Lze mrazit olivy v trojobalu? RSS

Štítky: , , ,

15 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chci si dopředu před svatbou připravit nějaké ty drobnosti na stůl, aby toho nebylo na poslední chvíli moc.
    Konkrétně jsou to velké olivy (z Lidlu) ručně naplněné strouhanou nivou a obalené v trojobalu a poté usmažené. Je to lahůdka.
    Jen nevím jak je zamrazit. Mám je nejdříve předsmažit? A jak? Nikdy jsem to totiž nedělala. Nebo je obalit a dát rovnou do mrazáku?
    Jak byste to udělali Vy?

  2. S mražením oliv nemám zkušenost, ale běžně mrazím jiné obalované věci (květák,brokolici, telecí řízky…). Vždy mrazím nesmažené, smažené jsem zkusila a po rozmrazení to bylo hnusné. Na tác dám pečpapír, na to to rozložím, aby se nic nedotýkalo, a zmrazím. Zmrzlé sesypu do sáčků a krabiček.

  3. A nebylo by nejlepší to prostě zkusit na nějakém malém vzorku a porovnat to (ideálně s čerstvě usmaženými)? Pochybuji, že tady má kdokoliv zkušenosti s mražením oliv .. proč je taky mrazit, že?

  4. Díky za rady, určitě taky udělám předem testovací várku.
    To s tím předmražením na tácu je výborný nápad! Začnu to praktikovat.
    Jen mi ještě, prosím, poraďte. Smažíte to pak rovnou zmrazené nebo nejdříve necháte rozmrazit?

  5. ↪ 4 Mischa: rovnou zmrzlé

  6. OK díky :-)

  7. ↪ 6 Mischa: Dělá se to tak se vším trojobalovatým. Sýr tak třeba spíš nevyteče.

  8. Koukám , že kvalita příspěvků do fóra na Cuketce se začíná blížit tomu na Mimibazaru.

  9. ↪ 8 michal.prosek: Že tady někdo položí kulinární dotaz k základní technice (mražení, smažení), to problém určitě není, spíše naopak — jsem pyšný na to, že je tady komunita, kde je možné se zeptat a člověk dostane vždy rozumnou odpověď k věci! Předpříprava většího množství věci na oslavu, to je častý problém a ne každý si na to troufne vlastními silami… ;) (Volba náplně je spíš věcí v kusu, pokud je očekávané publikum hostů široké, tak tím tuplem se to nedá zjednodušit)

  10. ↪ 8 michal.prosek: Jste vedle jak ta jedle! Nemáme tu mimísky, manži ani mňamky a příťové si nečvachtají :))))

  11. Zdravím vás Martine. Uznávám, že můj příspěvek nebyl úplně věcný, nicméně byste mohl slyšet na názor člověka, který váš server sleduje od počátku , spíše jako nezaujatý,ale přesto zajímající se pozorovatel. Abych upřesnil svůj původní příspěvek.Jak ilustruje vaše poslední odpověď na můj příspěvek, lze na Cuketce pozorovat jeden zajímavý trend. A to jev, který bych nazval ode zdi ke zdi. Buď zcela „sektářský“ přístup prezentace nedostupných technik, surovin, které běžně nepoužívá ani „foodie“ , který se 40 let zajímá o gastronomii a příspěvky,které se ukájejí vlastní výlučností, na druhou stranu shovívavé pomrkávání na ty, kteří se nestydí když si doma upečou sekanou…Nechci vás kritizovat nekonstruktivně. Vím, že jsem nikdy podobný server nezaložil, že za ním stojí spousta práce a času a talentu k podnikání. Jen by mě přišlo škoda tenhle potenciál ztratit a stavět popularitu jenom na pražských hipstrech a lidech, kteří cpou do oliv Nivu,aby každému chutnalo

  12. ↪ 11 michal.prosek: Já se tady právě popularitou nikdy neřídím a sleduji výlučné témata, která aktuálně zajímají třeba jenom mě a jsou mimo aktuální proud (tenhle čistě sobecký přístup vyplývá tak nějak z podstaty samotného blogování).

    A sektářské přístup prezentace nedostupných technik surovin? To je přeci někdy můj zcela zřejmý záměr, ukázat něco netypického/ra­ritního, k čemu se čtenář dostane třeba jen zprostředkovaně a přesto to posune jeho zájem dál nebo mu rozšíří obzor o tématu. Navíc se mi skoro vždy osvědčilo, že témata a věci, které mi osobně připadají na okraji, za pár let už na okraji vůbec nejsou a to posiluje i moje snažení dál :-)

    Ad téma nešťastných oliv — tohle mi osobně přijde trochu povýšenecké a podle mě se to nedá tak snadno shodit ze stolu jako něco co automaticky patří do nízké/nehodné/nev­kusné gastronomie. Snažil jsem se to vysvětlit v předchozí odpovědi, takže tam je klidně možné, že se neshodneme.

  13. Jasně, hlavně ať se daří. Ale v tom posledním bodě se neshodneme.Asi jsem už moc konzervativní, na to abych se vážně zamýšlel nad olivovým řízkem s Nivou.

  14. ↪ 13 michal.prosek: Ale vezměte to i takto — fritované olivy plněné tučným sýrem klidně najdete v italské kuchyni nebo v trochu jiné podobě i ve španělských tapas. To pak není žádné patlání z mimibazaru. Je to tedy jen věc kulinárního kontextu. Jediné co nás tam tahá za uši je ta nešťastná niva… :)

  15. Kdo by to byl řekl, že olivy rozvíří takovouto debatu. Hlavně, že jste pánové došli k nějakému konsenzu.
    Abych vše ještě uvedla na pravou míru – v originálním receptu je použita směs pecorina , česneku a plocholisté petržele.
    Uznávám, že taková náplň pozvedá pokrm zase do jiných sfér. V případě, že takový snack budu připravovat pro pár lidí – není co řešit.
    Ale v mém případě, kdy hostů bude kolem 120 a vsadím se, že všichni očekávají tak maximálně obložené talíře a chipsy, si myslím že to pro ně bude i tak velký zážitek. V poměru cena/výkon jasně vede niva, i když se Vám to může zdát přízemní až barbarské. Nebo jako patlání na mimibazaru :-D
    Když jsem je na kamarádech zkoušela – přes prvotní ostych byli velmi mile překvapeni. S nějakým svěžím dipem jsou opravdu výborné. Ze stolu zmizeli jako první.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.