Arónie - jak na ni? RSS

Štítky: , , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Máme letos poměrně velkou úrodu arónií (černých jeřabin). Přešly první mrazíky, je tedy čas sklizně. Část jsem tradičně zavařila, část šla do sušičky, ale chtělo by to ještě změnu. Přijde mi líto je nechat na stromě ptákům, když mi každý opakuje, jak jsou zdravé, plné prospěšných látek. Mát někdo nějaký vlastní osvědčený recept nebo babiččinu radu prosím? Díky předem.

  2. Nám teda moc nerodí, ale jinak s ní zacházíme zhruba jako s rybízem. Takže zavaření jako brusinky, želé (kombinované s jablky, je to míň natrpklé a navíc to líp želíruje), ale klidně i do koláče „rybízového typu“, tj. se sněhem. Je dobré ji do koláče taky kombinovat s jablky.
    Moji prarodiče dělali super šťávu, ale to teda doma neprovozuju, není úplně snadné ji odšťavnit ve větším množství bez vlastnictví odšťavňovacího mlýnku.

    Bez kombinace s jablky do omáček ke zvěřině. Zhruba stejně, jako jsme tam letos dávala dřínky, ale aronie chce víc provařit. http://www.celorocnikucharka.cz/podzim.html#…

  3. Před dvěma lety jsem ji dostala zavařenou ve sklence, byla lahodně trpce-kyselo-sladká. Prostě akorát do zeleninových salátů na dochucení. Jen nevím jak teď docílit stejného výsledku.

    Každopádně,

    ↪ 2 kami: díky za Vaše rady! Jablíček máme letos také víc než dost.

  4. Možná to není zrovna to co hledáš, ale leta z aronie děláme víno a je mezi ovocnými víny bezkonkurenční.

  5. ↪ 4 geraldG10: I to bychom mohli zkusit. Smím vědět jak?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.