Výběr kávovaru - Zjednodušení přípravy RSS

Štítky: ,

13 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj,
    potřeboval bych pomoc a poradit s výběrem kávovaru v domácím využití.
    Už cca dva roky kupuji tuto kávu (http://www.cerstvakava.cz/cerstva-kava/) a velmi mi chutná. Rozhodně nejsem znalec, ale rád si dám dobrou kávu. Už mě nebaví (vlastně nikoho tady), dávat kávu do mlýnku a poté do překápavače.
    Rozhodně nechci žádné kapsle, moc mi to nechutná a nemám ani důvěru v jejich kvalitu. .....

    • Vypijem cca 4kávy/den
    • hodně je u nás oblíbené Latté

    Rád bych, aby kávovar minimálně obsahoval mlýnek.
    Když se vejdem do 10 000Kč budu rád, ale jsem ochotný i pár tisíc přihodit.

  2. lepsi nez z kapsli… mluvim o nespressu… to z toho hledaneho stroje urcite nebude..

    a uprimne jsem nepochopil co to ma byt vlastne za stroj? ze zacatku se hovori o prekapavaci.. ke konci se z toho rysuje espresso automat

    no a nakonec.. myslim ze lidi kteri tady kavu trosku vice resi.. koneckoncu ten proces mleti.. a nasledneho vlozeni.. do foltru.. do paky.. nejspis bavi.. coz nic nemeni na tom ze vas ne.. :)

  3. Zdravím!
    Nevím jestli vám to pomůže, ale před časem jsem kupoval rodičům domácí automat na espresso a zakoupil tento přístroj: http://www.mall.cz/…hi-esam-4200
    Po trošce laborování s hrubostí mletí (tu je často nutno upravit při novém druhu kávy) a množstvím vody se z toho dá vykouzlit celkem obstojné espresso s dobrou cremou, určitě o dvě třídy lepší, než cokoliv z kapslí. Samozřejmě do toho nesmíte sypat Tchibo, ale nějakou solidnější kávu např. z vámi uvedeného obchodu.
    Výtky mám pouze k parní trysce na napěnění mléka, protože vyvíječ páry není tak výkonný jako u dražších přístrojů a bylo nutno vychytat dobu započetí šlehání mléka tak, aby se začalo těsně před tím, než zhasne kontrolka dohřevu bojleru přístroje. Pak se dá mléko našlehat celkem dobře.
    Ještě bych dodal, že jsem si před nákupem prošel nějaká kávová fóra a obecně jsou v této cenové hladině doporučovány kávovary DeLonghi a naopak pro vysokou poruchovost nedoporučovány výrobky Krups.

  4. ↪ 2 milos: Ano mluvim ze začátku o prekapávači a jasně píši, že „UŽ MĚ TO SNÍM NEBAVÍ“!!!

  5. ↪ 3 martas: Děkuji :)

  6. Jestli jste ochoten přihodit, tak vemte Juru :) . Jinak vezměte do úvahy i Saeco – dobrá servisní podpora. Krups nebo AEG bych nebral – poruchovost.

  7. Dobrý den vespolek, no, já nevím, ale mi prošlo rukama kde co. Co se kávy týče. A, pravdu povediac, jdu přesně opačným směrem, než tazatel. Od jednoduchého zmáčknutí tlačítka na automatu takzvaného espressa po zcela detailní přípravu tohoto vynikajícího nápoje. Předně bych Vám chtěl sdělit osobní poznatek. Žádná, nebo spíš ŽÁDNÁ mašinka, pracující automaticky, Vám espresso neudělá. Mnohdy je to celkem na dostřel, ale na dostřel děla Herr Schultzeho z vernova Ocelového města. Zkrátka, žádný automat nemá takové parametry, aby espresso zvládl. No a to Vaše latté není nic jiného, než skutečné espresso s mlékem. Takže zase nic. Podle mého názoru jsou to vyhozené peníze a to vždy. Pokud se ovšem spokojíte s rybniční vodou, pak je automat na místě. Momentálně vlastním kávovar Gaggia Classic, kde jsem vyměnil, dnes všude doávané přetlakové misky v páce za obyčejné z kávovaru Rancilia Silvia a mám espresso, jak cumel. Do červena kréma na povrchu, hustá, mašinka z pomleté kávy vyždíme to nejlepší, co v ní je. K tomu mám kávomlýnek Rancillia Rocky No Doser, tzv.fresh mlýnek, který mele přímo do páky. Už samotné váhy obou mašinek jasně signalizují, o čem je řeč. Kávovar 8 kilo, mlýnek cca 7 kilo. Všechno chromavaná mosaz. Mylím to podstatné uvnitř. Proč to píšu, přestože jsem Vám asi neodpověděl? No, protože celé ta sranda stála dohromady cca 15 tisíc ale hlavní je, že to má profesionální výdejní jednotku an úrovni profi kavárenských velkých mašin. Než investujete, rozmyslete si to. Buď máte rád dobrou kávu a pak pro to něco uděláte nebo jste shnilej, jak peň a pak si, kvalitní kafe, nezasloužíte. Berte to, prosím, s nadsázkou, nemyslím to až tak vážně. Ale páč jsme na serveru o kvalitním jídle a pití, myslím, že se tu bude málokdo, za má slova, na mě hněvat. Zdravím, Furt Coffein.

  8. Ještě si dovolím Vás varovat, abyste nevyhazoval zbytečně peníze za značku Jura. Vlastnil jsem dva modely a jeden větší šrot, než druhý. Úplně stejný patok Vám udělá Krups nebo De Longhi za půlku ceny. Jura je jedna velká bublina. Kdybyste měl zájem, pošlu Vám fotky, jak to vypadá uvnitř. Nevěřil byste vlastním očí. A je úplně jdeno, zda jde o model za 16 nebo 40 tisíc. Všude je jen plast, o kovových součástkách si můžete jen nechat zdát. Jediný rozdíl je v množství káv denně, pro který je kávovar stavěn a v tom, že u levnějších modelů musíte taky občas něco udělat sám. U dražších je to na jedno zmáčknutí. Nicméně třeba údržba, jako čištění a odvápnění stojí tolik, že vykrvácíte finančně.

  9. ↪ 7 CanCalla: amen

    mimochdem.. mame stejnou hardware konfiguraci.. az na to ze ja debil to koupil s doserem. od te doby premyslim.. jak ho urvat..

  10. Miloši, no, to je problém, s tím doserem. V různých diskusích převládá názor, že nejlepší mlýnek je Gaggia MDF, což je taky s dozerem. Naštěstí jsem včas zjistil, o co běží a tak jsem sáhl po tom Ranciliu fresh. Nicméně snad podpoříte má slova výše, že bez páky není espressa. Tedy bez kvalitní páky, ne nějakého šmejdu za tři papíry. http://www.youtube.com/watch?…
    ale co je moc, to je moc http://www.youtube.com/watch?…

  11. no ja jsem se to kolegovi snazil naznacit.. ze jestlize chce neco pitelneho.. bez prace.. tak vede cesta pres kapsle. nicmene mezi dolce… a cafissimo.. a cimkoli na jedne strane.. a nespressem je propastny rozdil. takze prijatelne espresso bez prace = nespresso kapsle, dobre espresso, ponekud pracne a s ne pokazde super vysledkem = paka + kvalitni mlynek

    a opravdu jsem taky nezazil automat ktery by delal neco po cem se mi nekrivi ksicht. a to jsem jich zkusil dost, v kombinaci s pomerne kvalitnim zrnem… nehlede na to ze cisteni automatu taky neni uplne bezpracna zalezitost

  12. Já mám také DeLongi Esam 4000– to je akorát černá varianta a jsem spokojen. Předtím jsem měl pákovou Arietu s mlýnkem vedle a stále jsem měl problémy s nastavením. Používal jsem přetlakovou misku a pak jsem si objednal profi, ale nedokázal jsem to vyladit, buď to prohrčelo za 3 vteřiny, nebo se to zacpalo a teklo to kolem uchycení. Když přišla návštěva a dělal jsem třeba 6 kafí najednou, tak to byl opruz. Při laborování se mi jednou podařilo utavit čerpadlo a jednou něco prasklo uvnitř, naštěstí v záruce. Stále kolem plno bordelu, manželka s tím bojovala ještě více. Pak jsem se dosral a prodal ho :) Tento DeLongi dělá presso parádní, musí se samozřejmně také vyladit, ale pak bez problémů. Jinak nevím proč tu všichni nakupují v tak drahých obchodech, já nakupuji stejné kávy za 1/3 této ceny v http://www.kavaprodej.cz/

  13. No, to DeLongi Esam 4000 je podobný šunt, jako ta moje bývalá Jura. To nemůže vyrobit espresso. Espresso, nikoli preso, jak píšete. Stačí se podívat sem a vidíte, co to jsou za materiály. http://www.youtube.com/watch?… . Ani kousek kovu, jen sprostý plast. Jura je stejná. To nemůže vydržet pořádný tlak. Tohle taky stojí za zhlédnutí, kdyby se našel někdo, kdo by do toho chtěl jít http://www.youtube.com/watch?… .

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.