Gurmánské cestování RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chystám se vyrazit do zahraničí napadá Vás nějaké místo dobré na to jen " jíst, jíst a jíst" ? Případně napadá Vás nějaký zahraniční „celosvětový“ server jako je scuk ?

    Díky za tipy

  2. Na to (ne) jen jíst a jíst a jíst mě napadá celé Maďarsko.

  3. Já bych zkusil některou z balkánských zemí. Třeba Albánie, Makedonie, Srbsko… Navíc jídlo (a i pití) je tam zpravidla levné.

  4. Maďarsko je krásné tam bylo moc dobře, ale to znám :)

  5. Takže teď navrhnu něco z Francie a taky už znáte? ;-)

  6. nééé ve Francii jsem ještě nebyla… je tam něco takového „neprovařeného“ ?

  7. Z Vašeho dotazu je pramálo jasné, co už jste zkusila, co Vás zajímá, co v jídle preferujete a jaký je Váš rozpočet. A taky jak dobře se v cizině domluvíte. Takže odpovědět jde jen složitě.
    Možná jinak… Pokud jde o Francii, pořiďte si tuhle knihu:
    http://www.slovart.cz/…francie.html?…
    Tedy ideálně anglicky, pokud vládnete, přece jen překladem každá kniha utrpí. Není to kuchařka, podle francouzských regionů je tam vysvětleno, co je kde specialitou, co stojí za ochutnání, jak se to vyrábí. Podle té knihy možná přijdete na to, kam Vás ve Francii Váš jazyk táhne. A potom jde řešit, který výrobce to umí nejlépe, kde je v té oblasti dobrá restaurace a tak dále.
    Podobná kniha existuje pro Německo, Maďarsko, Španělsko, Itálii…

  8. Do upravím tedy svůj dotaz: hledám místo, kde se jí spíše levně, lákají mne malá bistra, místní zeleninové trhy atd… Domluvím se dobře téměř všude, jsem zvyklá před cestou trochu nastudovat místní jazyk… jinak anglicky naprosto v pohodě a velmi špatně francouzsky

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.