1. Byla jsem se dnes podívat a musím varovat. Zatím tam nechoďte, možná tak příští týden, až se aspoň trochu zorientují.
    Dnešní stav:
    Regály plné zboží, ale v 90% bez cenovek. Některé vystavené zboží není zalistované, chtěla jsem drážďanskou štolu, bohužel mi neuměli sdělit cenu a tedy ani výrobek prodat.
    Naprosto zmatený personál, který komunikuje téměř výhradně mezi sebou, protože řeší problémy, které zjevně nemá v popisu práce. Jestli ty prodavače někdo školil, tak málo nebo špatně.
    Ve třetím podlaží se prodávají mj. ryby (opět bez cenovek) a nefunguje tam vzduchotechnika, takže celé podlaží páchne rybinou. Stejná situace ve druhém podlaží, to zase pěkně zavání sýry. Pokud je vzduchotechnika funkční, tak je velmi špatně navržená.
    Nefunkční výtah, kolem obchodu stavební špína, nelze vyjít dveřmi, kterými jste přišli, musíte jinými. Na tuto skutečnost upozorňuje dost nepříjemná ostraha.
    Celkový dojem: někdo velmi tlačil na otevření obchodu před Vánoci a prostě to pořádně nestihli.

  2. ↪ 1 RenataE: Díky za varování, chtěla jsem se tam jít podívat, ale odložím na neurčito, nechci si kazit advent nějakými protivy :)

  3. Já jsem si v úterý užil návštěvu předlohy ve Vídni a to zážitek byl. Takže si dám chvilku čas, než se do české pobočky zajdu podívat…

  4. Diky za info, management to nema v poradku v hlave, kdyz to otvira a obchod neni v hotovem a provozushopnem stavu. Timhle spoustu uvedavych foodies, kteri dorazi v prvni vlne, spise odradi. Chapu z hlediska byznysu, ze chteli stihnou predvanocni ryzovani, ale tohle je neomlouva.
    Za ty penize ocekavam 100% sluzby i prezentaci zbozi, ne abych shanel, nekoho, kdo mi zjisti cenu.

  5. Tak už preventivně zavřeli – http://ekonomika.idnes.cz/…koakcie.aspx?…

  6. Asi žiji v jiné dimenzi, všimla jsem si na fotkách cenovek a kilo brambor za 119,– je pro mě těžko pochopitelné. Oloupou se a uvaří samy? Nebo si z nás pan Meinl dělá srandu?

  7. jo.. ty ceny jsou vazne vtipny. jsem schopen pochopit aceto balsamico.. preahujici cenu 1000 kc za lahvicku.. jsem schopen pochopit vyssi ceny ryb… ale nechapu napriklad cenu za mrazenou pizzu dr. oetkker… ktera stoji v obchode 40 kc.. a tady 100.. a podobnych veci je spousta. ok.. je to draha lokalita.. a je tam spousta turistu… ale zrovna ta pizza neni uplne turisticky artikl. za mne je to teda bida.. a nadsenejsi jsem snad i v karstadtu v drazdanech.. v samosce s potravinama..

  8. ↪ 7 milos: Manžel tam dneska taky nakoukl a byl z cen docela vedle. Třeba balení francouzských vakuovaných jedlých kaštanů, které kupoval u nás za 120 Kč, tam stálo 440 Kč. Jako jo, Václavák, nájem… ale stovky procent, to už je úlet. Ani mě to tam moc neláká, i když samozřejmě někdy po svátcích asi neodolám :)

  9. sel bych tam rychle.. do leta je to zavreny.. :) jsou vanoce.. vsude lidi jak.. a tam bylo poloprazdno.. zadny fronty.. lidi spis koukali.. u pokladen dva platici.. na obdobi pred svatky vazne bida..

  10. ↪ 9 milos: Tak to by před létem mohli mít výprodej a dostat se na snesitelnou stoprocentní přirážku :D

  11. sel sem tam s tim.. ze budu sam se sebou bojovat.. abych si nekoupil neco tuze dobreho.. mozna je to tim ze uz sem chtel dneska z toho mesta vypadnout.. ale nekoupil sem si nic.

    nesednul sem si na prdel z ovozelu… z masa… ani asi z tech ryb. jo.. z baleni chipsu za 150 uz trosku jo.. ale uvidime… treba je obchodni strategie v poradku.. a ja jsem mimo

  12. Predrazene standarni zbozi, koupitelne kdekoliv jinde je cesta do pekel. Zacinam byt k celemu konceptu ponekud skepticky. Vaclavak nevaclavak, najem je jiste astronomicky, ale to me nezajima, to je jejich boj. Nemam problem obcas utratit slusnou castku za kvalitni jidlo, ale prave porovnani se stejnymi potravinami jen s prirazkou 300% ve me evokuje pocit, ze si ze me obchod dela dobry den. Slusne receno.

    Ale tak treba si Meinl sve zakazniky najde, minimalne lide co radi ukazuji kolik vydelavaji tam nakupovat budou, aby o tom mohli mluvit, stejne jako chodi do drahych, ale gastronomicky prumernych trendy podniku a nakupuji neprilis kvalitni veci v Dome mody za desetitisice.

  13. ↪ 11 milos: A už jim alespoň funguje ta vzduchotechnika? Já u luxusního podniku očekávám příjemnou vůni, která mě naláká, a ne smrad ryb, které už evidentně nejsou super čerstvé, protože jinak by nesmrděly. Podotýkám, že jsem silný kuřák a čich nemám nic moc, pro fajnovější nosíky to tam ve středu, když jsem psala varování, muselo zapáchat strašně.

  14. Byli jsme tam včera. Vídeňskou předlohu trochu znám, takže jsem se těšila, nicméně jsem zklamána. Ano, je to lukrativní a drahá lokalita (to ve Vídni taky) a ano, mají tam speciality, které asi jinde neprodávají. Ceny jsou ovšem neuvěřitelné a u věcí, které běžně kupujeme (napříč většinou sortimentu) i více než dvojnásobné, úplně mi to vyrazilo dech a odešli jsme s prázdnou… Logicky tedy asi mají takovou přirážku na všem a ačkoli bych tam dokázala utratit majlant a pokud by to bylo za dobré a kvalitní potraviny, neměla bych s tím až tak velký problém, vola (pardon), ze sebe dělat nenechám a vyhazovat peníze oknem můžu i jinak…

  15. Ještě si dovolím k tématu sdílet jeden příspěvek z Twitteru:

    Ondřej Machulda ‏@OndraM
    A takhle my si tady žijeme: Julius Meinl na Můstku vs. Billa: https://irs2.4sqi.net/…tpBRpLPo.jpg

  16. Tak tomu říkám úlet!!! V JM ve Vídni by si jistě nedovolili prodávat zboží standardně prodávané v supermarketech s takovýmto rozdílem v marži.

  17. Pořád přemýšlím jak mohli tu cenotvorbu takhle podělat. Možná je v tom jen časová tíseň, kdy projeli všechny položky na skladě nějakým jednotným algoritmem, který ceny nastavil hlava nehlava s tím, že to postupně přecení přesněji. Jinak si to nedovedu vysvětlit.

  18. Obchod nádherný,ceny všech položek mimo realitu.

  19. Dnešní návštěva v Julius Meinl v ulici 28. října (Václavské náměstí):

    Na začátek chci říct, že máme rádi dobré potraviny, nevadí nám si připlatit (když je za co), ale tohle byla prostě a jednoduše HRŮZA a HNUS!

    Od prvního okamžiku po vstupu do prodejny má člověk pocit, že se nachází v obchodě pro milionáře, kde lze koupit za hodně peněz předražené běžné zboží nebo zkažené rádoby luxusní potraviny.

    Vyjedeme tedy až nahoru (3. patro) a začínáme u pultu s rybami. Šok! Žádná z nabízených není čerstvá, všechny mají bílé zakalené oči, vzuch doslova páchne jako večer v maríně, když skončí rybí trh… Ceny jsou astronomické – příklad: slávky 1 kg 499 Kč, pro srovnání Makro Černý most 79–100 Kč za 1 kg, navíc v Meinlu je jich víc než polovina otevřená (tudíž nepoužitelná, nepoživatelná a na vyhození a toto NEMÁ CO DĚLAT NA PRODEJNÍM PULTU!!!). Pokračujeme dál, v nabídce jsou i české potraviny, máslo cca 3× dražší, tradiční majonéza 2× dražší než v nejdražším supermarketu (proč 50 Kč, když vedle v Albertu stojí 19 Kč, je český zákazník takový idiot?).
    Kavárna zeje prázdnotou, počet hostů celá nula, všude stojí pouze znuděný personál a pracovníci bezpečností agentury, kteří návštěvníky (nedá se říct nakupující – nikdo nenakupuje) doslova pronásledují na každém kroku. Scházíme do 2. patra, porovnáváme další zboží – například hořčice Colmans za více než 300 Kč – v prodejně Robertson na Vinohradské stojí 49 Kč (6× méně!!!!!! WTF), dále džem Tiptree v Meinlu za 329 Kč, v prodejně Robertson 129 Kč… Otráveni, rozčíleni a znechuceni pokračujeme do přízemí, zde je mimo jiné ovoce a zelenina, ananas za 129 Kč, papája kilo za 259 Kč (v SAPA na Praze 4 za 120–140 Kč za kilo), žluté mango 90 Kč za kus, vše staré, seschlé nebo nahnilé. Rajčata startují na 90 Kč za kg a nejsou jiná oproti konkurenčním (?) supermarketům.

    Každé zboží je navíc značeno vlaječkou země, odkud pochází. První dva kusy, které bereme do ruky neodpovídaji skutečné zemi původu (Itálie je zaměněna za Írán, Česko za Polsko…). Když chce navíc člověk najít info na webu o prodejně nebo firmě, tak nenajde nic, stránky neexistují, ani kontakt (mail, manažer, …) nic nejde dohledat.

    Když nám kamarád říkal, že je Julius Meinl nehoráznost, tak jsem mu nevěřil, ale že to bude nejhorší a nejdražší obchod, kde jsem v životě byl, tak to jsem tedy nečekal. Nechápu, že ho Mauer propaguje…

    Naše doporučení zní: pokud chcete utratit svoje peníze za kvalitní potraviny, tak běžte do malých speciálních obchodů, na farmářský trh, nebo do osvědčených marketů (například zmíněné Makro na ryby a mořské plody), ale rozhodně NE do Meinlu blízko Václavského náměstí. Mohlo by se totiž stát, že další měsíc bude jíst suchý chleba a pít kohoutkovou vodu nebo, v horším případě se otrávíte zkaženou rybou.

  20. ↪ 17 pan Cuketka: Tomu nevěřím :)) snad někdo tiskl cenovky, někdo je umisťoval a určitě si „o tom“ všichni podrbali! To se snad muselo dostat i k magmentu. A to že tam pár dnů od otevření zákazníci nenakupují, jim už dojít muselo, ne?
    Cítím v tom aroganci a přesvědčení, že si místní sednou na zadek. Pamatujete síť Julius Meinl v 90. letech? Nic moc (zboží lehce nadstandard, ale kultura prodeje z krabic na paletě) a ceny vyšší. Prodali ji s prohlášením ve smyslu: Češi nakupují jen levné zboží a za kvalitu si nepřiplatí. Tak třeba teď zaúčtovali ztráty :)))

  21. Nekde jsem cetl rozhovor s rakouskym managerem, co to ma na starosti. Rekl tam jednu zasadni vec. Prazsky obchod delaji jako test, zda tato koncepce ma smysl a pokud se ukaze, ze ano, tak chteji expandovat do dalsich velkomest. Takze se obavam, ze ceny jsou skutecne promyslene a jen zkousi, co vse si mohou dovolit a co je zakaznik ochoten zaplatit.

  22. ↪ 21 vlada: a na test si nemohli vybrat lepsi zemi. protoze cesky zakaznik lecos snese.. a kdyz uz neco nesnese.. tak pro zmenu velmi rychle zapomina… a „odpousti“

  23. ↪ 20 Vanda: Ten obchod se otevíral v brutální časové tísni a jestli zaznělo, „musíme to stihnout do slavnostního otevření před Vánoci, stůj co stůj“, tak si prostě dovedu představit tenhle typ následků…

    Pořád jsem rozčarován, JM má pro tenhle typ obchodu doma naprosto dokonalou předlohu, kterou bych Praze moc přál. To, že jen kousek odsuď ve Vídni to tak pěkně funguje, ten úvodní trapas jen násobí.

  24. Cenotvorba je naprosto zasadni prvek jednotlive skladacky tohoto typu obchodu. Docela se tudiz divim, ze se do toho nechal uvrtat Maurer, jehoz vyroky se v kontextu s realitou stavaji blabolenim uzitecneho idiota. Omlouvam se za expresivni vyraz, bohuzel sedi dokonale. Viz toto video http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…
    Neni pochyb o tom, ze to JM nezvladl. Jak jsem psal jiz nahore, nez otevrit za kazdou cenu pred vanocemi, radeji pockat a dolatit to na 100%, protoze pokazena reputace se napravuje velice tezko. A dlouho.

    Celkem je mi spise smutno z toho, ze koncept pekne fungujici jinde, opet v CR nedokazi adaptovat. Skoda, tesil jsem se a byl pripraven utracet.

  25. ↪ 23 pan Cuketka: Já nedovedu. Ve chvíli podpisu nájemní smlouvy už snad měli mít finanční rozvahu. Není pro to omluva, takhle se chovat malá firma, nikdo by omluvu nehledal a více tam nevkročil.

  26. Konečně jsem si to taky prošel a hysterický záchvat z toho určitě nemám. Selhání to určitě teď v úvodu je, ale po určitém čase a dalším ladění to může být pořád ještě jako ve Vídni. Určitě se tam za měsíc vrátím a porovnám s dneškem. Ceny jsou určitě úlet a jde tam najít zboží ve špatném stavu (namátkou nazelenalé brambory, oschlé nebalené maso). Sekce čerstvých ryb mě třeba ke koupi nelákala, ale na druhou stranu sem tam neviděl tu úplnou katastrofu se starýma zapáchajícíma rybama jak tu někdo popisoval. Personál se taky zatím jen plouží a nereaguje.

    Zkrátka a dobře — evidentně to nemají ještě pod kontrolou. Pokud ale zamakají a dostanou to na úroveň, tak to místo má skvělý potenciál. Je otázka jestli tady na to české vedení má kapacitu. Pokud by tohle viděl někdo z Vídně, musel by ho na místě trefit šlak!

  27. Včera jsem se byla opět podívat. Nic se nezměnilo (kromě cenovek, rukou psané byly už jen u ryb). Ryby zapáchající, filety očividně oslizlé. Měkké salámy oschlé na řezu. Ovoce a zelenina seschlé, zelené brambory. U všech pultů ochutnávky, ale v tom zápachu jsem vůbec neměla odvahu cokoliv ochutnat. Vánoční zboží (štola, pannetone) za plné ceny. Některé regály poloprázdné (mléčné výrobky, mražené potraviny).Kavárna i bistro prázdné (byla jsem tam v poledne). Pár lidí tam bylo, asi tak dvacet v celém domě, ale nakupovat jsem neviděla nikoho. Ceny jsou úplně mimo mísu.

  28. Jsem celkem zvedav jak tohle dopadne. Osobne jsem presvedcen, ze koncept byl zvolen spatne, meli nejdrive zacit v necem mensim, co dokaze management ukocirovat, nabrat stale zakazniky a nezahltit je zpocatku obrovskou nabidkou(dle manazeru az 15 000 druhu zbozi), na kterou tu, priznejme si to, nejsme zvykli. Tisic zajicu myslivcova smrt.

    A teprve potom se presunout do neceho vetsiho.

  29. Podnik jsem navštívil před vánoci a i když mě hodně produktů zaujalo, žasl jsem více nad těmi cenami a jako skoro všichni okolo odešel s prázdnou. Hlavně mě dostaly ty více než dvojnásobné ceny u běžných supermarketových produktů, to je fakt mimo realitu, ve které ovšem Meinl osobně zcela určitě nežije, takže neni divu…

    Nicméně, po přečtení diskuze si nemůžu pomoct a nezeptat se – jaké jsou tedy ceny ve Vídeňském originále? Zatím jsem tam nebyl, tak nemohu porovnat. Kvalitativního srovnání tady bylo více, cenově snad jen naznačeno. Pokud skutečně tlačili na rychlé otevření, nejjednodušší cenová politika jaká mně napadá je prostě převést ceny v eurech na koruny, ne? Průměrná mzda v rakousku je 2,4× větší, možná by si tam takové ceny dovolit mohli… :-)

  30. Ve Vídni jsem nebyla, proto také ceny moc nesrovnávám. Ceny v porovnání se speciálkami tu už někdo zmínil. Běžné supermarketové zboží je zcela mimo diskusi, to musí být zatmění mysli nebo co. Nejvíc mě popuzuje ten zápach. Dám tomu ještě jednu návštěvu tak za dva týdny (kdybych byla škodolibá, tak napíšu těsně před zavřením).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.