Kávový kurz RSS

Štítky: , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Hledám kávový kurz pro člověka, který má rád kafe, ale prozatím se spokojil s domácím „presem“. Nevíte o nějakém kvalitním, vyzkoušeném kurzu, kde by mu náležitě rozšířili obzory?

  2. ↪ 1 catch_up: Zkuste zákadní kurz od Doubleshot – nevím zda ještě aktuálně kurzy pořádají, ale před necelými dvěma roky to byla moc fajn basic osvěta:)

  3. ↪ 2 Bari.mandle: Bohužel se zdá, že v Doubleshotu kurzy do odvolání odpískali…

  4. dtto výše — dělali jsme se na Scuku s Doubleshotem, ti ale teď na to nemají kapacitu, takže další zatím nebudou. Pak jsme je ještě dělali s http://www.kavovyklub.eu/, ty ale byly mimo pražírnu, čistě degustační/po­vídací. Moc rád bych to znovu obnovil, ale také na to teď nemám energii, IMO by se o to také měly pražírny starat samy. Když jsme to rozjížděli, šlo mi hlavně o to, nastavit nějaký model, kterého by se mohli chytit jiní. Kurz v pražírně se vším všudy byl podle mě naprosto super ;)

    Doporučuji alespoň začít kávovými degustacemi (cuppingy), pořádají se např. v espresso baru Ema, dělá je i Original Coffee/Mamacoffee, občas i Coffee Source. Pokud vás lákají alternativní metody, tak na to je zase kurz z Kávového klubu, který projede všechny domácí přípravy prakticky. Tj. alespoň nějaký základ tu je, stačí to projít :)

  5. ↪ 4 pan Cuketka: Děkuju za doporučení, tohle je myslím přesně ono:)

  6. ↪ 5 catch_up: Pravidelné kurzy / degustace / workshopy pro veřejnost a nadšence do kafe začnou ke konci roku nebo začátkem 2014. Pracujeme na nových školících prostorách vedle naší kavárny v Karlíně …

  7. Kurz Michala Křižky v Prakulu.

  8. ↪ 7 andouillette: Michal je hlavně machr na espresso, u alternativních metod bych dal určitě přednost někomu jinému :-)

  9. A když už jsme u espressa, tak přidám i oldschool jako noha: http://www.skolakavy.cz/

    Z dnešního pohledu už podle mě dost mimo mísu, ale jestli jste fandové do tradiční italské školy, tak mají pořád co říct.

    A ještě jeden moc fajn tip co tu nepadl dřív:

    http://kavovekurzy.cz/

    Provozuje Petra Veselá (autorka asi jediné moderní české knihy o kávě a známá kavárnice), některé kurzy tuším vede i mistr WBC 2009 Gwilym Davies (a většího borce z ciziny aktuálně jinde v ČR neuvidíte).

  10. Mno, sice se říká lepší jednou vidět než stokrát slyšet, ale počítám, že tohle, v době internetu, neplatí. Stačí si najet do Youtube a pustit si videa, týkající se přípravy kávy. Je tam, sice, spousta totálních volovin, ale jen trochu indteligentní člověk to snadno rozezná. Například o takovém správném namletí kávy a jejím tamperování se tam dozvíte úplně všechno. NAvíc jakýkoli kurz, ať se týká čehokoli, nejen kávy, je jen takové to lehké nakopnutí, které jen ukáže cestu ale rtozhodně nenaučí. Ať jde o přípravu kávy, točení na kruhu nebo fotografování. Ale je fakt, že je spousta lidí, kteří si sami ani neuprdnou, aniž by jim někdo neporadil. To ale není můj případ.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.