Křenová omáčka RSS

Štítky: ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Potřebovala bych radu: Známí ze zahraničí si ode mne před časem nechali přivézt skleničku křenu (značku už nevím) a teď by chtěli recept na křenovou omáčku. Já sama smetanové omáčky nedělám, takže hledám recepty na internetu, jenže všude se píše, že se má používat čerstvě nastrouhaný křen. Je šance, že by se jim mohla povést chutná křenová omáčka i ze skleničky? Pokud ano, poradíte konkrétní recept včetně dávkování křenu? Nebo jim to mám raději domluvit a doporučit, aby si křen dali s nějakými dobrými buřty nebo s pečeným vepřovým?

  2. ↪ 1 Jana: Záleží, o jaký typ křenové konzervy jde. Některé jsou totiž s octem a to je na omáčku hrozně kyselé (sice se dá propláchnout, ale to se zas „odkření“:) ). Ale jsou i konzervy v soli, nebo i smetanový křen, a s tím to klidně jde.

  3. ↪ 1 Jana: Můžu se prosím zeptat, kde není čerstvý křen? Měla jsem za to, že kořenová zelenina je všude.

  4. V Brazílii. V tom konkrétním regionu neznají ani celer (jen řapíkatý), pastinák a kořen petržele. Na jihu, kde žije hodně lidí s německými, polskými a ukrajinskými kořeny, je to možná jinak.

    Kami: Díky! :)

  5. ↪ 4 Jana: Už jsem ji z konzervovaného křenu dělala. Sice z nouze (myslela jsem, že mám čerstvý, ale záhadně zmizel) a nebylo to tak špatné. Dávkování je dle chuti, já mám ráda poměrně dost křenu. Jen je lepší ho přidat až nakonec, aby tolik neztratil na chuti.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.