ocelová pánev IKEA Sensuell RSS

Štítky: , , , ,

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zvažuju koupi nové pánve a zaujala mě novinka z IKEA. Jde o ocelovou pánev za velmi rozumnou cenu. Nemáte s ní někdo zkušenosti? Myslíte, že má cenu do toho jít?

    http://www.ikea.com/…cts/90207336

  2. Zkusenosti s touto panvi nemam, meli jsme kdysi od IKEA nejake obdobne ale nikdy to na nerezu nebylo ono… pokud muzu poradit, bezte do http://www.kulina.cz/…yer/d-76627/ . Mame doma a nemuzeme si vynachvalit. Sice je o krapet drazsi a nepomerne tezsi (:-), ale stoji za to. Lepsi steaky jsem z jine panve nejedl, krasne vede teplo da se dat do trouby…a vubec…proste ji milujeme, je to takovy pekny kus „zeleza“ do kuchyne…;-) Pokud ji dobre vypalite a zajedete a budete se o ni starat, je to panev na cely zivot…

  3. Díky. Co si mám představit pod tím, že to na nerezu nikdy nebylo ono? Moc se v tom nevyznám, ocelovou pánev jsem ještě nikdy neměl, ale není tahle pánev určená spíše jenom na steaky a podobné věci? Potřeboval bych něco univerzálnějšího, v čem budu moct dělat hlavně nejrůznější omáčky na těstoviny, dušené věci a podobně. Bude na to vámi doporučená pánev vhodná? Je třeba i dost nízká, potřeboval bych něco trochu hlubšího… Jinak ta IKEA je taky hodně těžká – 1.9 vs. 2.17kg a do trouby též může, to vlastně i vyžaduji. Každopádně rád si nechám poradit, protože tomuhle opravdu nerozumím. Vím jenom, že už nechci teflon a žádné jiné nepřilnavé vrstvy. Děkuji.

  4. Nerez se mi vzdy ruzne pripaloval, ale mozna to bylo tim, ze ani ja nejsem odbornik… ad ocel – ano tato panev je spise urcena na steaky, resp. Na rychlou tepelnou upravu… na omacky a duseni fakt moc neni, porizovali jsme ji právě na maso, hlavne kvuli tepelne vodivosti. Na omacky a pod používáme jine, mensi panve co mame doma, keramika, teflon…ale to nechcete…snad jeste poradi nekdo jiny…:-)

  5. My máme doma ocelovou hlubokou viz: http://www.kulina.cz/…yer/d-76633/ a požíváme ji na všechno, včetně omelet, omáček, steaků… Jen na palačinky jsme pořídili mělkou, z té hloubky se špatně obracely ;-) … Jediná nevýhoda je že se musí hned umýt a usušit jinak rezne… S nerezem nejde srovnat, po pár použitích funguje 100* líp!

  6. Denisa – A děláte v ní i rajčatové omáčky? Rajčata jsou totiž vysoce kyselá a dočetl jsem se, že rozhodně do takovéhle pánve nesmí, prý by poškodila patinu a omáčka by měla kovovou chuť. Což je hrozná škoda, protože jsme se s manželkou už stihli do De Buyer pánví zamilovat… Vypadá to, že si jednu koupíme na steaky, omelety a podobně. Každopádně potřebuju ještě další pánev na rajčatové omáčky, otázka tedy je, jestli existuje jiný materiál bez přidaných nepřilnavých povrchů než nerez, ve kterém se můžou bez problémů dělat. Keramiku nechci, potřebuji do toho hrabat kovovým náčiním, na plast už nemám nervy… :-)

  7. Tak si odpovím sám, zjistil jsem, že kromě nerezu nemůže na dlouhé vaření rajčat žádný jiný materiál (kromě nepřilnavých samozřejmě). Budu tedy muset vybrat nerez pánev. Otázkou je, jestli třeba tahle Zwilling bude stát za tu trojnásobnou cenu oproti IKEA…

    http://www.kulina.cz/…ling/d-79900

  8. Vim, ze je to zcela Vaše věc.....ale co takhle poridit na steaky již zamilovaný De Buyer a na omáčky a ostatní si pořídit nějaký větší/širší nerezový rendlik…a jak se rika, všichni budou spokojeni. ..;-).vždyť není přeci nezbytne nutne delat omacky, prip. dusit přímo v panvi…ale fakt nechci radit, jen „nápad“…;-)

  9. thesilentman – děláme v ní i rajčatové omáčky, zatím jsem nenarazila na žádné limity kromě reznutí. Neni dobré dělat v jedné pánvi sladké i slané – přeci jennatáhne trochu chuti, ale jinak je bezproblémová. Jiný materiál už mě napadá snad jen litina. Ta je na rajčata super :o)

  10. ↪ 8 fisa: De Buyer asi opravdu pořídím. Co se týče těch omáček, tak nemám na mysli jenom takové ty klasické, kterými se přelije maso, ale zejména italské omáčky na těstoviny, které jsou v zásadě 2 druhů: pomalé, na které stačí menší kastrol a pak ty, kde je nutné rychlé odpařování tekutin a používá se pánev. Např. se nejprve v pánvi osmaží cuketa, lilek a pod., poté se k ní přidají rajčata, chvilku se vše posmaží a následně se do pánve dají uvařené těstoviny a přímo v ní se i smíchají. A právě na tento typ hledám vhodnou pánev…jasně, mohl by to být i širší rendlík (sauté pan se to tuším volá?). Řeším spíš, jestli je nerez vhodný materiál a nebude se mi to v něm chytat. A když tedy nerez, tak jaký, třeba IKEA vs. zmiňovaný Zwilling vs. něco mezi tím… nevím :-)

  11. tak trochu chápu, co autor chce :) a i s ním cítím a mám podobné, i když jiné problémy s pánvemi. na druhou stranu je otázka, jestli souboru požadavků něco odpovídá. za sebe říkám, že „hrabat do nějaké pánve kovem“ na to není stavěná žádná :) snad kromě šílených, tupých a tlustých plastů jsou i pěkné a pak zejména mnou preferovaná dřevěná udělátka (i když potřebují více lidského sádla než ta kovová). na druhou stranu používám přesně na tento druh omáček od emanuela okoukanou pinzetu, která má oblé konce a v pohodě a s rozumem je možné s ní obsah i míchat. do těch pánví jsem se taky zamiloval. problém je, že bych chtěl nějakou menší na míchaná vajíčka pro jednoho nebo upečení slaninky či cibulky v menším množství a na menší pánvi (i z důvodu omezení nutného tuku, který jinak neomezuju:). pokud autor ještě nevlastní kvalitní wok a vaří na plynu, tak wok je must. nejuniverzálnější pánev na vše. vaří, dusí, smaží, restuje a kdoví co ještě. menší i ultra velké porce. stačí prakticky na vše. k tomu steakovku a případně menší mnou poptávanou. a kvalitní wok? to je ta otázka, sám bych rád už našel konečně něco co bude takříkajíc „fit“ na můj vkus protože už bych rád nový…

  12. ↪ 10 thesilentman: Já to zmiňované (omáčky na těstoviny rychlé i ty pomalu dušené) dělám prostě v té obyčejné nerezové od Tescomy, podobně předtím v jakési starší IKEA. Pokud zvolíte něco se slušným dnem, chytat se to nebude. Myslím, že nakonec stejně zvolíte něco, co se vám bude nejvíc „líbit“ a dobře padne do ruky:)

  13. ↪ 10 thesilentman: Tak jste nakonec vybral? IKEA Sensuell nebo zwilling? Lámu si hlavu úplně stejně, zda zainvestovat nebo zda je to „zbytečné“.....

    De Buyer ocelovou zakoupím na stejky, slaninu a vajíčka – jelikož jako jediná firma má velikost pro jednoho – 12cm:)

  14. ↪ 11 zaklinac.dan: Nenarazil jste na nějaký kloudný wok? Jaký máte momentálně prosím? Díky za info:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.