Marokánky RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Podle ohlasů u článku o cukrárně koukám, jak je máte rádi. Co si je upéct na Vánoce? :-)
    Marokánky 1: (kuchařka z roku 2000, osobně peču na Vánoce)
    250ml šlehačky
    16dkg kandovaného ovoce
    16dkg směsi ořechů
    16dkg cukru
    vanilka nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru
    2dkg hladké mouky

    Šlehačku, cukr, vanilku a mouku svaříme za stálého míchání. Odstavíme a přísypeme oříšky a ovoce, nasekané na malé kousky. Na plech lžičkou děláme hromádky a zvolna pečeme do mírného zezlátnutí. Po vychladnutí můžeme potřít čokoládou.

    Marokánky2: (sešit vánočního pečení z roku 1976)
    70g moučkového cukru
    70g strouhaných loupaných mandlí
    20g kandovaného ovoce
    20g strouhanky
    35g sekaných fíků
    50g hrubě sekané čokolády
    4 vejce

    Cukr a žloutky umícháme, přidáme ostatní přísady a nakonec zamícháme do těsta tuhý sníh a strouhanku. Lžící děláme na plech malé placičky a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotové poléváme z jedné strany čokoládovou polevou.

  2. Jo, marokánky, to bych si dala, ale jedla bych to jen já, takže je dělat nebudu a mám smolíka. Leda, že by mi někdo chtěl poslat dva tři kousky poštou :D

  3. jéé :) Fialka mě krásně předběhla, na marokánky = „florentinas“ se chystám taky, ale mám trošku jinou verzi :)

  4. Marokansky scuk …

  5. Pan Cé, to se omlouvám :-))), však přidejte vlastní verzi! Je to jako vanilkové rohlíčky, receptů více, každý ten nej :-)).

  6. 2: ani, kdyby tam byl kečup? :D

  7. Jé Fialko, připomněla jste mi Vánoce asi před 5 lety. Kolem půlnoci jsem dopekla poslední cukroví a dostala jsem děsnou chuť na marokánky. Recepis byl stejný, jako Váš, ale jak jsem byla utahaná, tak jsem přehlídla 2dkg mouky a šoupla jsem tam 20dkg :oD Došlo mi to, až když jsem měla obří lepivou kouli… Tak co s tím – kandovaného ovoce bylo doma dost, cukru taky, smetany na kapustnicu bylo v lednici naštěstí hóódně, tak jsem se do toho pustila a ředila a ředila až do požadované konzistence a chechtala jsem se u toho jak blázen, protože to bylo hrnečku vař v přímém přenosu. Pak jsem začala na plech dělat malé placičky a měla jsem pocit, že už jsem jich udělala milion a pořád zbývalo těsto :o) Kromě toho s ubývající trpělivostí se zvětšoval poloměr placiček :o)) Marokánky byly super, ale asi rok jsem je nemohla ani vidět :o)

  8. Terezko, ani s kečupem!

  9. Nordy :-)))))))) úplně Vás vidím! Já jsem tohle jednou zažila s lívanci, kdy jsem na ně vzala kostku droždí…litr mléka… a kynula a kynula :-)))))))).

  10. Hrnečku dost! Hrnečku dost! :-))))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.