Těsto na pizzu - kupované - kde? jaké? RSS

Štítky: ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,
    po dlouhých letech za lurkera jsem se registrovala kvůli praktickému dotazu: neprodává některá pizzerie těsto NEBO které z těst kupovaných běžně v supermarketech je nejlepší? Předem díky za odpovědi.

  2. ↪ 1 mitford_sister: Kupné jsem ještě nezkoušel… ;)

    Vím, že to asi nechcete slyšet, ale přesto přidám tip na recept na osvědčené těsto: http://www.cuketka.cz/?… Pokud je nárok na větší množství těsta a snadný transport, tak se dá těsto zadělat a nechat pomalu kynout ve velké zakryté nádobě v lednici. Dá se pak snadno někam převézt, a při transportu se tak akorát probudí pro další zpracování :)

  3. Děkuji mnohokrát, možná na to dojde. Ale čekám v sobotu větší společnost a chci zkusit různé méně obvyklé druhy pizzy – chtěla jsem se vyhnout ještě navíc patlání s těstem. Jde i o místo v lednici a tak.

  4. ↪ 3 mitford_sister: jj, obzvláště větší množství těsta může být pruda, to vám nezávidím…

    Ještě možná připravit si o něco méně hydratované těsto (tužší, aby se dalo normálně rozválet válečkem) a připravit si ho do placek už den předem, proložit pečícím papírem, srolovat, dát do lednice. Prostě použít podobnou fintu, jaká se používá při prodeji hotových těst ;) A v den akce stačí jen tasit, nechat odležet a péct.

  5. ↪ 1 mitford_sister: Také chápu, že na to přesně se neptáte, ale akce se dá řešit tím, že si předem )třeba dnes;)) zaděláte těsto, pak uděláte pizza placky (není špatné je rovnou potřít omáčkou) a na vystříhaných kolech pečpapíru je zamrazíte. Pak se dají normálně vytáhnout a doobložit, jak kupovaná pizza.

    Z kupovaných těst jsem kdysi měla těsto Wewalka – srolované už na papíře – a nebylo zlé. Ale je to více než 5 let zpět a pekla jsem ho tehdá ještě v MW (doba, kdy jsem neměla kuchyň:), takže už dnes třeba ani neexistuje, nebo může být nedobré, nevím.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.