Fenykl listy RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mám na zahradě spoustu fenyklu, je to rostlina podobná obrovskému kopru, ne žádné hlízy ani semena, ale „listy“. Umíte je nějak použít v kuchyni? Děkuji za odpověď.

  2. ↪ 1 Hanaba: On pak vykvete na sklizeň těch semen, ale listy se dají normálně jíst. Moji rodiče si je loni omylem sklidili v ohromném množství (chodili mi zalévat a říkala jsme jim, ať si tam nastříhají ten kopr – kopr nechali, orvali fenykl :) ), zamrazili si toho plné krabice a spokojeně nekolik měsíců používali místo kopru. Samozřejmě pak už věděli, že to kopr není, ale nějak jim to nevadilo, jelikož jim fenykl zachutnal.
    Já dávám nať akorát do rybích polévek.

  3. ↪ 2 kami: Take s tim nadivat ryby, nebo je aromatizovat obalenim (pecene „en papillote“).

  4. Moc děkuji za obě odpovědi, s rybou to zkusím. Historka s rodiči je vtipná, když sousedka viděla, jak nám loni vyrostl „kopr“ taky jí div nevypadly oči z důlků:-) Prosím, co s fenyklem všechno rodiče dělali? Jen tak pro inspiraci, pokud tedy už moc neobtěžuji:-)

  5. ↪ 3 Jednorožec: Díky, zjevně s rybami si rozumí v různých ohledech.

    ↪ 4 Hanaba: Všechno, co normálně dělají s koprem (bylo by jim líto vyhodit plné krabice tak krásné natě). Tj. kudlánky, koprovku, koprové máslo, dali ho i do nakládaných okurek… a libovali si, takže asi dobrý :)

  6. Fenykl letos taky mám, ale na sáčku je napsáno, že se sklízí semena a přidávají se pak třeba do likérů.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.