Kohoutek — kde sehnat? RSS

Štítky: , ,

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Už delší dobu mám chuť na kohoutka na víně. Bohužel všude mají jen kuře, nevíte, kde by se v Praze dal sehnat? Nebo aspoň slepicu?

  2. Na Horních Roztylech: http://www.krutifarma.cz/…y-4-5-kg-97/

    Slepici jsem viděl na Palmovce: http://www.palmovka-drubez.cz/kontakt

    A i Globus mívá občas slepici, ale mraženou…

    P.S.: což takhle si uvařit boeuf bourguignon? :)

  3. ↪ 1 Ívy: V instalatérských potřebách ;)

    občas kupujem společně s kamarády nějakou drůbež od http://www.stastnekure.cz – nevím, jestli třeba nemají i kohouty, nepídila jsem se po tom, kohouty mám domácí, je to u nás vnímáno trochu jako odpad, když nějaký patriarcha poněkud prudí své družky :)
    Pak bych možná zkusila Štěpánovsko v Holešovické tržnici.

  4. mrazený v řeznictví u Strossmayerova nám. Za dobrou cenu…reznictvi se nachazi v ulici Milady Horakove , jdete-li ze Strossu ta je to hned prvni reznictvi po prave strane

  5. ↪ 4 karolina: Tam mají i moc dobrou husí paštiku :)

  6. Tak se mi podařilo sehnat mladého kohoutka z malochovu. Teď ale nastane ta větší sranda – máte nějaký osvědčený recept na kohoutka na víně? Na internetu jsem jich našla mnoho, ale dost se od sebe liší.

  7. ↪ 6 Ívy: Wow a kdepak?! Také se v novém roce na tuhle klasiku chystám. Je pravda, že těch receptů je šíleně moc – já asi vsadím na recept od Anthony Bourdaina;)

  8. ↪ 7 Bari.mandle: Od známého – do práce v Ústí nad Labem jim vozí chlápek z Velké Bukoviny. Má kohoutky, husy, králíky, kachny pižmovky a vejce. Všechno k dostání podle toho, kdy co stačí dorůst do správné váhy.

    Recept – udělala jsem kombinaci z Apetitu a mlsnakocka.blog.cz
    O marinování předem nejsem moc přesvědčená, to stálé „připalování“ dle Apetitu mi přijde zbytečně zdlouhavé, bez většího efektu, za to však s hromadou nádobí navíc. Sehnat řapíkatý celer teď je kumšt, nakonec jsem dala klasickou bulvu. Výsledek není špatný, ale cibulky bych příště asi propláchla (mají zbytečně kyselou chuť, výsledek jsem musela trošku přisladit). Tak ať se dílo daří

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.