Školní svačiny RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,jsem čerstvou účastnicí.Chtěla bych se zeptat,jaké dáváte a nebo by jste dávali svým dětem svačiny do školy.Děti samozřejmě touží po něčem zajímavém,kvůli spolužáků.Já zase řeším praktické otázky.Svačina by měla být zdravá,vydržet transport a neuskladnění v lednici.Kolikrát jsou děti kvůli kroužkům celý den z domova a školní jídelna s nabídkou pokulhává.Děkuji za nápady.

  2. Dobrý článek na tohle téma je u Věrušky na blogu: http://blog.veruska.cz/?…
    Ideální jsou domácí müsli tyčinky, různé ovesné sušenky + jogurt + ovoce, na slano pak tvrdší zelenina (paprika, kedlubna…) nakrájená na hranolky + nějaký dip/pomazánka ve skleničce + pečivo/domácí tyčinky.
    Různé luštěninové, obilné saláty s vejci a zeleninou taky pěkně zasytí, ale zase nejsou tak vzhledné jako obložená bageta, Brumík a podobné svačinové evergreeny.
    Prima jsou i různé plněné placky a palačinky, jak na sladko, tak slano. Tohle zatím ještě řeším jen pro sebe, děti jsou ještě malé, tak uvidím, jestli budou mít za pár let z podobných svačin radost, nebo je budou vyhazovat do koše.

  3. http://www.youtube.com/watch?…
    je to jen inspirace, ale obecně se mi líbí, jak si s tím vlastně obyčejným jídlem Japonci vyhrají, mně mamka servírovat k svačině jablečné králíčky, tak bych možná ta jablka potají nevyhazovala do koše a nekupovala si místo toho párek v rohlíku :-)

  4. Děkuji,moc se mi líbí ten nápad s Bento krabicemi.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.