Farmářské trhy na Jiřáku ve stávající podobě v ohrožení? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jako vždy, když má něco úspěch, najde se někdo, v tomto případě radnice P3, kdo začne vymýšlet, jak z toho vytáhnout více peněz. Přijde mi to ubohé a hlavně k něčemu podobnému už došlo na P10.

    Radnice přitom na trzích nemají jakoukoliv zásluhu, pouze pronajmuly veřejný prostor a teď se chtějí přiživit na úspěchu. Je velká pravděpodobnost, že vyhraje jiná firma, která nabídne víc, následně zdraží stánkařům nájemné a ti buď odejdou jinam, nebo promítnou logicky nájem do cen nabízeného sortimentu.

    http://byznys.lidovky.cz/…-penize.aspx?…

  2. Taky mě to namíchlo… :/

    Na druhou stranu se tohle ve veřejném prostoru velmi těžko definuje a třeba to na P3 možná nemají nastaveno úplně ideálně. Každopádně trh na Náplavce a na Jiřáku patří k špičce toho, co se tu povedlo vybudovat a je děsně ošemetné tohle brát jako samozřejmost nebo snadný výdělek. Kdo k tomu alespoň trochu přičuchnul, ví, že udělat dobrý trh je makačka jak sviňa a rezidenti kteří takový trh mají ve své čtvrti (městě) mají fest štěstí.

  3. Za mě je špička Náplavka, mj. i díky jedinečnému prostředí. Snad tady podobné problémy nebudou…

  4. ↪ 2 pan Cuketka: Jak pisete, kvalitni trhy jsou v podstate zivy a velmi krehky organismus, ktery je pomerne snadne znicit. Obavam se, aby nedoslo pod jinym najemcem k orientaci ciste na byznys a misto cerstveho ovoce a zeleniny nevitala navstevniky obdoba sortimentu stanku ze Staromestkeho namesti a strejcove s cukrovou vatou. Co by to zpusobilo si asi kazdy dovede predstavit.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.