Slušná restaurace v Kladně u nám. Sítná RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jedeme příští týden do Kladna a chtěli bychom to spojit s večeří. Poradíte, kde se slušně najíst někde v okolí nám. Sítná? Nehledám žádnou vysokou gastronomii, jen slušné jídlo. Našla jsem tam nějaký podnik Rock´n´roll s nepříliš dobrými recenzemi, a ještě mi to ukazuje restauraci Kokos, což by ale měla být snad menza. Díky.

  2. Tak Kladeňáci buď nechodí do hospod nebo nechodí na Cuketku :-)
    Ani nevím, co je horší :-)
    V každém případě ale dělají velkou chybu…

    Nakonec jsem objevila restauraci Galerie Kladno, která je opravdu úžasná a mohu ji vřele doporučit. Zajímavá architektonicky řešená budova, krásný interiér, vše je barevně elegantně sladěné. Interiér je členěný na několik místností, hlavní místnost je s barem, další místnost, ve které jsme byli my, má stěny prosklené až k zemi. Od našeho stolku v rohu místnosti jsme měli krásný výhled na místní park, tohle místo mělo opravdu své kouzlo. Část restaurace je zřejmě kuřácká a část nekuřácká, my jsme byli v nekuřácké části. Chování personálu 100% a to od prvního telefonického rozhovoru při rezervaci (žádné dlouhé vyzvánění, příjemné jednání, ano, můžeme na jejich parkovišti pro hosty nechat auto i po večeři, kdy půjdeme na koncert, není to žádný problém), až po obsluhující číšníky. Prostě tradiční způsob servírování, vždy z pravé strany, vždy nejprve dámě, což v restauracích zase tak obvyklé nebývá, jídlo často číšníci podávají z jakékoliv strany, odkud je to nejsnazší. Číšníci samozřejmě vědí, jak vypadá espresso, nicméně zřejmě mají zkušenost s českými hosty, kteří si espresso představují každý jinak velké, takže jsem byla decentně oslovena, zda si přeji opravdu ten tradiční malý šálek nebo zda očekávám větší objem kávy (znám ze svého okolí lidi, kteří si objednají espresso a při pohledu na ty dva hlty kávy jsou schopni udělat scénu, co že je to za ošizený kafe, takže dotaz chápu).

    Jídelní lístek tak akorát, od každého něco, já jsem bohužel kvůli bolavému zubu měla výběr poněkud zúžený. Výborný byl kuřecí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi za 30,–Kč, byla ho i pěkná porce doplněná dvěma bulkami zřejmě také domácí výroby. Krevety black tiger s česnekovým máslem, zázvorem, chilli a medem za 180,–Kč byly také výborné, i když bych si asi představovala za tu cenu větší porci než 4ks, ale uznávám, že jsme v ČR a ne v Thajsku a navíc pokrm byl uvedený v předkrmech (na počet kusů jsem se zeptala předem), s doobjednanou rozpečenou bylinkovou bagetou to pro mne byla dostačující večeře. Omáčka s česnekovým máslem, zázvorem, chilli a medem byla spíše sladká, chilli bylo zastoupené vizuelně, ale nepálilo (možná šlo o sladší odrůdu chilli), s bagetou se výborně doplňovala. Krevety byly vyloupané, měly jen ocásek. Manžel si dal tradičně českou kuchyni – smažená filátka z vepřové panenky s bramborovým salátem za 185,–Kč – 4 řízečky s kopou bramborového salátu, celkem porce pro jedlíka. Pivo mají v nabídce 12°Krušovice. Velmi jsem ocenila, že i rozlévaná vína mají velmi kvalitní, což v českých restauracích také nebývá zvykem – jakostní Veltlín, Sauvignon, Svatovavřinecké, italská vína Pinot Grigio IGT nebo Merlot DOC či růžové Zweigeltrebe pozdní sběr, 1,5dl za 48,–Kč. V nabídce mají i domácí limonády a džbánek ochucené kohoutkové vody. Dále si můžete objednat výbornou kávu Cosmai Caffe (kterou z pražských restaurací neznám), servírovanou v krásných malých černých šálcích (hned bych si jich pár koupila domů) se šálkem vody, konvičkou mléka, dvěma druhy cukrů a sladkou tečkou na závěr (oříšek obalený v čokoládě) – prostě tak, jak to má být.

    Poslední peckou pro mne byla návštěva dámských toalet, kam jsem vešla a bezděky mi na mysli vytanulo slovo, které u svých známých nesnáším a nikdy v životě jsem jej nepoužila: WOW! Prostě jsem stanula v němém úžasu :-) Nejen že místnost je obložená krásnými obklady, jsou tam dvě krásná designová obdélníková umývadla, po celé délce místnosti je zhruba 70cm široké zrcadlo (a považte – pověšené tak, že se s mými 156cm i vidím!), ale místnost má celou jednu stěnu prosklenou a je situovaná na západ, takže pokud tam jako já vejdete tak kolem sedmé večer, tak je krásně zalitá a proteplená zapadajícím slunkem. Všechny přístroje jsou dotykové – senzorové, jak zásobník na mýdlo (ten se mnou tedy nemluvil, možná to ale bylo mojí nešikovností), tak pákové baterie i zásobník na papírové ručníky. Všude čisto, že by se dalo jíst ze země. Páni tento zážitek mít nebudou, protože mají toalety bez oken :-(

    Takže pokud budete mít někdy cestu kolem, určitě zajděte. Doufám, že se restaurace v budoucnu nezhorší jako mnohé jiné. Budu muset vymyslet nějaký další výlet do Kladna, ještě bych totiž ráda ochutnala minimálně jejich kohouta na víně, salát z červené řepy s malinovým octem a grilovaným kachním prsíčkem a některý ze steaků. Také jsem se chystala na některý dezert ke kávě, ale na ten už tentokrát nedošlo. V každém případě by se mi tato restaurace velice líbila pro svatební hostinu nebo pro pořádání oslavy, škoda že je od nás tak daleko :-(

    Odkaz na stránky restaurace: http://www.galeriekladno.cz/
    Na Restu mají hezky vidět v galerii tu místnost s prosklenými stěnami a výhledem do parku: http://www.restu.cz/…rie-galerie/

  3. Já už jsem se ptal před 3 roky a taky bez odpovědi: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

    Známý byl nedávno slavit nějaký úspěch v rest. Staré Kladno, tak by to tam nemuselo být špatné.

  4. No vidíte, nakonec tady pár slušných podniků dáme třeba dohromady…

  5. Jestli se na kladenské scéně orientujete, moc mi helfne, když relevantní podniky dáte sem: http://blog.scuk.cz/…mozte-nam-je Letos na jaře jsme se na to zaměřili a vyplňujeme mapu i tam , de bylo dříve pusto a prázdno :)

  6. Jsem Kladeňák, ale bohužel, asi kromě té Galerie (byl jsem 2×), tam nic výborného není. Nejraději se v Kladně najíme v restauraci V polích v Číčovicích :-)

    Třeba něco nového vzniklo, nemám patent na rozum, tak ocením radu.

    Jinak velká kuriozita přímo republikového rozměru je interiér Restaurace Asie http://www.asierest.cz/kladno/ Otevřeli cirka v 1985 a od té doby to tam vypadá stejně. Byla to nejluxusnější restaurace na okrese, má hodně společného s legendární čínou ve Vodičkové, jídlo dobré, ale nejdůležitější je ten skanzen. Doporučuji se jít podívat nebo najíst. Výborný vepřový jazyk a speciální malé pečivo k tomu :-)

  7. s tím skanzenem jsem to myslel v dobrém, opravdu to je zajímavý interiér, mléčná skla dodávaly vždy pocit intimnosti, hodně dřeva na zakázku velkoformátové fotografie tapety s asijskými motivy. Nezměnilo se tam prostě nic. Zkuste si představit rok 1985 a to, že ta restaurace vypadala stejně. Na tu dobu to musel být úlet.

  8. to Cobblestone
    Pokud jsem to z webovek dobře pochopil, tak je restaurace na Kladně už zavřená a přesunutá do Braškova, takže se tam už nikdo nepodívá ani nenají. Jedině pokud to přestěhovali všechno i s interiérem.

  9. ↪ 8 Zdenek Malinsky: máte pravdu. Bohužel je konec. Docela jsme to obrečeli. Interiér už asi jen z fotek

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.