. A jsou fakt dobré. :-)))

  18. Heinz, málokdy. I když prý je prospěšný, zejména pro pány – to snad platí o tepelně zpracovaných rajčatech všeobecně.

    Někdy ketchup říznu pár kapkami Encona, to je West Indian Hot Pepper Sauce. V té jsou papričky Habaneros, dynamit, ekrazit, TNT a podobné trhaviny. Hranatá lahvička se v lednici nezkazí ani po 100 letech, neb se k ní žádná bakterie neodváží ani přiblížit, natož lahvičku penetrovat. K zacházení s Enconou je třeba pyrotechnický průkaz druhého stupně, speciální oblek a předběžná evakuace okolí v okruhu min. 50 yardů.

  19. Tak s rizikem, že budu za exota a ne dostatečně Heinzovní ;-)… doma máme nejradši Spak Tomato Jemný. Výrazná rajčatová chuť (2.5 kg rajčat na 1 kg kečupu), bez barviv a konzervantů. A mírný bonus je český původ :)

  20. 18: Aha, konečně vím, odkud má pratchet tu omáčku ohó-ohó …

  21. 20: O Pratchetovi vím, ale nikdy jsem od něj nic nečetl. Vlastně nedočetl. Jednu knihu jsem začal – nesedlo mě to.
    Douglas Adams is my man.

  22. nooo way, adams is mine!!!!!!!!!!!!!!! :)

  23. Pratchet má celkem nevyrovnanou „zajímavost“ – některé knihy mi sednou, jiné ne.

  24. 22: We might have to share him, otherwise it is duel at dawn! :-)

    Přes souboj zpět k tématu: S malým synkem jsme inscenovali nelítostnou bitvu jeho hraček (gorila, prehistorická zvířata, atp.) a já pak fotil ty nejkrvavější záběry. Padla na to celá flaška kečupu.

  25. Herbert: Duna. Adams je Adams, ale Duna je Duna. Mým jednoznačným favoritem raných let je Ransome.

    2catch-up: Kde jsou fota?! Aaaaha?!

  26. 25. Vlaštovky a Amazonky?
    Jooooooo!!!!!

  27. Od Pratchet jsem zatím nic nečetla, ale babka Oggy vypadá na sympaťačku :-)))

  28. Kečup slouží hodně k zabití všech chutí. Jinak v mírném množství na špagety, pokud jsem líný cokoliv kuchtit. Jinak ad.18. pořádný zabiják (ohó-ohó) je asi tohle http://www.habanero.cz/…per-extract/

  29. Já to beru všechno. Pratchetta i Adamse, Dunu tak moc ne (líbila se mi, ale to nadšení tam není) A na Ransomkách jsem taky vyrostl. A připoměli jste mi, že stále nemám kompletní sbírku Ransomek v originále, nějak jsem dlouho žádnou nekoupil… Měl bych to napravit.

    A přidávám se k žádosti o foto z kečupo-gorilo-prehistorické bitvy.

  30. 27: Existuje dokonce i kuchařka Stařenky Oggové (-:

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.