Poděkování za Scuk RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

30 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se starají o Scuk a jeho recenze. Mnohokrát mi pomohl při výběru podniku a vždy jsem byl spokojený. Třeba včera jsem díky němu zavítal do výtečného minipivovaru Beznoska. Na cestách zase navštívil místní „speciality“. Prostě bez Scuku už si nedokážu představit svůj gastroživot :) Díky!

  2. Rádo se stalo, určitě si to tady přečtou i další, kteří Scuk tvoří :)

    Scuk, na který teď koukáte, už přeci jen dosluhuje a během října bychom měli pomalu přejít na verzi, která celé naše snažení posune ještě dál a vylepší všechny věci, které nás trápily ve verzi první. Makáme na tom už přes rok a myslím, že to bude stát za to. Podrobnější info již brzy… :)

  3. Taky velice děkuji, je to dobrej projekt. Přimluvil bych se zejména za zprovoznění GPS lokalizování v mobilní verzi, nevim proč, ale už snad přes rok mi nejde, ikdyž mám dojem fungovávalo..
    Jo a taky jsem stále nepřišel na to, proč mi (v klasický verzi), když přiblížim na hospodu a rozkliknu, pak zmizej všechny okolo a musím to znova přibližovat od celý republiky. Ne vždycky.. ale většinou:)

  4. ↪ 3 Micey: Připravujeme lepší práci s mapou ve webové verzi, i mobilní aplikace pro iOs a Android do terénu :)

  5. ↪ 3 Micey: Jinak co se týče GPS, prověřte nastavení telefonu, že povoluje lokalizaci pro prohlížeč i daný web. Lokalizace většinou nefunguje, pokud je na telefonu pro daný web zakázaná.

  6. Prahu mam vcelku zmaklou od Sapy po Fricovo Na pekarne, Trebon a okoli taky, diky pravidelnym gastro-cyklo zajezdum za cerstvymi rybami, ale je fakt ze diky Scuku, kdyz si clovek nekam vyrazi po CR, uz nemusi nutne padnout do nejake pasti. Neboli uz nikdy vice svickovou za 380,– v kvalite hotovky z herny, plnou mouky jako pred par lety v Karlovych Varech! :) Scuk vyber me zklamal jen jednou v Podebradech, ale to je asi ta vyjimka potvrzujici pravidlo.

    Takze diky damy a panove ;)

  7. ↪ 5 pan Cuketka: Díky, záhada.. teď mi to zase samo od sebe najednou jde. A zrovna v centru Prahy, kde vím, co a jak. Díky za radu.. nicméně jsem bohužel lama a vůbec netuším, kde bych něco takovýho měl nastavit:) Těším se na tu aplikaci.

  8. ↪ 2 pan Cuketka: Tak to se moc těším. Jen tak dál!

  9. Aby se jen nechválilo – poslední dobou přibývá nových recenzí velmi pomálu (že by si je pan C. šetřil do nové verze?) a pak jsem si všiml, že naopak přibývá dobře hodnocených restaurací, kde je uvedeno zavřeno. K čemu jsou tam skvělé recenze restaurací, které asi zkrachovaly či se neuživily?

  10. ↪ 9 Zdenek Malinsky: Zavřené podniky jsme teď nedávno pročistili na minimum. Po zavření dáváme pár týdnů dokud to není opravdu jisté a nejedná se o přesun. Pokud máte nějakou konkrétní na mysli sem s ní! :) (co sami neuzavřeme, lidé nám hlásí na FB i přes e-mail)

    U recenzí — tam kde je stav beze změny, Scukaři nové recenze nepíší a v nové verzi na to budeme mít krásné nové nástroje pro udržení aktuálnosti, takže tam si to skutečně syslíme do nového :)

  11. ↪ 10 pan Cuketka: tak to je super, nektere recenze jsou treba i tri roky stare a za tu dobu se klidne zmeni majitel a na miste se pak jeden nestaci pomalu divit;-) Hlavne tedy pokud jede nekam, kde to vubec nezna, detailnejsi info nema a moznych restauraci v dane lokalite zas na vyber tolik neni. U nekterych restauraci je treba recenze jen jedna a to tez neni idealni. Radsi vic a ty informace uz si nejak preberu. Na novou verzi se tedy moc tesim!

  12. ↪ 11 irresistible: Jak říkám, pokud není změna, recenze se nemění, u velké řady podniků to platí (např. změny majitele nebo konceptu znamená i v současné době na Scuku pro podnik konečnou a restart recenzí=začátek o nuly). Na Scuku navíc věříme i jednomu recenzentovi, který si s tím dal práci a pečlivě zvážil pro a proti proč podnik na Scuk přidat (platí obzvlášť v regionech nebo v zahraničí). Není to jen prostý zápisek o tom, že někdo někde byl a jak se mu tam líbilo :)

    V nové verzi ale ten život recenze i podniku na Scuku ale vylepšíme a bude to výstižnější, aktuálnější. Cenné pro nás bude i vyjádření spokojenosti či případné nespokojenosti z řad veřejnosti (nikoliv ale formou recenze ;). S aktuálností jsme si dali hodně práce, a myslím, že výsledný systém bude fakt stát za to ;)

  13. Neda mi to nevstoupit do tehle diskuze. Scuk mam rad i jsem se chvili snazil psat, cas a talent chybel. Nevermind. Delate to skvele a klobouk smekam hluboce. Co me osobne vadi jsou recenze v cizine. Pokud nekam pojedu, podivam se na web o tom konkretnim mestu. A to ze nejaky scukar mi napise recenzi o pekarne v jizni Francii je k nicemu. Doporucil bych soustredit se jen na CR, kde nove recenze moc nepribyvaji, doporucil bych i nejaky (ale to neni jednoduche) treba rocni update stavajicich recenzi. Proste jste cesky web, tak se soustredte na Cesko, trznice v Kodani je jiste zazitek, ale ten text si pisete sami pro sebe. Omlouvam se za mozna kritiku, delate super praci a rekli jste si o nazor :-)

  14. ↪ 13 andouillette: To se asi neshodneme :) Kdo jiný vám aktuálně v ČR podá pohled českého hosta na podniky v zahraničí? Když přeci jedu do Kodaně, jistě mě zajímají místní průvodci nebo průvodci v angličtině, ale mě osobně zajímá nejvíc pohled našince nebo známého, který tam byl přede mnou.

    Kodaň je navíc dobrý příklad — na webu města nebo v tradičním průvodci o Kodani najdete kupu tradičně doporučovaných míst nebo turist pastí, na Scuku v Kodani vypichujeme hlavně aktuální dění a jejich novou vlnu, která podle mě fakt stojí za to ;) Tradiční dánské smorebroďárny a hospody si člověk právě dohledá kdekoliv jinde. Dtto o Vídeň (klasikcé vídeňské kavárny tam ani moc neřešíme, ale zaměřujeme se na kavárny z třetí vlny, to nenajdete ani v některých vídeňských nedekrech)

    Co se týče updates ddtto výše — pro aktualizací recenzí a vůbec celkového stavu podniku zavedli hned dvě nové cesty jak to udělat :) O tom ale už brzy při spuštění Scuku verze 2…

  15. ↪ 1 xIndian: Super, díky, jsem ráda, že Beznoska nezklamal.

  16. ↪ 10 pan Cuketka: Aha, koukám, že je to pročištěno. Já tam naposledy víc pátral asi před měsícem a narazil jsem na pár kousků i dost dlouho zavřených (myslím Pha 1, 2 a 6) a taky někdo ze známých se mě ptal, zda ještě scuk funguje, že tam našel dost dávno zavřených podniků, tak si myslel, že už se to neaktualizuje.

  17. ↪ 14 pan Cuketka: Souhlasim, v ofiko pruvodcich jsou predevsim podniky, ktere si to zaplatily a vetsinou jsou to klasicke vejicky na turisty.
    Navic nechapu, jak pro nekoho muze byt Dansko a Svedsko neco pro Cechy vzdaleneho a nedostupneho, nedavno jsem videl letenky v akci za 2600 :)

  18. ↪ 13 andouillette: Výrazně nesouhlasím:-). Nemyslím si, že nemožnost obsáhnout zahraničí podobně detailně jako ČR je argumentem, proč oblast za hranicemi úplně vynechat.
    Když jsem někde v zahraničí, většinou se podívám, jestli někde v okolí není prověřený podnik. Jsem pravidelně v situaci, kdy se potřebuju jít někam najíst a nemám energii a čas zkoumat jídelní lístky v okruhu kilometru, protože jsem před/po jednání nebo návštěvě galerie a fakt mám hlad.
    I pouhé projíždění zahraničních recenzních webů je mnohem časově náročnější, nehledě na nespolehlivost, ještě jsem nenašla web, který by si dával záležet na tom, kdo pro něj recenzuje.

    Nemohu se naopak dost přimluvit za to, aby se scuk stal alespoň trochu uživatelsky přátelský v angličtině. Aspoň základní info a hodnocení, kdyby bylo. Takhle musím pro svoje návštěvy pravidelně vytvářet google mapičky s vhodnými restauracemi, aby zase nebyla ostuda, protože padli do pasti nějaké úžasné pražské restaurace nebo kavárny!!! Prosím:-)

  19. ↪ 18 Maroni: Tohle by se nám také líbilo, ale aktuálně je to nad naše síly :) Po restartu klasického Scuku a rozjetí nového systému, se do toho určitě pustíme. Poptávku po tomhle cítíme už dlouho a informace o Praze jsou v angličtině někdy naprosto šílené/zavádějící.

  20. ↪ 15 Evas: Ano, líbilo se tak, že v pátek jdu znovu :)

  21. Nejde mi v pocitaci odpovidat primo (ani v to minulem PC, ale muze to byt mnou :-), proto odepisuji takto.
    Maroni: Asi mame jiny zpusob cestovani, ale me proste nezajimaji 2 recenze na 2 podniky v hlavnim meste nejake zeme. V kazde zemi existuje spousta „where to go to eat“ ktere nejsou placeni a la lonely planet. A tam vzdy najdu kam jit a malokdy jsem se spletl. Takze volba vybirat ze dvou recenzi a normalnim webem je pro mne jasna. Do toho mix trznic, pekaren a restauraci je strasidelny. Kdyz si pujdete v jizni Francii koupit chlepa, delate to podle scuku? To same trznice, to bych vyskrtl. Proste trzince je trznice, adresu si najdu sam a tak vybiram podle chuti.
    Cuketka: Neberte to spatne, delate to dobre. A chapu tu cizinu spise jako zapisky z cest mezi prateli nez recenze. A je prijemne to cist, vetsinou je to dobre napsane, jen vas (vas web) to neposouva. Je skoda jak uz tady zaznelo, ze v CR nejsou updaty a restaurace co byvaly super se zhorsily, neco zavrelo, dalsi se zlepsily, atd. Takze pokud se podivam na restaurace v konkretnim meste, najdu rok starou recenzi a vse je jinak. Pravidelny update by z vas udelal jediny gastroweb v CR. Jen chapu ze je to rutina ktera nikoho nebavi.
    Na novou verzi webu se tesim a drzim palce.

  22. Souhlas s posledním příspěvkem. Možná by pomohla větší otevřenost. Recenze ať píší prověřené osoby, ale komentáře veřejnosti by hodně pomohly. Dvě recenze tři roky staré maji vypovídací schopnost nulovou. Restaurace může již být zavřena, změnil se kuchař či menu, jinak může být vše a často tomu tak i je. Navíc hodnotitele již zmakli místa kam běžně jezdi a na mnoha místech země zůstává ono Hic sunt leos.

  23. ↪ 22 mpik: K aktuálnosti recenzí/podni­ků/otevřenosti jsem odpovídal v ↪ 12 V novém Scuku je to vedle práce s širší komunitou pro nás téma číslo jedna.

    Ad regiony — jen pro představu. Na každý úspěšně přidaný (tj. veřejně viditelný záznam v regionu, který se dobelhal alespoň na hodnocení 3/5 a více) připadne minimálně 5 dalších návštěv/podniků, které neprošly kvůli nízké kvalitě. Tuhle skrytou (a úmornou :) práci budeme nově také evidovat a více vystavovat. Zázraky (=zázračně přibývající podniky v regionech) ale nečekejte, v tomhle jsem skeptik a i když nových zajímavých podniků přibývá čím dál více, ve většině případů je v tom jedině planá naděje „aspoň něco tu máme, tak hurá!“

    Takový případů je fakt hodně. Nadšení provozovatelé kaváren se vrhají na výběrovou kávu, hospody se vrhají do krásných krátkých lístků a vaří z lokálních surovin… v reálu pak ale pořád neumí uvařit kafe, obsloužit hosta nebo uvařit jídlo ;) A tak pořád dokola. Asi by bás tady přes noc musely kolonizovat tisíce schopných restauratérů/pro­vozních/kucha­řů/číšníků odněkud z měsíce… ;)

  24. Chraň bůh, aby se scuk plnil i neprověřenými podniky a těch dobrých bude vznikat poskrovnu. Spíš aby ty uveřejněné měly více recenzí a aktuální data. A aby se ten dobrý podnik na scuk dostal v rozumné době…

  25. ↪ 24 mpik: JJ, no uvidíte v nové verzi, přijdeme se systémem, který zatím nikdo nemá a který právě vyvažuje striktní katalog pod recenzentskou kontrolou a užitečné hlasy veřejnosti. Dalo nám to fest práci to vyvážit a ještě to určitě vyvažovat budeme. Oproti současnému nastavení Scuku to ale bude velký krok dopředu :)

    Ad množství recenzí — nově bude mít každý hodnotitel pouze jednu recenzi na podnik, ale s možností udržování aktuálnosti různými nástroji. V počtu recenzí/podnik také narážíme na přirozený limit pomalu rostoucí komunity. Pokud bych byli zaplaveni přihláškami od nadějných nováčků, situace by samozřejmě byla jiná. Je to ale stejné jako u podniků, změna vkusu a nastavení měřítka kvality se u nás rozvíjí taky pomalu a velmi ztuha.

  26. ↪ 21 andouillette: V kazde zemi existuje spousta „where to go to eat“ ktere nejsou placeni a la lonely planet.

    Tak treba ja jsem byl s vyberem restauraci podle tohoto pruvodce vzdy spokojeny.Nejake podplaceni je trosku paranoia nemyslite?

  27. To Mirek: Spatne jste me pochopil. Omlouvam se. Ja chtel jen rict pokud mam na nejakem gastro serveru 2 doporuceni na restaurace v nejakem meste / vesnici, neni to reprezentativni a proste musim hledat jinde na lokalnich serverech. Proto jsem na zacatku rikal ze je zbytecne aby se Scuk zabyval cizinou. Scuk nikdy nebude mit sanci pokryt cele mesto/lokalitu tak aby byl vyber kompletni a objektivni a aktualizovany. Tot vse. Paranoidini nejsem a dokonce ten Lonely planet pouzivam pravidelne mimo Evropu a malokdy jsem se zklamal. Takze omluva LP.
    Moc se vsem omlouvam za sve vstupy, jiz koncim. Scuk delate dobrou praci, jen asi v teto veci nerozumime a slibuji ze na toto tema nebudu diskutovat :-).
    Hezky den

  28. ↪ 26 Mirek: To jste nakousli zajimave tema. Rivalita mezi restauracemi je obrovska a clanek v novinach/res­pektovanem webu/ kdekoliv muze zaplnit, nebo vyprazdit lokal. Dle me 100% tlak ze strany restauteru existuje. I malych Cechach, pan Maurer v nejakem rozhovoru tyhle snahy o ovlivnovani zminoval.

    Co jsem cetl, nektere restaurace mely drive knihu stiznosti online a mohli se tam vyjadrovat hoste, ale zrusily to po tom co po serii pomlouvacnych prispevku policie vysetrila, ze slo o akci zamestnancu konkurence. A nebyl to rozhodne jeden pripad. Dnes maji vsechny formular, pokud vubec a veskere prispevky prochazeji vnitrnim schvalovanim.

    Korupce pritom nemusi mit vubec primitivni cesky igelitkovo-obalkovy pristup, ale spis elegantnejsi formu drobnych laskavosti, pozvanek a nabidek. Koneckoncu na toto tema by mozna mohl pridat neco pan Cuketka, pokud by se mu chtelo. Samozrejme bez konkretnich jmen, abysme zustali na urovni :)

  29. ↪ 28 Michal Máta: Recenzentskou neplechu bych rozdělil na dvě hlavní skupiny:

    1) Recenze v tisku, které se tváří jako recenze, ale ve skutečnosti jsou předem ohlášené, recenzent neplatí úhradu a jedná buď z vlastní iniciativy závisle, nebo je jeho recenze součástí politiky inzerce nebo je to tak předem domluveno. Je to půl na půl lenost nebo nedostatek financí s opravdu nekalými závěry. V ČR bohužel běžná věc :(

    2) Nehlídaní průvodci pro veřejnost — tj. všude kde se nehlídá kdo píše, jaká je jeho identita, jaké jsou jeho motivy a zkušenosti. Patří tam všichni průvodci, kde je možno se zaregistrovat a obratem psát recenze nebo hodnocení, které se počítá. To je ideální podhoubí pro manipulaci hodnocení za jakýmkoliv účelem. Troufám si říct, že na českém trhu jsme jediní, kdo to dělá tak jak se sluší a patří ;)

    Negativní recenze pro konkurenci, kladné recenze pro vlastní podnik a recenze hostů hulvátů, to by se IMO mělo vždy filtrovat a potírat.

    Druhá strana 2) jsou průvodci, kteří podniky zároveň hodnotí a zároveň jim prodávají inzerci (nebo zvýhodněný zápis v průvodci, Yelp v US) nebo pro podniky dělají marketingové akce/festivaly, ze kterých má průvodce profit nebo provizi (Maurer v ČR). To by podle mého také být nemělo.

    A ještě ad 1) Jak říkáte má to i soft verzi — degustace pro pozvané, otevírací party, ochutnávky nového menu. Dobrého foodkritika poznáte tak, že ho na podobné akci nikdy neuvidíte ;) Ze začátku když jsem psal pro Týden jsem pár takových akcí obešel, ale záhy jsem to utnul. Člověk si sice je schopen udržovat odstup i tak, ale přeci jen se člověku více opotřebí obličej a více se vystaví sociální interakci, která je pro jeho činnost naprosto zbytečná nebo naopak obtěžující.

  30. ↪ 21 andouillette: Já si nemyslím, že to, co najdu na Scuku ze zahraničí je jakkoli reprezentativní. Ale když cestujete nikoli primárně za jídlem, nebo pracovně/studijně, a tak jako já nemáte před každou cestou čas studovat předem recenze a připravovat si mapičky, tak prostě oceníte i tu omezenou informaci. Berete ji jako tip, který vám momentálně vytrhne trn z paty, protože prostě nemáte ambici navšívit tu jedinou nejlepší kavárnu ve městě nebo nejlepšího pekaře v okruhu 200 km, ale dát si slušné kafe, najíst se, případně si něco zajímavého koupit, a nestrávit hledáním a obcházením půl dne. Někdy je zkrátka i redukce komplexity, kterou někdo jiný provedl za vás mnohem přínosnější, než bezbřehá nabídka. (Což neznamená, že bych byla proti detailnějšímu pokrytí, kdyby cokoli takového bylo v silách týmu.) Takže asi souhlas, máme jiný způsob cestování:-).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.