Kachna na neděli RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

14 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím všechny. V naší rodině tak nějak dlouhodobě testujeme nejlepší metodu pro přípravu pečené kachny. Za celý život jsem už snědl pořádné hejno kachen nicméně vždycky to bylo buď se zelím a chlupatým knedlíkem nebo jako rillettes. Asi dvakrát jsem v thajské restauraci v Berlíně jedl pikantní salát s kachním masem…ale to je asi tak všechno. Neznáte někdo nějaký pěkný inspirativní recept nejlépe z takové té Rakousko-Uherské kulinářské oblasti…

  2. ↪ 1 michal.prosek: Zkoušel jste někdy konfit v sádle? Teď do zimy mi to přijde jako naprosto ideální. Dá se to udělat dopředu, ve větším množství a potom déle skladnit. Hotová stehna pak přidáváte do dalších jídel jako základ (třeba k obyč šouletu, nebo do nějakého složitější verze cassouletu).

    A když o tom teď mluvím, hned v týdnu jdu shánět vše potřebné… ;)

  3. Mě se asi nejvíc osvědčila pomalu pečená kachna, je bez práce a po třinácti hodinách pečení naprosto skvostná. Měkké, takřka rozsýpající se maso, křupavá kůžička, prostě super. Recept je to hodně známý, ale třeba se vám bude hodit na ozkoušení, je to taková klasika: http://madlinakuchyne.blog.cz/…omalu-pecena

  4. Nikoho dnes nečekáme a narazil jsem Michale na úplně obyč. receptík http://pecene.cz/…venym-zelim/ a tak už se docela těším, že si ho pro změnu dám. No a co se týká nejlepšího, tak to je jednoznačně kachna nadívaná bažantem. Madlo, souhlasím s tebou, pro běžnou konzumaci miluju pomalu pečenou kachnu, maso odpadá od kosti samo.

  5. Taky sázím na velmi pomalu pečenou. Ovšem nejlepší dělá moje máma: Kachnu vykostí, vyplní plátky krkovičky a doprostřed dá nádivku z jater a slaniny nebo kaštanovou. Pak ji zašije a pomalu peče. Podává se s rýží, dojídá se na studeno s chlebem a nakládanou okurkou.

  6. kdyz kachnu tak jedine konfitovanou. Není to nic slozitého a výsledek je super.
    Nedá se na tom ani nic moc pokazit.
    Mě se osvedcilo delat jí cca 5hod pri teplote 120 stupnu. Pote vyndat ze sádla,troubu rozehrát a dodelat na rostu v rozpálené troube dokud není kurka krupavá.

    Pokud chcete trosku zmenu muzete zkusit takovou variaci na pekingskou kachnu. Kachní prsa udelat na pánvy,k tomu placicky,zelenina a hoisin omáčka. Placicky se dají udelat domácí. Je to trosku lehcí a taky nic extra náročného

  7. mohu se zeptat vsech konfitujicich.. v jakem sadle to delate? Na kachni jsem nenarazik.. husi obcas… tekze veprove?

  8. ↪ 7 milos: Nejlepsi je na to kachní nebo husí sádlo ale pokud nesezenete dá se pouzít i veprové.

    Ono je ho potreba docela dost(vsechno maso musí být zalité vrstvou sádla) ale sádlo se dá vyuzívat opakovaně takze to není zas tak hrozný problém :-)

  9. ↪ 8 baTh: Dotaz k opakovatelnos­ti…nenačichne sádlo od předchozího konfitu? Předpokládám, že ano.

  10. Já sádlo po kazdém pouzití preleji pres cedník do dozy. Počkám az vychladne a oddělí se sádlo od výpeku. Samotné sádlo poté skladuji v lednici v uzavrené sklenici.
    Sádlo se postupně stává stále ochucenějším(od masa případně bylinek). Vetsí problém je ale jeho slanost. Preci jen od masa se sádlo osolí a je tak stále slanější.

    Osobně to ale moc neřesím. Vetsinou část sádla spotrebuji pred dalším konfitovaním takze potom doplnuji „pouzité“ sádlo čerstvým.

  11. Díky moc všem za milé příspěvky a skvělé rady. Nakonec jsem kachnu pekl 8 hodin tak při 120C se sladkou cibulí na půlky, jablky , v sádle . Průběžně jsem poléval povrch čerstvým moštem a nakonec přidal trochu calvadosu…k tomu na plotně pečené bramborové placky. Ještě jednou díky za inspiraci Michal

  12. Dnes jsem se konečně dostal do restaurace U Bansethů v Nuslích, kde mají Bašovu kachničku jako místní specialitu. Sama restaurace ji popisuje takto:

    „Naši zkušení kuchaři připravují tuto dnes již vyhlášenou pochoutku podle staré originální receptury. Kachničky se před vlastním pečením nadívají kyselým zelím a bramborovými plackami mistra Matěje. Placky se každý den připravují v naší vlastní pekárně. Kachničky, ochucené solí a kmínem, se poté pozvolna pečou dozlatova ve vlastní šťávě.“

    Restaurace je taková obyčejná hospoda (překvapivě nekuřácká!!!), která si na nic nehraje, ale tu kachnu tady opravdu umí.

    http://www.ubansethu.cz/cz/

  13. ↪ 12 mpik: K Banesthům chodíme celkem pravidelně, mají tam skvělé snad všechno! Výborným domácím chlebem počínaje, přes domácí paštiku, uzené, křupavé grundle, až po tu kachnu. V levé části (Pivovar) točí vlastní pivo, které je také skvělé (a to pivo obvykle nepiju).

  14. Přiznám bez mučení – dnes jsem tam na tu kachnu zajel znovu :-) Minule jsme seděli právě v té levé části – pivovar, dnes to byl hlavní výčep. Tam mě zaujala minikuchyňka u vchodu, kde ty kachny nejspíš chystají. Pochutnal jsem si ale opět.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.