Ocelová a litinová pánev RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj,

    vím, že se to tu řeší pravidelně v určitých intervalech, přesto je diskuse vždy trošku jiná a hlavně již přibývá zkušeností jednotlivých uživatelů. Můj problém je následující. Z dob studií mi postupně odcházejí všechny teflonky a při koupi nových pánví bych si rád i trochu připlatil. Nedávno jsem zakoupil nějakou hlubší pánev na způsob keramiky, po měsíci šla na reklamaci, propálená.

    Materiál:
    Ze všech možných diskusí a článků jsem se předběžně rozhodl pro zakoupení dvou typů zbrusu nových pánví – ocelové a litinové. Jednu potřebuji větší, resp. hlubší (na různé směsky, prohození těstovin, prostě celkově nějakou větší, aby mi při prohazování půlka věcí nekončila na sporáku), druhá už tedy hluboká být nemusí (maso, vajíčka, palačinky,…)

    Co se značky týče:
    Byť bych do toho nechtěl vrážet až tolik, a přestože mnozí říkají, že značka je zbytečně předražená, stejně na internetu narazím u ocelových jen na De Buyer, max Fissler, u litinových Skeppshult + ještě i jiný dražší. Tzn. že levnějšího na internetu stejně nic není. Existuje tedy nějaká levnější varinta, aby byla zachována kvalita?

    Typ:
    Vzhledem k ceně bych si hlubší pánev vybral ocelovou (např. http://www.kulina.cz/…yer/d-76634/), normální litinovou (např. http://www.litinove-nadobi.cz/…anev-28cm-3/ – jaký je rozdíl mezi zkosením stěn 45 a 90°?) Nebo je to lepší naopak – hluboká litina a normální ocel?

    Pozn.:
    Vařím pro dvě osoby + někdy i na více dní.

    Předem díky za jakékoli reakce a zkušenosti…

  2. Ahoj,
    vybraný materiál je určitě super. Litina i ocel jsou skvělé materiály. Osobně bych to udělala obráceně. Tedy litinovou pánev bych zvolila hlubší a ocelovou běžnou hloubku. Litina se sice trošičku déle rozehřívá, ale pak s teplotou pracuje velice dobře. Vydrží delší dobu teplá a teplo vodí rovnoměrně. Na delší vaření, je podle mě lepší, plotna se dá vypnout ve třech čtvrtinách vaření a jídlo se v pánvi stejně dodělá. I z toho důvodu bych brala hlubší. Z uvedených stránek například tuto: http://www.litinove-nadobi.cz/…-panev-25cm/ a u ocelové už je to celkem jedno.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.