Vídeň - tipy RSS

Štítky: , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Přeji pěknou neděli všem! Prosím o rady a tipy ohledně návštěvy Vídně; dostala jsem spontánní nápad vyrazit zítra na vánoční trhy plus bych ráda z toho krásného města viděla a ochutnala co nejvíce, tak sem s podněty, kam zajít, co vidět, co ochutnat … Děkuji moc!

  2. no jestli budou hlavní náplní trhy, tak moc času asi nebude. určitě bych zkusil plachuttu (plachutta.at) a lespoň jednu z klasických kaváren (sacher, demel, hawelka moc pěkně to má u sebe chillijulie.cz :)

  3. Děkuji, mrknu na Chilli Julie. Zůstanu tam možná na dva dny, tak by času mohlo být více …

  4. Mrkla jsem ze zvědavosti na stránky Plachutta a zalila mě nostalgie po Tafelspitz. To je jídlo, které jsem v Rakousku vždycky měla hrozně ráda. Ono to není na první pohled nic speciálního – vařené hovězí – ale nějak mě to vždycky sedlo. A ta křenová omáčka k tomu!

  5. Restauraci Plachutta jsem poprvé navštívila v roce 1999. Byl to pro mě zážitek jak z jiného světa. S panem profesorem a jeho manželkou jsme si dali co jiného než Tafelspitz, chloubu restaurace, „wo der Tafelspitz zu Hause ist“ .. S veltlínem. Od té doby tam jezdíme pravidelně, letos jsme poprvé nebyli ve Wollzeile, ale v Hietzingu. Jak říkám, je to setkání s jiným světem, ale letos jsem poprvé (snad kvůli místu?) měla malinké kritické připomínky. Ale jinak, Wien bleibt Wien, a nejen co se týká Ewalda Plachutty a jeho podniku.

  6. petina:

    esli dva dny, tak neexistuje v podstatě výmluva, nezažít plachuttu :) na mě to mělo zničující efekt!

  7. urcite julius meinl na prikopech (graben). lahudkarstvi z jineho sveta…

  8. A jestli to ještě má smysl, rozhodně navštivte Nashmarkt, naprosto mne uchvátil.

  9. A jestli to JESTE TED ma smysl, tak rozhodne Figlmuller. Zaklad podniku tkvi v obrovskem rizku (tenounkem) pretekajicim z talire a GENIALNIM bramborovem salatu. Kdokoli mi najde v Pze alespon podobny, platim mu utratu. Pripoctete vyborne rakouske veltlinske (to uz je ale hlavne muj ulet ;-) a uspech zarucen. Je to dost znama hospoda, ted uz zrejme i turisticka atrakce, ale i tak to stoji za to. Pokud se chcete vyhnout frontam, staci vzit navstivenku u vchodu a domluvit misto za hodinku/dve. Tahle finta uz mi tam parkrat vysla. Adresa: Bäckerstraße 6 – uplne v centru, par ulic za „Stefanem“. Maji myslim i pobocku v Grinzingu, tam jsem ale nebyl :-(

  10. Ve Vídni doporučuji sednout do auta a odjet do Salzburgu .o)

  11. Nevíte někdo, kolik stojí jídlo ve Figlmulleru? Na jejich stránce mi nejde stáhnout jídelníček. A pokud znáte ve Vídni nějaké restaurace s dobrou domáckou kuchyní (nic extra drahého), tipy budou vítány.

  12. Jana – mne ten web funguje OK, takze co se toho slavneho rizku tyce, tak ctu ze je za 12.90 a salat za 3.50

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.