Originální restaurace RSS

Štítky: , ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Možná jenom neumím hledat – bo se mně nezdá, že by na toto téma neexistoval blog, stránky nebo alespoň vlákno zde na fóru – ale pátrám po „netradičních restauracích českých“ a nedaří se. Mám na mysli místa, která jsou zajímavá (vedle toho, že tam dobře vaří) i něčím jiným. Jako třeba U Koryta v Klokočné nebo okénko se špekáčky v Šárce nebo bych sem možná zařadil i Ve Skále nebo Krčmu U dwau Maryí – ale to už jsem asi na samém okraji výběru. Jen další prostě neznám.

    Rozumíte co myslím? Hospody, kde si musím ulovit rybu v rybníce nebo jsem u někoho v obýváku nebo musim hodinu pěšky někam do skal. Prostě takové reálné hospody Na mítince.

  2. Jak jste napsal „skály“, vzpomněla jsem si na originální čajovnu v arboretu Bukovina u Hruboskalského skalního města.
    Restaurace to ale není…

  3. To vůbec nevadí – naopak. Možná dost často nepůjde úplně o restaurace – to jsem asi jen špatně popsal. Prostě místa nějak spojená s jídlem a pítím co mají nějakou zvláštnost – prostory, způsob obsluhy, příprava jídla atp. Takže čajovna to bude přesně ono. Mne jako příklad napadlo třeba The Attendant v Londýně.. ale to je trochu z ruky. :)

  4. Zrovna bytové restaurace teď zažívají dost rozjezd – asi nejznámější je Na Faře (https://www.facebook.com/…auraceNaFare), nově se rozjíždí i v Brně (http://blog.scuk.cz/…aurace-debut), v Praze je Balkonová restaurace (https://www.facebook.com/…a.restaurace)….
    No a jinak – ten způsob přípravy a míra „orginality“, to už je složitější se trefit:) Pro mě je originální třeba Čestr (i když teď už se toho na podobné vlně veze víc), i když vlastně je celkem „normální“, z hlediska čajoven mi přijde super Tea Mountain, právě tím, že nepůsobí jako klasická upocená čajovna, mají velmi rozmanitý výběr, koncept a moc se mi líbí i prostředí, jaké tam je. Třeba si čase vzpomenu ještě na nějaká zasutá zajímavá místa.

  5. prvni vec co me napadla… byla tato: http://www.jeseniky.org/…90-lesni-bar

  6. Tohle by se vám mohlo líbit a je to jen kousek: http://www.zastavkanizbor.cz/.

  7. ↪ 6 kacka_zvykacka: Potvrzuji Zastávku v Nižboru, je opravdu stylová.
    Dále mě napadají samé vzdálené… třeba http://lagruta.mx/ v Teotihuacánu, smažírna vlastnoručně ulovených ryb v Pstražne v Polsku, ilegální paladary na Kubě (to by se teda spíš hodilo do tématu o odnosu jídla z něčí kuchyně), no a pak samozřejmě ta restaurace kdesi uprostřed Itálie, co už nikdy v životě nenajdu, a kde si člověk jen rezervuje místo a pak čeká, co mu vlastně naservírují v rámci mnohachodové večeře s víny z místního sklípku.

  8. Jop. Zdá se, že pochopen jsem byl, ale opravdu asi nic takového tedy po kupě není. Mezera na síti zdá se :) Samozřejmě, že jak píše farfalla – záleží co originální pro koho je a co už ne. Ale zdá se, že zde se ta laťka nasadila tak, jak jsem myslel.

    Lesní bar mne taky napadl, když se tu rozjela ta cizina, tak toto: http://www.therockrestaurantzanzibar.com/

    Ale těším se, že tu budou přibývat ještě další z Česka..

  9. ↪ 1 Chairle: Tak to mě se libí celkem Kadlcův Mlýn http://www.kadlcuvmlyn.cz/restaurace-brno je to restaurace z bývalého mlýna. Celkem je to tam velké a kousek od restaurace jsou dva veliké rybníky. V létě se tma chodí lidi hodně slunit nebo je zde dost cyklistů, co pak přejíždějí třeba do Bílovic.

  10. moje oblíbená https://cs-cz.facebook.com/…701347846187

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.