Ajvar RSS

Štítky: , , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím o radu (vypořádávám se teď s akutním návykem):

    Kde kupujete dobrý ajvar (značku, místo, popř. za kolik? ;)

    (Recept spíš asi nepotřebuju, k dostatečné kvantitě a kvalitě surovin za dobrou cenu se teď už asi nedostanu, aby se to vyplatilo)

  2. Zrovna jsem dostala tip, ale vyzkousene nemam – http://www.bas-ajvar.eu

  3. ↪ 1 pan Cuketka: Asi zklamu, ale zatím nejlepší jsem si dovezla z Chorvatska. Zatím jsme v půlce skleničky. A zahlédla jsem ajvar taky v prodejně ruských potravin v Českých Budějovicích na Lannovce a taky v Brně na Cejlu. Sice to nebude originál srbský, ale určitě se bude blížit víc originálu než ty slabé nápodoby ze supermarketu. Hádám, že v Praze takových prodejen „ruských potravin“ jak tomu doma říkáme , kde se prodávají sušené rybky, vodka, zmrzlina a letenky na východ, bude určitě víc.

  4. ↪ 1 pan Cuketka: Taky jsem měla darovaný z Chorvatska:)
    Ale přijatelně dobrý jsem koupila v ruské prodejně v podchodu metra Prosek (také je to mimochodem jediné místo, dke se mi občas podaří sehnat sos južnyj:) )

  5. Přesně tak, z Chorvatska :) Ale zkusil bych určitě ty ruské potraviny. Třeba v podchodu od metra Muzeum směrem na tramvaj č.11 do Vinohradské jsou. Kupuji tam výbornou lilkovou pomazánku a nakládaná rajčata. Stejně tak tam mají sos južnyj. Další ruské potraviny jsem navštívil na Plzeňské ulici, zastávka U Zvonu, nově nám také otevřely jedny na Černém Mostě…

  6. vim ze je to typ, ktery nebude asi moc cenen, prece jen je to patrne velkovyroba, ale nedavno jsem delal jakysi katalog a tam se vyskytoval ajvar od podravky. Urcite se tady prodava.. jaky je netusim.

  7. Ruske potraviny ve Vladislavske, nebo Kalinka ve Verdunske na P6. Ajvar zde prodavany je svetelne roky pred tim co prodavaji Hame, nebo jaka firma vyrabi tu nepovedenou imitaci.

  8. Díky moc všem za tipy! ;)

    Já jsem měl jeden dovezený a ten mě rozmlsal, pak jsem měl takové ty velkovýrobní co se sem normálně dovážejí a jsou v obchodech (nebyla to překvapivě žádná tragedie). Ruské potraviny vyzkouším. Včra jsem o tom ještě dumal a asi jako rozlučku s létem si udělám i malou várku vlastní, teda jestli budou na trhu ještě nějaké příhodné zbytky… ;)

  9. ↪ 6 milos: No v Chorvatsku také vyráběla Ajvar Podravka… Takže proč ne?

  10. no on je z chorvatska urcite dovazeny…

    http://www.potravinydomu.cz/…0g/index.htm

  11. Na zastávce Perunova máme teď nějaký obskurní bulharský obchod, mají ljutenicu, kouknu, jestli i ajvar – vozí si to sami, počítám podle těch zvláštních překladů a celkového vyzřování obchodu. Jinak my ještě máme zásoby ajvaru i pinďuru, můžem dát ještě něco ke srovnávací ochutnávce.

  12. http://jugo.novinka.cz/…sna_gril.htm

    (mě chutná)

  13. mně, samozřejmě

  14. Ještě jsem si vzpomněl na maďarské speciality kousek od Míraku v Praze: http://goo.gl/GcZVT0. Ale byl jsem tam naposledy před rokem, takže už si nevybavuji sortiment. Případnou návštěvu prodejny je vhodné spojit s konzumací výborného párku v rohlíku :) http://goo.gl/WkPEm0

  15. ↪ 5 xIndian: Včera jsem navštívil zmíněný podchod metra na Muzeu a bohužel místo prodejny ruských potravin je směnárna a trafika… :(

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.