mlýnek na maso RSS

Štítky: ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chci si už konečně pořídit mlýnek na maso, protože můj robot Kenwood tuto funkci nemá. Váhám mezi klasickým ručním z kovu (nejspíš bych volila kvalitní českou značku Porkert) a elektrickým (o značce nemám vůbec jasno). Chci mlít maso a játra a zřejmě také dělat klobásy. Vím, že s ručním mlýnkem se člověk trochu více nadře, ale nemyslím, že bych ho používala více než dvakrát za měsíc, takže trocha toho tělocviku by mi v zásadě nevadila. Spíše bych kladla důraz na funkčnost, životnost a snadnost mytí a údržby. Skladnost také není zcela bez významu.

    Prosím tedy o argumenty pro a proti (ruční vs. elektrický, kterou značku). :)

  2. Zdravím!
    Vlastním tady ten: http://kuchynske-mlynky.heureka.cz/…na-887_5-sy/
    Musím říct, že proti ručnímu mlýnku je to sto a jedna a mlet maso je radost a zvládne to kilo masa tak za minutu. Dělám v tom i domácí těstoviny a po prvotním vychytání těsta taky bez problémů.
    Klobásy jsem zatím nezkoušel, ale chystám se na to.
    Do doby než jsem dostal tento mlýnek jsem měl dva noname čínské mlýnky u kterých došlo velice rychle ke ztupení nože a maso spíš žvýkaly, než mlely. Na tom ručním jsem mlel půl kila masa 15 minut a pak jsem mlýnek dalších 10 minut umýval. U Zelmera je i čištění velice rychlé a bez problémů. Nechci dělat reklamu, ale patří k mým nejoblíbenějším a nejužitečnějším domácím pomocníkům.

  3. Šla bych spíše do elektriky, mám Porkert, ale než se to složí, namontuje na linku a umele, tak s el. by byly už hotové a snědené Burgry.

  4. Děkuji za odpovědi. Jak důležitá je u elektrických mlýnků funkce „zpětný chod“?

  5. Zpětný chod by měl pomoci v případě zakousnutí mlýnku. Můj mlýnek ho nemá, ale má bezpečnostní spojku, která se při zaseknutí zničí. U mlýnku jsou dvě náhradní (a dají se koupit od 30Kč ks, nebo 10ks za 200Kč), ale za cca dva roky poměrně častého používání mám spojku pořád původní a mlýnek se mně nikdy nezasekl. Kosti do něj nedávám :)

  6. Ještě jednou moc děkuji. Bude to tedy elektrický mlýnek. Až bude čas, projdu si jednotlivé značky. Už se moc těším na domácí paštiky. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.