Mlýnek na kávu RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ráda bych si pořídila mlýnek na kávu. Poradíte mi? Budu mlýt na 1 až 2 šálky, takže si myslím, že by stačil ruční. Děkuji

  2. Určitě bych poradil mlýnek Hario Skerton, stačí ten menší Mini Mill Slim.
    Případně levnou českou variantu Lodos, ale u toho se neustále rozštelovává hrubost mletí – špatná aretace kamenů.
    Na espresso Gaggia MDF, ale to už jsme o pořádný kus dál :)

  3. Od Haria mám oba a jsou v pohodě — ten větší snad už dokonce třetím rokem, ten menší mi teď řachnul na zem a ve spodní části se mi zlomil, ale i tak funguje OK. Při první koupi spíše Mini, protože má víčko u násypky a nehrozí u něj, že při mletí vyskáčou zrnka.

    Kdybych ale teď kupoval nový, určitě bych koupil mlýnek Porlex Mini. Měl jsem ho na chvíli půjčený a pracuje se s ním přeci jen o fous pohodlněji + to není plast :-)

  4. Nabilko, položila jste sice celou otázku ale neupřesnila jste, jaké kafe si budete dělat. Pokud byste holdovala třeba kávě z džezvy, tak mlýnek, kdy na sebe mlecí kameny nedosednou úplně, nemá smyslu kupovat, neboť na takovou kávu potřebujete pomlít zrna jemně jako hladkou mouku. A to nedokáže jen tak nějaký mlýnek. Abyste nekoupila něco v dobré víře a pak s tím nebyla spokojena. Ručních mlýnků je spousta ale obyvkle to není žádný výstřelek kvality. A je známá věc, že u kávy je dobré adekvátní pomletí půlka úspěchu. Minimálně.

  5. Ten Portex Mini nevypadá vůbec zle, třeba na cesty vynikající. Nedávno jsem šel s naší fenkou BSP na procházku lesem a na odpočívadle seděl kluk s holkou, mlýnek, kávu, malý PB vařiček a mokka konvičkua kávou byl provoněn pěkný flák lesa. Moc se mi to líbilo, obzvlášť, když mě pozvali na šáleček. Miluju takové lidi.

  6. Kávu dělám v mokka konvičce.

  7. Ahoj, premejslim o portexu mini, ale pripravuji kavu v dzezve. Dokaze umlit najemno?

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.